Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23455)

ebubekir çakmak 04.01.2009 12:46

Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

LaEdri 04.01.2009 12:59

Cevap: Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

Bilinçli vel,bilinçli öğrenci olduktan sonra her şey yoluna girer..
Bir de eğitim sistemi ve bu sistemde öğretmenin rolü,daha doğrusu rolsüzlüğü iyice,kökten değiştirilmeli..

sonbahar5803 04.01.2009 14:54

[B][COLOR="Green"]
Oy kullanmadım, çünkü bu tek maddeyle açıklanabilecek bir sorun değilki.

Doğru sistem, doğru eğitimci, doğru veli ve öğrenciler olduktan sonra sorun kalmaz.

Başarısızlık varsa bu tek taraflı değildir.
Sadece öğrenciler ya da öğretmenler suçlu diyemeyiz.[/COLOR][/B]

LaEdri 04.01.2009 15:02

Evet tek sebebi asla yok ama sunulan seçenekler arasında en etkili olanı da "okuldaki prosedürlar ve "ilköğretim yönetmeliği"...

altuntas58 04.01.2009 15:57

[B]Okullarımızda yönetmenliklerin değiştirilmesinden yanayım çok eski yönetmenlilerle eğitim yapıldığı kanaatindeyim ayrıca okulların tatili sırasında öğretmenlerimizi yeni sisteme uyum sağlması acısından kısa eğitimlere tabi tutmalıdır diye düşünüyorum[/B]

EyüphanAydın 04.01.2009 16:31

[B]Kapılar kapıyı açar,konular konuyu açar.

Diğer üyelerimiz'in dediği gibi tek madde ile açıklanacak bir konu değil.[/B]

ofgurleyuk78 04.01.2009 16:37

Yukarıdaki anketi cevaplamadım. Oradaki nedenlerden bence en önemlisi Öğretmeni eğitecek kişilerin neden, niçin ve nasıl sorularına açıklıkla cevap verecek işin ehli kişilerden seçilmeli. Öğretmeni yetiştirecek Üniversite yöneticileri seçilirken kılık kıyafetleri, eşleri ve siyasi görüşlerine değil de Bilgi ve yeteneklerine bakılmalı. İkinci bir görüşte resim, müzik ve beden eğitimine önem verilmeli bu öğretmen adaylarını kendi branşlarından sınava tabi tutmalı. Türkçe öğretmenine matematik, fen soruları sorularak alınırsa başarılı öğretmeni nasıl bulurlar. Mali sorunları da olmamalı maaşlarını standartlara göre ayarlamalı.

yerliturkuaz 22.01.2009 22:12

[B]Yukarıdaki ankette neden eğitim sistemi değiştirilmeli diye bir şık yok zaten bu şık konulmuş olsa başka şıklara gerek kalmaz..[/B]

goramaz 17.02.2009 12:25

ilime hak ettiğ değer toplum tarafından verilirse okullardaki başarı da artacaktır.
çocuk daha okula niçin geldiğini bilmiyor....

58_SEMİH_58 17.02.2009 13:17

[B][I]HeRKese HaK Ettiqi ŞheKiLde DavRaNıLmaLı:mad::mad:[/I][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:01.