![]() |
Cinasli Kafiye
Bu kafiye türü zengin uyak benzeri bir uyak çeşitidir. Dize sonlarında anlamları farklı, sesleri aynı ( sesteş sözcükler ya da eşsesli sözcükler ) sözcükler, cinaslı uyak (cinaslı kafiye) oluşturur. Aynı zamanda söz sanatlarında cinas sanatı diye bir edebi sanat vardır.
Nazlı yâre selâm saldım almamış Almazsa gam değil[COLOR="Red"] almayıversin[/COLOR] Sevdiği Kemter’den vazgeçti ise Bergüzâr verdiğim [COLOR="red"]almayı versin[/COLOR]. Son dizedeki alma, meyve olan elmadır. “almayıversin” diyerek cinas sanatı oluşturmuştur. Aynı zamanda da cinaslı uyak vardır. [B][I][COLOR="DarkSlateBlue"]Sizde buraya kendi ürettiginiz cinasli kafiye ile yazilmis siirlerinizi ekleyebilirsiniz. [/COLOR][/I][/B] |
Cevap: Cinasli Kafiye
Ilk deneme benden olsun.
Disarda yagiyor lapa lapa kar, Zarar ettim ben edemedim kar, Al eline küregi durma camur kar, Yar senin yüzünden oldum günah[COLOR="Red"]kar.[/COLOR] |
çılgın türk bir garip uşak
ne olur bilmez nere gider bu kuşak soykırım diye imza atmış biyerlere üçbeş aydın geçinen y...şak |
Ayrilamam senden gül yüzlü [COLOR="Red"]yar[/COLOR],
Ben seni severim bilmiyormusun, Al sopayi eline vur kafami [COLOR="red"]yar[/COLOR], Kaniyor basim görmüyormusun |
Gerdanina dizmis inci ve mer[COLOR="Red"]can[/COLOR],
Geliyor sesin uzaktan nerelisin [COLOR="red"]can[/COLOR], Gönül senle hep cikmazsa bu [COLOR="red"]can[/COLOR], Hep seni sevdi bu kiz inanki Ser[COLOR="red"]can[/COLOR] |
bu nasıl bi kader nasıl [COLOR="DarkRed"]yazı[/COLOR]
herkes mi dertli çalıyor bu sazı içimde tükenmek bilmeyen bir sızı hep kış olsun ömrüm istemem artık [COLOR="DarkRed"]yazı[/COLOR] helal bana :D |
Kasi gözü kara [COLOR="Red"]kiz[/COLOR],
Severiz seni biz, Senin gibi güzele, Nasil kizarsan [COLOR="red"]kiz[/COLOR]. |
gel bana yar
üstüme yagdi kar gel oynayalim zar yiyelim nar ................ |
Arkeologlar yapar derince [B]kazi[/B],
Ürkütürler belki ördegi [B]kazi,[/B] Bos bos oturma oglum, Al eline küregi buzlari [B]kazi[/B]. |
Gec kaldim ben ise [B]gec[/B],
Bunlari bir kalemde [B]gec[/B], Örnek istersen karsinda yen[B]gec[/B], Düsünmeden serden [B]gec[/B]. Bu yetenek bende oldukca daha neler yazarim neler.:D |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:54. |