![]() |
3. Dünya savaşına doğru adım adım
[b]3. Dünya savaşına doğru adım adım
28 Ağustos 2008 11:50 [img]http://image.haber5.com/haber/19446.jpg[/img] NATO, Rusya'ya rest çekti. Ardından Rusya da müthiş bir atak yaptı. Şanghay İşbirliği Örgütü, gözlerden uzak, yarın Tacikistan'da toplanıyor. [/b] NATO, Rusya'ya rest çekti. Ardından Rusya da müthiş bir atak yaptı. Şanghay İşbirliği Örgütü, gözlerden uzak, yarın Tacikistan'da toplanıyor. Ağır topların Rusya, Çin, İran ve Hindistan'ın olduğu bu toplantıyı Batı dünyası tedirginlik içinde bekliyor. ABD'ye karşı blok oluşturma zirvesinin mimarı olarak ise yine Rusya Başbakanı Putin'in adı geçiyor. Karadeniz'de sular iyice ısındı. NATO, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını geri çekmesini istedi. Kafkasya'da son 20 yılın en büyük gerginliği yaşanırken, Rusya-ABD çekişmesinde ABD, yanına NATO ve AB ülkelerini almasına karşı, Rusya müthiş bir hamle daha yaptı. Rusya, dikkat çekmeyecek bir yerde, dünyanın diğer güçlerini topladı. Eski Sovyet ülkesi Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yarın başlayacak olan zirve, Batı dünyasını tedirgin etti. Batı dünyasından bu konuda şimdilik sessiz bir bekleyiş var. Ancak diplomasi kulislerinde Washington'da da Brüksel'de de gözler Duşanbe'ye çevrildi. Çünkü bu zirveye, Rusya öncülük ediyor ve Çin, İran ve Hindistan gibi devler de katılıyor. [b] Zirveye evsahipliği yapan Tacikistan sınırlarını kapattı[/b] Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) Duşanbe'de düzenlenecek zirvesine ev sahipliği yapacak Tacikistan'ın sınırlarını kapattığı bildirildi. Sınır Birlikleri Başkomutanı Şerali Mirzo, Tacikistan'ın komşu ülkelerle sınırlarının, ŞİÖ Zirvesi ile ilgili güvenlik tedbirleri çerçevesinde kapatıldığını söyledi. Mirzo, sınırların kapatılmasının yanı sıra ülkenin Afganistan ile olan sınırında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, zirveden önce ve zirve sırasında da tüm ülkede yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağını kaydetti. [b] ABD'ye soğuk güçleri biraraya getiren zirve[/b] Çin, Afganistan, Kırgızistan ve Özbekistan ile sınırları bulunan Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de 28 Ağustosta yapılacak ŞİÖ ülkeleri zirve toplantısına, örgüte üye Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan, örgütün gözlemci üyeleri Moğolistan, Pakistan, Hindistan ve İran'ın yanı sıra Türkmenistan ve Afganistan devlet başkanlarının da konuk olarak katılması bekleniyor. [b]Ahmedinejat ve Çin Devlet Başkanı bugünden gitti[/b] İşte Şanghai İşbirliği Örgütü: Kazakistan, Rusya, Kırgızistan, Çin, Tacikistan ve Özbekistan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılmak üzere bugünden Tacikistan'a gitti. Ahmedinejad'a, yardımcısı İsfenidyar Rahim Meşai ve Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki'nin de aralarında bulunduğu heyet eşlik ediyor. Mahmud Ahmedinejad, başkent Duşanbe'de 28-29 Ağustosta yapılacak zirvede katılımcı ülkelerin liderleriyle ikili görüşmelerde bulunacak. Zirveye gözlemci sıfatıyla katılan İran'ın, ŞİÖ'ye üyelik konusunun da ele alınması bekleniyor. Ev sahibi Tacikistan'ın Dışişleri Bakanı Hamrahan Zarifi, "İran'ın, üyeliği örgütü güçlendirecek" ifadesini kullanmıştı. [b] Washington'da tedirginlik arttı[/b] Çin Devlet Başkanı Hu Jintao da bugünden Tacikistan'a gitti ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov ile bir görüşme yaptı. Zirvede hangi konuların ele alınacağı konusunda bir açıklama yapılmadı ancak herkes Kafkaslar'ın enine boyuna görüşüleceüi ve Rusya'nın bu konuda sağlam destek alabileceğini şimdiden tahmin ediyor. En çok da Washington, Rusya'nın alabileceği destekten tedirginlik duyuyor. (Hürriyet) [b] haber5.com[/b] |
--->: 3. Dünya savaşına doğru adım adım
[B]ALLAH BUYUKTUR...................
