Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Dikkat Gelirler israile gidiyor! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=26505)

efe1058 10.01.2009 14:35

Dikkat Gelirler israile gidiyor!

[B]Arkadaşlar bugün bana özel mesaj olarak gelen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konuda özellikle yurtdışındaki hemşerilerimiz duyarlı olmalılar.

10.01.09 bitte nicht bei aldi und lidl einkaufen, den die einnahmen für den tag wird für israel gespendet.

10.01.09 Please do not at Aldi and Lidl shopping, the revenue for the day will be donated for israel.

Lütfen Aldi ve Lidl mağazalarından 10.01.09 tarihinde alış veriş yapmayın, bugünkü gelirler israile gidiyor. [/B]

EyüphanAydın 10.01.2009 14:58

Cevap: Dikkat Gelirler israile !

[B]Paylaşım için teşekkür ederiz.Bu konuyu dikkate alalım.[/B]

Ertugrul 10.01.2009 16:03

[B][I]Bu mesajın içeriği gerçekse bu dehşet bir olay, bu iki kuruluştan alış veriş yapmamak ve hatta mail atıp protesto etmek gerekiyor. Yurtdışında ki arkadaşlar özellikle bu konuyu dikkate almalılar. [/I][/B]

efe1058 10.01.2009 16:50

Evet bu konuda yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz daha sağlıklı bilgi verecektir. Bu iki kuruluş hakkında bilgisi olan varsa kütfen paylaşsın !

sandalli 10.01.2009 17:14

Bana siteden bir arkadas bu konudan bahsetti, ben bugün yakin olmasina ragmen Aldi den alisveris yapmayip gidip baska bir marketten alacaklarimi aldim. Aldi`nin bir yahudi kurulusu oldugunu daha önce duymamistim ama artik alisverislerimizi baska marketlerden yapmaya calisacagiz. Özellikle almanya da yasayan türklerin büyük bir cogunlugu bu iki marketten alisveris yapiyor. Özellikle Aldi türklerin vazgecilmezi.

çılgın_türk 10.01.2009 17:24

hocam teşekkürler inşallah bunu daha çok kişiye ulaştırırız....

sandalli 10.01.2009 17:37

[QUOTE=efe1058;362102]Evet bu konuda yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz daha sağlıklı bilgi verecektir. Bu iki kuruluş hakkında bilgisi olan varsa kütfen paylaşsın ![/QUOTE]

Aldi ve Lidl iki süper market zinciri. Bütün avrupada olmasina ragmen özellikle Almanya`da cok yaygindir. Aldi süd ve Aldi Nord olmak üzere ikiye ayrilmis durumda olan Aldi Markt`in Almanya genelinde yaklasik 4200 adet marketi vardir. Bunlarin 2500 tanesi Aldi süd ve 1700 tanesi Aldi Nord`a aittir. Daha önce özellikle yabancilar ve düsük gelirli almanlar tarafindan tercih edilen Aldi son yillarda issizligin artmasiyla en cok tercih edilen market konumuna gelmistir. Aldi bir alman firmasidir.
Lidl 1930 yilinda kurulmus ve daha sonra 1944 yilinda kapatilmistir. 1972 yilinda tekrar acilmistir, kurucusu Josef Schwarz 1977 yilinda öldügü zaman 30 markete sahipti. Mirasi devralan oglu firmayi gelistirmis ve bugün Almanya genelinde 3000 adet markete sahiptir. Lidl de tipki Aldi gibi yabancilar ve düsük gelirli almanlar tarafindan tercih edilen bir markettir.
Gerek Aldi gerekse Lidl in yahudiler tarafindan kurulduguna dair bir bilgiye rastlamadim. Yahudiler genelde ticari hayatta yahudi olduklarini gizli tutarlar.

Ertugrul 10.01.2009 18:50

[QUOTE=sandalli;362141]Aldi ve Lidl iki süper market zinciri. Bütün avrupada olmasina ragmen özellikle Almanya`da cok yaygindir. Aldi süd ve Aldi Nord olmak üzere ikiye ayrilmis durumda olan Aldi Markt`in Almanya genelinde yaklasik 4200 adet marketi vardir. Bunlarin 2500 tanesi Aldi süd ve 1700 tanesi Aldi Nord`a aittir. Daha önce özellikle yabancilar ve düsük gelirli almanlar tarafindan tercih edilen Aldi son yillarda issizligin artmasiyla en cok tercih edilen market konumuna gelmistir. Aldi bir alman firmasidir.
Lidl 1930 yilinda kurulmus ve daha sonra 1944 yilinda kapatilmistir. 1972 yilinda tekrar acilmistir, kurucusu Josef Schwarz 1977 yilinda öldügü zaman 30 markete sahipti. Mirasi devralan oglu firmayi gelistirmis ve bugün Almanya genelinde 3000 adet markete sahiptir. Lidl de tipki Aldi gibi yabancilar ve düsük gelirli almanlar tarafindan tercih edilen bir markettir.
Gerek Aldi gerekse Lidl in yahudiler tarafindan kurulduguna dair bir bilgiye rastlamadim. Yahudiler genelde ticari hayatta yahudi olduklarini gizli tutarlar.[/QUOTE]

[B][I]Hocam elinize sağlık, çok geniş bilgi vermişsiniz. Böylesi konularda hassas olmak lazım, hele bu haber gerçekse dehşet bir olay. Tepkimizi göstermeli ve sesiz kalmamalıyız. Velevki haber yalan olsun yinede tepki hissedilir olursa bu yönde niyeti olanlar ayaklarını denk almış olurlar. [/I][/B]

sade58 10.01.2009 21:14

Bu güzel bilgiler için teşekkürler,ama acaba bu doğrumu sizce?Yanlış bir bilgi olmasın sakın?
Ben bu konuya biraz şüpheyle bakıyorum doğrusu.Acaba bir rakib marketin bir çalışmasımı,yoksa doğru bir bilgimi?

tatli-dilli 10.01.2009 22:30

Cevap: Dikkat Gelirler israile gidiyor!

aldi'nin bir yahudi magazasi oldugunu daha önce duymustum, ama bu olayi duyunca sok oldum elbette. Hayatimda zaten sevmedigim bir magaza isvicrede yaygin degil cok sükürki, ama bundan sonra daha da dikkatli olmak gerekiyor. Türklerin bir cogu sandalli abi'min de belirttigi gibi oralardan ihtiyacalarini gideriyor (aldi ve lidl) aman helal kazanclarimiz biz müslümanlara birer kursun olarak dönmesin lütffen dikkatli olalim. Ne yazikki bir cok magazanin vs basinda yahudiler var...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:46.