![]() |
İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
Siz ilk tuttuğunuz orucunuzu hatırlıyormusunuz?
Ben ilk orucumu 8-9 yaşlarında tutmuştum, aslına bakarsanız oruçmuydu bilemiyorum,ama oruç olduğunu söylemişlerdi.Galiba susadığımda,çeşmede ağzımı çok kez hafiften çalkalamıştım,tabiiki suda kaçması çaktırmadan oluyordu :) Hatta bana annemin orucunu satın aldığını hatırlar gibiyim,bide böyle satın almada vardı. Bide sizden ilk anınızı dinleyelim,tahmin ediyorumki çok daha güzel anılar çıkacaktı. |
Cevap: İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
[B][I][COLOR="Magenta"][CENTER]hmm ilk tuttugum orucu tam olarak iyi hatirlayamiyorum
ama su var cok cok kücükken bu satma olaylari bizdede vardi ne bilim bi acaip likdi bizimki :) annemi öpüyor oruc tutuyor oluyorduk, annemi yeniden öpüyor orucumuzu acmis oluyorduk :D diger türlü tam orucu tutdugum günü cok iyi hatirliyorum 6 yasindaydim günlerin uzun oldugu günlerdeydi disarda bayagi bi kosusturmusduk, ablam ve ben susamisdik, oruclu oldugumuz icinde susuzlugumuzu giderememisdik. Alman arkadaslardan biri tutup fistik verdi bize, o arada oruc oldugumuzu unutduk ve aldik yedik. Söyle bi düsünüyorumda ne kadar cimri arkadaslarmis, sadece bir tanecik vermislerdi :D oysa ne güzel karnimiz doyana kadar yiyebilirdik. Neyse sonra yedikden sonra yine susadik ve yine oruc oldugumuz aklimiza geldi, ve daha önce yedigimiz fistik geldi aklimiza ve aksama cok az bir vakit oldugu icin orucumuz bozuldu diye cok üzülmüsdük. Üzülerek eve gittik ve anneme olanlari anlattik, annemde bizi sakinlestirerek: "O fistiklar size Allah'ih bir hediyesi, orucunuz bozulmadi ve insallah kabul olur" demisdi :) ahhhh genclikk ahhh ne güzel günlerdi :D [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
-->: İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
[B]ben 6 yaşında tuttum gizlice ekmek yiyecektim annem yakalamıştı ama ondan sonra alıştım
6 yaşında 5 7 yaşında 10 8 yaşında 15 ve gerisindede full[/B] |
--->: İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
ben de 7 yaşında başladım oruca :)
|
Cevap: --->: İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
[QUOTE=seva;307830]ben de 7 yaşında başladım oruca :)[/QUOTE]
ilk oruçluyken babamın aldığı iftarlığı ğizlice yedim sonra onlarla ayıla bayıla iftarı bekledim |
ay cok komikti ya bizim ilk orucumuz abimle aynı gun tutmustuk bişi kovalıoduk orucumuz kactı tut onu die deli gibi bagrıoduk rr tabi cocuk aklı 6 yasında falandım:D
|
İlk oruç tutmaya çok küçük yaşta başladım, ana sınıfına gidiyordum. Tabi tam tutmuyorduk. Annem kuşluk orucu diyordu adına. :) Mahalledeki Türk arkadaşlarla hep birlikte öğle ya da ikindi vaktine kadar tutuyorduk.
Sonra babam, orucunuzu bağlayın da kaçmasın. Yarın tekrar tutacaksınız diyordu. :D Çocuk olmak ne güzelmiş, hatırladıkça anlıyorum. Dert yok, tasa yok... |
Ben oruç tuttuğumu hatırlamıyorum...
|
ben babama satmıştım:).....................
|
-->: İlk tuttuğunuz orucunuzun anısı!
Herkesin ayrı bir anısı var oruç ile ilgili.Aslında diğer arkadaşlarımızda paylaşsa kimbilir daha ne güzel anılar vardır?
Bakalım daha ne anılar çıkacak? |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:25. |