TURK MILLETI OLARAK USTUMUZE DUSEN GOREV NE ISE YAPARIZZZZ[/B] |
SAVAŞ EN BÜYÜK İNSANLIK SUÇUDUR
"Bugün savaşa amasız, hesapsız HAYIR demenin zamanıdır. Bugün doğayı yok eden ve aşırı tüketimi tek yaşam biçimi olarak dayatan tüm politikalara HAYIR demenin zamanıdır." 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye Yeşiller'i bir açıklama yaparak 'Savaş en büyük çevre ve insanlık suçudur' dedi. Yeşiller'in açıklaması şöyle: " 1990’lı yıllarda “iklimler değişmeden alışkanlıklarınızı değiştirin” diyorduk. Şimdi ise “iklimler değişti, artık değişim sırası bizde” diyoruz. Bu cümleden sonra cümle yok. Kaybedilen, yok olan ve geri dönüşümü imkansız bir gelecek var. Zira 21. yüzyılın bu ilk yıllarında ekolojik sorunlar toplumsal sorunlarla iç içe, geri dönüşümsüz bir şekilde “ilerliyor”. Bir yandan küresel ısınma sorunu iklimleri ve toplumsal yaşamı felç eden felaketlerle ardında binlerce evsiz, barksız, yoksul insan bırakırken; ulus ötesi sermaye ve ilişkili devletler küresel ısınmanın baş sorumlusu olan petrol şirketlerine iş alanı açmak için doğanın ve insanlığın kanını emmenin hayasızca gerekçelerini üretiyorlar. Bir yandan, sermaye çevreleri dünyadaki açlığı gidermek bahanesiyle genetiği değiştirilmiş ürünleri pazarlarken, öte yandan dünyadaki açlığın baş sorumlusu olan kapitalizm ve onun üst kurumları IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü, gelişmekte olan ülkelerin kendi halkını doyuracak ürünleri ekmesini engelleyip, endüstrileşmiş ülkelerin isteklerine uygun tek tip tarım yapılmasını dayatıyor. Bir yandan, hukukun ve demokrasinin savunusunu her şeyin üstünde gördüğünü iddia eden ABD insan hakları ihlalleri raporu yayımlarken; öte yandan ABD ve işgal güçlerinin Guantanamo ve Ebu Greyp hapishanelerinde işlediği insanlık suçlarının uluslararası hukuktan muaf tutulmasını dayatıyor. Bir yandan terörü lanetleyip, uygarlık ve demokrasi adına “aşağı” kavimlere uygarlık götüreceğini ileri süren ABD, öte yandan İsrail hükümetinin Filistin halkına yaptığı katliama çanak tutup, Ariel Şaron’u desteklediğini açıklıyor. Ülkemizde de, yıllardır hukuk savaşını kaybettiği pek çok kez tescillenen Normandy Madencilik Şirketi, Bergama Ovacık’ta siyanürlü liç yöntemiyle altın çıkarmaya devam edebiliyor. Bergama halkının haklı direnişine ve kamuoyu baskısına rağmen AKP hükümeti hazırlanan yeni maden yasası ile siyanürlü altın arama, petrol, jeotermal ve her türlü maden arama faaliyetleri çevresel etki değerlendirme kapsamı dışına çıkarıyor. AKP hükümeti bir yandan da doğal alanları yok edecek, ormanları ve meraları kaynak yaratmak adına ortadan kaldıracak, kıyıların turizm uğruna yağmalanmasını hızlandıracak, kirlilik üretecek teknolojileri, hatta nükleer santralleri ülkemize getirecek yasal düzenlemelere ve yatırımlara hiçbir çevre kaygısı gütmeden hız vermeyi programına alabiliyor. Tek kutup