Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   SİVAS ŞEHİDİNE AĞLADI (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=16960)

Sivaslilar.Net 09.04.2008 21:46

SİVAS ŞEHİDİNE AĞLADI

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/sehitt.jpg[/IMG]
Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Dikbıyık beldesinde büyükbaş hayvan hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde görevli Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ için ilk tören görev yaptığı ilde yapıldı.

Şehit Dağ’ın naaşı daha sonra karayolu ile memleketi Sivas’a getirildi. Serdar Dağ için Sivas Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası tören düzenlendi. Buradaki törende şehidin yakınları, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Vali Veysel Dalmaz, şehidin eşi tören öncesi cami bahçesine gelen şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Baba Nadir Dağ, oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Şehit Serdar Dağ’ın cenaze namazını Sivas İl Müftüsü Mustafa Balık kıldırdı.

ORGANLARI HAYAT VERECEK
Namaz öncesi konuşan Balık, şehidin babasının kendisine söylediklerini cemaatle paylaştı. Baba Nadir Dağ ile sohbet ettiğini anlatan Müftü Balık, “2 mutluluğu birden yaşıyoruz. Şehit cenazesinde müjde olur mu diyeceksiniz. Birincisi, şehitlik mertebesidir. her babayiğidin harcı değil. İkincisi ise şehidimiz 5 organını bağışlayarak 5 kişiye can vermiştir. Onun da mükafatını görecektir” dedi.

Namaz sonrası şehit Serdar Dağ’ın tabutu asker ve yakınlarının omzunda top arabasına kadar taşındı. Bu sırada bir grup ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı.

Top arabasına konan şehit Serdar Dağ’ın tabutunun ardından kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşü sırasında şehit babası Nadir Dağ ayakta durmakta zorluk çekince Vali Veysel Dalmaz ve Sivas Garnizon Komutanı Ali Doğan İnce şehit babasının koluna girerek yürüyüşe devam ettiler.

Kortej yürüyüşünün ardından top arabasından alınan şehit Jandarma Uzm. Çvş. Serdar Dağ’ın tabutu cenaze arabasına alınarak Yukarı Tekke Şehitliği’ne götürüldü.

Burada düzenlenen törende konuşan Binbaşı Cihan Ulukaya, ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma kuvvetleri, ülkenin bölünmez bütünlüğünün yanı sıra vatandaşların can ve malına göz diken düşmanlara da fırsat vermemektedir. Şehidimizin emanetleri Türk Silahlı Kuvvetlerindedir. Şehit ailemizin acısını paylaşıyoruz’ şeklinde konuştu. Daha sonra şehit Yukarı Tekke Şehitliği’ne okunan Kuran’ı Kerim eşliğinde defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ’ın eşi Safiye Dağ gözyaşları arasında mezarın toprağına kapanarak “Samsun’a giderken güle güle git demedim, şimdi git diyorum. Güle güle git. Mekanın cennet olsun” dedi.

Acılı eş mezarın başından güçlükle ayrılabildi.

Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Tokat, Samsun ve Giresun Jandarma Komutanlıkları ise törene çelenk gönderdi

Abdurrahman 58 09.04.2008 21:51

-->: SİVAS ŞEHİDİNE AĞLADI

EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİD İSTEME BENDEN MAKBER
SANA AGUŞUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER!

Ertugrul 09.04.2008 22:24

--->: SİVAS ŞEHİDİNE AĞLADI

[B]Şehidimize Allah'dan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. [/B]

abdussvs 09.04.2008 22:31

[B][I][COLOR="Black"]Şehitlik Mertebesine ulaşıp Peygamberimiz Efendimize komşu olan bu hemşerimize Allah'tan Rahmet, ailesi ve akınlarına başsağlığı diliyorum.. [/COLOR][/I][/B]

Serd@r 09.04.2008 22:35

[B]Şehidimize Yüce Allah'tan Rahmet,kederli ailesine sabr-ı cemil dilerim.[/B]

ofgurleyuk78 09.04.2008 23:16

Ağlarsa anam ağlar gayrısı yalan ağlar demişler. Ateş düştüğü yeri yakıyor.Mekanı cennet olsun.

tarim58 10.04.2008 10:25

şehidimize allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. bize böyle acıları yaşatanlarıda lanetliyorum.

fertelliyim 10.04.2008 11:05

Şehidimize Allah'tan rahmet Yakınlarına Sabır diliyorum. Organlarını Bağışlamaklada İnsanların yanlız Kalplerinde değil ayrıca 5 ayrı bedendede yaşayaçaksın Kara Toprakta Rahat Yat Şehidim

altuntas58 10.04.2008 15:58

[B]Şehit kardeşimize allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim[/B]

umit_koc 10.04.2008 16:36

Şehidimize Allah'dan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

[COLOR="DarkRed"][U] ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

NE MUTLÜ TÜRKÜM DİYENE..[/U][/COLOR]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:40.