![]() |
sivaslı kızlar
kızkardeşinizin ailedeki yeri nerededir ailenizde kız erkek ayırımı varmı yok diyenleri merak ediyorum..
|
--->: sivaslı kızlar
bizim evde kız-erkek ayrımı kesinlikle yok... gerek söz hakkı bakımından gerekse diğer haklar bakımından kız kardeşlerimle eşit durumdayız
|
[B]Abi Ben olduğum için ister istemez bir üstünlük oluyor :D[/B]
|
benim abim yok ama bu sitede abilerim çooooooook :D
|
[B][COLOR="DarkOrchid"]Yok diyenleri neden merak ettiniz, ben de bunu merak ettim şimdi. :D
Bizim tek bir oğlumuz var ama rahmetli babam hiç ayrı ilgi göstermedi. Biz neysek, o da oydu. Olması gereken de bu zaten. Ama yaş ilerledikçe biz kız kardeşler ona bazı konularda öncelik tanımaya başladık. Benden küçük olmasına rağmen, zaman zaman abi gibi gördüm. Bu bizim insiyatifimiz ama; ayrım olduğundan değil. Ne de olsa erkek ve kız psikolojisi aynı olmuyor. ;)[/COLOR][/B] |
valla bizim evde erkeğin de yeri kızın da yeri çok ayrıdır...şöyle başlayım...abim tek erkek olduğu için bir dediği iki olmaz..bir de üniversite okuyunca işler tamamen kontrolünden çıkıyor babamın:D ben ise sülalemizde ilk kız torunum böyle bir ayrıcalığım var :D kız kardeşim ise son nokta olduğu için onun da en küçük olma özelliğinden dolayı daha farklı bir ayrıcalığı var ve biraz da yağcı olduğu için:D
bilmem anlatabildim mi :D:Dbiz 3 kardeş de tamamen farklı konumlardayız....:D:D |
genellikle ayırım yok cevapları beni sevindirdi ama ben kendim için sevinmedim çünkü bizim evde hep o ayrım yapıldı özellikle annem sağlığında mallarını parasını altınını nesi varsa erkek kardeşlerime verdi kızlara kalmasın diye onların çocuklarına farklı bizim çocuklarımıza farklı davrandı şimdi anladınızmı içimdeki yarayı...
|
[B]Biz İki Kardeşiz Abim Ve Ben.Tabikide Kız-erkek Ayrımı Var Ben İstediğim Her Yere Gidemem Abim İzin ALmadan Gider.Abim Evin Tek erkek Cocuqu Bende Tek Kız İkimizinde Böyle Bİr Ayrıcılığı var.SOnucta Ayırım VAr..!![/B]
|
[QUOTE=köyüm;275737]genellikle ayırım yok cevapları beni sevindirdi ama ben kendim için sevinmedim çünkü bizim evde hep o ayrım yapıldı özellikle annem sağlığında mallarını parasını altınını nesi varsa erkek kardeşlerime verdi kızlara kalmasın diye onların çocuklarına farklı bizim çocuklarımıza farklı davrandı şimdi anladınızmı içimdeki yarayı...[/QUOTE]
Çok üzüldüm ve çok kötü bir olay. [IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/images/icons/icon9.gif[/IMG] Dinimizde bile bunun yeri yok. Öyle ayrım ve ayrıcalık olsaydı, Peygamber Efendimiz'in erkek evlatları küçük yaşta vefat etmezdi. En sevgili torunları, kızı Hz. Fatıma'dan olan Hasan ve Hüseyin'di. Bu konuda çifte standarda uğradığını düşünenler ailelerine bu örneği versinler. Gezme tozma meselelerine gelince, elbette kız ile erkek aynı olamaz. Bu ayrımcılık değildir bence. Tamamen kızı korumak ve güvence altına almak fikri. Kıymetinizi bilin bayanlar. Hep kötü tarafından bakmayın. ;) |
[B]Vala Biz 3 Erkegiz..Ayrım Mayrım Yok..:D[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:58. |