oluşu ile sevinilen dünyada artık savaşlar bitti, yeni dünya düzeni başladı diyenler de görüyor ki; * Yıl 2004; soğuk savaşın yerini sıcak savaş alırken, dolaylı ya da gizli işgallerin yerini açık işgaller aldı, * Yıl 2004; sokakta gösteri yapanlar, tankların altında ezildi, * Yıl 2004; sokaklarda çocuklar alnının ortasından vuruldu. * Yıl 2004; Irak zindanlarında işkenceler var, * Yıl 2004; Irak'da kadınlara tecavüz ediyorlar, * Yıl 2004; Irak'da Filistinde katliamlar artık açık seçik yapılabiliyor, * Yıl 2004; dünya katliamlara sessiz ortak, * Yıl 2004; Amerika’ya mermi yetmiyor artık. Bugün savaşa amasız, hesapsız HAYIR demenin zamanıdır. Bugün doğayı yok eden ve aşırı tüketimi tek yaşam biçimi olarak dayatan tüm politikalara HAYIR demenin zamanıdır. Savaş yoksulluk, sefalet, tükeniş demektir. Savaş insanlık suçudur. Savaş en büyük çevre suçudur. Savaş silah tüccarlarının ve gücüyle haklılığını inşa edeceğini düşünen muktedirlerin silahıdır. Bugün Bush'a ve küresel kapitalizmin baronlarına ya da aymazlığa ya da yok ediciliğe GELME deyip, aklın, sağduyunun ve doğanın yaşamasını savunma zamanıdır. O yüzden Biz Türkiye Yeşilleri, Irak'ta yaşanan işgale, Filistin'de yaşanan katliamlara, ülkemizdeki maden talanlarına, petrol uygarlığına ve doğanın hangi sebeple olursa olsun yokedilmesine, yani sermayenin küreselleşmesinin arttırdığı yıkımlara karşı dünyada gelişen alternatif küreselleşme hareketlerini önemli bir toplumsal dinamik olarak görüyor ve destekliyoruz. Yaşanabilir bir dünya ve doğa için savaşa, yoksulluğa, insanın insan üzerindeki ve doğa üzerindeki her türlü tahakkümüne ve sömürüye HAYIR diyoruz. Tıpkı BUSH”a ve NATO”ya HAYIR dediğimiz gibi..." Yeşiller Yeşil Oda: İstiklâl Cd., Kurabiye Sk., No: 13, Kat: 3 (Parsifal'in üstü), Tarlabaşı-Beyoğlu/İstanbul Tel/Faks: (212) 243 83 33 SESONLINE |
İsterseniz ben size bir komplo teori kurayım.Ama bunun olma olasılığı %90 ihtimal.Bu komplo teori nedir?Şudur;
İkinci Dünya Savaşından sonra yani 1945'ten sonra dünyada çok büyük bir çapta hiç savaş olmadı.O tarihten itibaren süper güç olarak abd den sonra Rusya ortaya çıkmıştı.Bu da dünya düzeninin iki kutuplu olmasını sağladı.Yani abd ve abd taraftarları ile Rusya ve rusya taraftarları.1945-85 arası abd ve rusya iki süper güç olarak dünya dengelerini oluşturmuştu.Bu döneme işte bundan dolayı soğuk savaş dönemi diyoruz.1985 ten sonra Rusya'da başa geçen liderlerin rusya nın politikasını değiştirmesi sonucu 1990 da rusyada ihtilal oldu ve S.S.C.B' nin yerini Rusya Federasyonu aldı.Bunun sonucunda rusya toprak kaybına uğradı.Bazı milletler rusyadan ayrılarak bağımsızlıklarını ilan ettiler.Sonuçta rusya 1985 ten 2000 yılına kadar eski gücünü kaybetti.Yani bu yıllar arasında dünyanın tek süper gücü olarak abd kaldı.2000 den sonra Vlademir Putin nin başa geçmesiyle Rusya inanılmaz bir değişim ve gelişim