Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   Kınıyorum (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=18159)

leblebi82 01.06.2008 12:03

Kınıyorum

[B][COLOR="Indigo"]Arkadaşlar bildiğiniz gibi uzun zamandır yapımı devam eden Diriliş Mah. Pazar Pazarının Kapalı Semt Pazarı haline getilmesi için son aşamaya gelindi.

Bulunduğu muhit için bir canlılık ortaya çıkarması beklenen projenin 4 EYLÜL tarihinde resmi açılışının yapılacağını daha önce ifade etmiştim. Dün itibariyle Kapalı Semt Pazarı projesine bir isim verildiğini duyduk ve gerçekten şaşkınlıkla karşıladık.

Güzelim Türkçemizde hiç güzel ifade yokmuş gibi projeye "Park City" gibi tamamen Saldırganla Özdeşleşme karakterini yansıtan yabancı hayranlığının göstergesi bir isim verildiğini öğrenmiş olmak beni ziyadesiyle üzdü. Konuyla ilgili olarak başta Belediyeyi ve konuya duyarlılık göstermeyenleri kınıyorum.

İngilizce de bile muallakta kalan bir ifadeyi kullanmanın ne anlama geldiğini ben açıklayamıyorum. Ayrıca Kayseri'deki Kayseri Park örneğinden harekete çıkılmış olmasını tahmin ediyor olmak da beni üzüyor. Yapılan projelerde taklitlerden ziyade yeni birşeyler üretmenin daha güzel olduğuna inanıyorum. Sivas kamuoyunun da konuya duyarlı olmasını gerekli tepkiyi vermesini arzu ediyorum. Dilimizi daha fazla yozlaştırmaya kimsenin hakkı yok. [/COLOR][/B]

FurkaN 01.06.2008 12:37

-->: Kınıyorum

[B]Sonuna kadar haklısın böylesi ayıpta belediyeye yeter.... Tamamen taklitçi bir zihniyet ve Türkçe'den bihaber yaşıyorlar...[/B]

gürün_güzeli 01.06.2008 12:48

--->: Kınıyorum

aslında biz burasının marketim dilek olduğunu biliyorduk ama demek ki değilmiş yada değiştirmişler...ya işte özenti bu hareketler başka bişe değil..park city sen önce türkçeni öğren sonra ingilizceyle napıosan yap...

BOUN 01.06.2008 13:00

İnsanlar içlerindeki ezilmişlik duygusunu maalesef karşısındakini taklit ederek dindirmeye çalışıyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz.

Mesela SivasSaray diyebilirsin, SivasMerkez, diyebilirsin, DilekHan diyebilirsin, DilekSaray diyebilirsin vs vs onlarca isim üretebilirsin, hem kendi kurumunla alakalı hem de memleketimizin tarihi geçmişiyle bağlantılı olarak ancak az evvel bahsettiğim gibi yok mu şu ezilmişilk duygusu! Hep onlara benzeyerek onlardan intikam alınacağı saplantısına kapılmak yok mu? Bizi bu zihniyet mahvediyor.

Eğer orijinal olacaksa bu kendi kültürümüzden, kendi kimliğimizden alacağımız isimlerle olacak. AVM'lerin kralı olan Akmerkez'in bile ismi o biçim Türkçe! Hiç olmazsa buna benzetmeye çalışsaydınız. Ancak heralde son yıllarda özellikle İstanbul'da yaygınlaşan bilmem ne park AVM tarzından etkilenmiş olacaklar ki bunu seçmişler.

Yazık! Kadı Burhaneddin'in türbesine gidip özür dileyin. Sivas'a sultan olup sadece Türkçe'yi kullanan, Türkçe'nin ve Sivas'ın sultanı Kadı Burhaneddin'den biraz utanın!

Kınıyorum... Umarım en kısa zamanda bu hatadan dönülür.

FatihCan 01.06.2008 17:08

[B]Aynen katılıyorum kardeşim...

+++++++++++ imzaa +++++++++++++++++[/B]

leblebi82 01.06.2008 19:44

[B][COLOR="Indigo"]Gerekirse bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yapılması taraftarıyım. [/COLOR][/B]

leblebi82 14.06.2008 12:06

[B][COLOR="Indigo"]Alışveriş Merkezinin açılma günü geldi. Konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. [/COLOR][/B]

gfb34 14.06.2008 12:09

ayıp ayıp ayıp...
ne var şu ingilizcede bi çözemedimki aga.
kanı bozulmuş bunların be!!!

altuntas58 14.06.2008 12:53

[B]Belediyemiz umarım bu büyük yanlıştan çobucak döner ne oldu türkceye kelimeler bittimide yabancı kelimelere kaldık[/B]

Park City 21.06.2008 00:27

Önce Park City kadar sivasa yatırım yapın yedıgınız cekırdegı sokaklara atmayın ıstasyonda karı kıza sarkmayın hele hele boyle forumlarda sıvasın gelecegıyle hıc oynamayın park city le hiç bir yakından uzakdan alakam yok bu forumada zaten sızlere cevap yazmak ıcın uye oldum..
size tek kelıme soyluyorum daha ıyı bır yatırımı sız sıvasımız ıcın yapın da ısmını turkce koyun arkadaslarım..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:27.