![]() |
Muhtarlardan Ramazan hazırlığı
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/ramazan.jpg[/IMG]
Onbir ayın Sultanı Ramazan’ı Şerif öncesinde muhtarlar belediye ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladı. Mahallelerinde bulunan sosyal güvence yoksunu kişileri belediyeye bildiren ve gıda konusunda destek isteyen muhtarlar, ramazan öncesinde ailelerin mağduriyetlerinin dindirilmesini bekliyor. Belediyenin geçen yıllarda olduğu gibi mahallerde bulunan mağdur ailelere destek olmasını beklediklerini söyleyen muhtarlar, “ Mahallelerimizde bulunan mağdurların ramazan içerisinde sıkıntı yaşamamalarını bekliyoruz. Belirlediğimiz isimleri ilgili yerlere verdik” dediler. |
--->: Muhtarlardan Ramazan hazırlığı
umarım bu faaliyet kötüye kullanılmaz gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır yardımlar
|
BU RAMAZANIN ULKEMİZİN MADDI MANEVI ALANDA RAHMET VE BEREKETLE SERFİRAZ KILINACAĞI Bİ AY OLMASI DİLEĞİYLE...
|
INSALLAH acta kalanlara yarar ve gercekten muhtac olanlara
|
Birçok [B]sosyal yardım organizasyonlarının[/B] içerisinde,
bizzat fiili olarak bulunmuş birisi olarak ve gözlemlerime dayanarak, şunu söylemek isterim ki : [B]''Milletimizin özbenliğinde yatan yardımlaşma ve paylaşım duyguları[/B] [B]acımasızca istismar edilmektedir.''[/B] ...Ve bu istismarı da, yardıma ihtiyacı olmadığı halde, daha ziyade [B]beleşçi[/B] ve hazır [B]lokmacı[/B] kişiler yapıyor. Öyle ki, Beyefendi sıksa taşın suyunu çıkarır ancak bir taraftan, zıkkım tüttürürken, [B]pişpirik[/B] masasında [B]al papazı ver kızı [/B] muhabbeti yapar, öbür tarafta karısını kızını muhtarlıklara, belediyelere kaymakamlıklara, derneklere, vakıflara...vs gönderir : [B]- Lan karııı git erzak getir, kömür getir,...[/B] Sırf bu şekilde oturdukları yerden ev geçindiren aslaklar vardır...! (Yüzlercesini bizzat gördüm...!) Öyle ki, Bazı [B]beyzade muhtarlar[/B], hayırsever vatandaşların veya kuruluşların hayırlarını, müstakbel seçimler için, ahbap çavuş ilişkisi içerisinde olduğu [B]hemşerilerine[/B] ve [B]müstakbel oylar[/B] için etrafına bol keseden dağıtırlar. Öyle ki, Yine bazı [B]beyzade yöneticiler[/B], aynı muhtarların taşıdığı kaygı ve hesapla, aynı [B]naneyi[/B] yerler. Öyle ki;........... Hele hele, [B]''Devletten ne koparırsak kardır''[/B] güdüsüyle hareket eden bir güruh var ki; onlar da cabası. İşte bu [B]öyle ki[/B] lerin ve [B]hele hele[/B] lerin yüzünden, gerçek gureba grubuna, gerçek yardımlar ulaşamaz ve onlar da yardım birimlerine ulaşamazlar. Evinde günlerdir ocak yanmaz, aş pişmez ama [B]gururundan[/B] ve [B]mahcubiyetinden[/B] kimseden bir lokma isteyemez. Son çare olarak son bir cesaretle istemeye gelenlerin [B]yüz ifadelerini[/B] ve yürek burkuklarını her görüşümde yüreğim sızlıyor. Böylelerinin de yüzlercesini tanıdım ve şahit oldum. Buradan bir kaçınının hayat hikayesini ve çektikleri acıyı anlatmaya kalksam, ellerim ve yüreğim titremese de bi yazabilsem, hem dayanamayıp yine ağlamaya başlarım; hem de sizler okurken gözyaşlarınıza hakim olamazsınız...! [B]ALLAHIM YARDIM EYLE... AMİNNN...[/B] Son zamanlarda, yerinde tesbitler yapılarak, gerçek garibanlara [B]ulaşma ve ulaştırma[/B] gayretlerini iftihar ederek gözlemliyorum. Ümit ediyorum ve diliyorum ki; önümüzdeki mübarek [B]Ramazan ayında[/B] da, bu gayretleri artar ve gerçek yardımlar [B]gerçek adreslere[/B] ulaşır. [B]ALLAHIM, GARİBAN HAKKI YEDİRME,[/B] [B]ALLAHIM, GARİBAN HAKLARINA GÖZ DİKENLERE FIRSAT VERME,[/B] [B]ALLAHIM, GARİBANLARIN DUYGULARINI İSTİSMAR EDENLERE FIRSAT VERME,[/B] [B]ALLAHIM, GARİBANLARA YARDIM EYLE,[/B] [B]AMİNNN...[/B] |
tum ıslam alemının sımdıden ramazanını kutlarımm
|
ramazanda toplantılar sohbetler güzel oluyor.
|
[QUOTE=seva;296226]ramazanda toplantılar sohbetler güzel oluyor.[/QUOTE]
[B]Evet Inş Böyle bir organızasyon yapmayı düşünüyoruz..[/B] |
-->: Muhtarlardan Ramazan hazırlığı
[B]Mubarek ramazan ayında fakir fukaraya yapılacak yardımlar titizlikle yapılmalıdır şehrimizde bu kutsal ayda kimse madur olmamalıdır muhtarlar tek tek herkesi ziyaret edip yoksul vatandaşlarımıza devletin ve milletin yardımlarını iletmelidir [/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:56. |