yaşadı.Putin Rusya'yı eski haline getirdi.Bunun sonucunda Rusya artık eskisi gibi abd nin en büyük rakibi olarak dünya dengeleri arasında tekrar yerini aldı.Ama sadece rusya mı?Değil tabiki.Hindistan ve çin bu dönemlerde öyle bir gelişme yaşadılar ki onlar da artık dünya dengelerine yön vermeye başladılar.Her sene yaklaşık %10 büyüyen hindistan ve çin ekonomisi ilerde ne yapcağı bilinmeyen bir yola girdiler.Japonya da zaten her zaman kendi gücünü muhafaza etmiştir.Dolayısıyla batıda Abd ve ab ile doğuda çin,hindistan,rusya ve japonya ilerde olması muhtemel büyük bir savaşın içinde yerini alacaklardır.Yani bu doğu ile batının savaşı olacak.Türkiye ise bu durumda çok güçlü olmak zorunda.Türkiye yi bulunduğu jeostratejik konumu gereği her iki blok da yanına alma amacında.Onun için Türkiye bu durumda bir tercih yapmak zorunda umarım o tercih doğru bir tercih olur.3. dünya savaşına en fazla 50 yıl kaldı.Doğu ile batı artık birbirinden kesin çizgilerle ayrılmaktadır.KIYAMETE HERKES HAZIR OLSUN... |
Svaş bir vahşettir.Savaş bir ilkelliktir.
Savaş bir insanlık suçudur. SAVAŞA HAYIR!!! |
taslar yerınden oynayacak ve bu kez kımse bu tasları cıktıgı yere oturtamayacak gıbı,türkıye ıkı tarafın arasında ortada kaldıgı ıcın en büyük felaketı görebılır ınsaallah kımsenın canı yanmaz eger olurda canımızı yakmak ısterlerse bızde bos durmayız canakkalede dünya ıttıfakına kafa tutmus ızmırde düsmanı denıze dökmüs mılletın torunları olarak üstümüze düsenı yaparız..
|
irana şu aşamada saldırabileceğini sanmıyorum havlayan köpek ısırmaz misali. çünkü iran ırak gibi farklı etnik ve mezhebi unsurları barındırmıyor.
70 milyonluk genç nüfüsü,diğer devletlerle münasebeti, elinde bulunan silah teknolojisi irana bir saldırıyı imkanız kılıyor. artı şuan şiiliğin bayraktarlığını yapan iranın 280 milyonluk şii üzerinde çok büyük etkisi var.ve böyle bir savaşta sünniler bile irana yardım edecektir |
vay be bütün şiileri irana bağladık güldürme beni iranda o güç nerde ..şii türl azeri ıraklı ....dolu insan var bunlarla iran arasında bi bağ bnce kurulamaz nasıl oluyor türklerle türkiyemiz arasında ki sadece gönül bağı varsa sadece ondan bahsedebiliriz...türki cumhurytlerden de var bak sangayda mesela....
BİZE DÜŞEN TÜRKİYLE KÜRDÜYLE ONCE KENDİ MİLLETİYLE DEVLETİ BARISIK GLAODYODAN ARINDIRILMIŞ YARGISIYLA ORDUSUYLA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYEDİR Kİ BÖLGEDE BİZM TARAF DEĞİL BİZİ TARAF SEÇSİNLER...EN BÜYÜK HAKİKAT İMANDIR...HAKIKI İMANI ELDE EDEN MÜSLÜMAN TÜRKLER RABBIMIZ ŞAHİD OLSUN BİR KEZ DAHA KAİNAAT MEYDAN OKUYACAKDIR...FASO FISA KORKULAR BUNLAR...TELLALIKDA YPMAYIN...GÖRÜCEKSİNİZ FOS BUNLAR ...BİZİM YOLUMUZ AYDIN ..GELECEĞİMİZ PARLAK İNŞALLAH ..AKIL VE KALP İZDİVACINDA DOĞRU YORUM VE GAYRTLE BU KAHRAMANLIĞIDA ŞAHİD OLACAKSINIZ GÖSDERECEĞİZ.. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:55. |