![]() |
Biz Nerede Olmaliyiz?
$imdi Arkada$lar bu konu okadar geni$ki ama ben kisaca özetleyeyim sakin yanli$ anla$ilmasin siyasi yada politik bir konu üzerinde durmuyorum sadece insani duygularla bezenmi$&dünyadaki bütün varliklarin hizmetine sunuldugu&en mükemmel varlik olan icerisinde bir kalp&vicdan ta$iyan merhamet duygulariyla bezenmi$,cok güclü&bir o kadarda zayif&kirilgan olan insandan bahsetmek istiyorum.Dünyayi kasip kavuran Ekonomi devi olan ülkeleri dahi derinden sarsan,soguk&sicak sava$larin kol gezdigi Dünyamizda Bizler asirlar boyunca dünyaya adil hükmetmi$ bir neslin torunlari olarak nerede olmaliyiz?Bir yanda inanclarimiz diyer yanda maddi cikarlarimiz varken bu labirentin icerisinde rotamizi $a$irmadan kendimizden taviz vermeden nasil ilerleyebiliriz?Bu konudaki yorumlar serbesttir.
|
Cevap: Biz Nerede Olmaliyiz?
bu şıkların hiçbiri değil bence aslında biz batı yı bırakıp doğuya yönelmeliyiz o zaman siz bakın batı nasıl bizim peşimizden koşuyo.................
|
Doguya yönelirsek biliyorsunki dogudada bizi sirtimizdan hancerlemi$lerdi kendi kendimize yolalsak daha iyi olmazmi?Eskiden oldugu gibi
|
ASLINDA BİZ NERDE OLMALIYIZ DEİLDE BİZ NEREDEYSEK HEREZ ORDA OLMALI
|
arkadaşlar kendi düşüncem biz toplum olarak bütün olmalıyız dışarıya bağımlı olmadan genç nesillerimizle mühendisiyle iş adamlarıyla bilim ... araştırma ..eğitim yapılmalı
|
Bence hiçbiri biz kendimiz olalım yeter.
|
Bizi biz eden iman&inancdir peki birileri bunlari küllemeye cali$irsa seyircimi kalalim?Bizki asirlardca kitalara hükmetmi$&kahpelikle yikilan Ulu Osmali devletinin küllerinden bu günki Cumhuriyetimizi kuran Kahramanlar neslinin torunlarina Esaret yaki$maz.Bizler Güne$in dogdugu yerden battigi yere kadar görmeliyiz,cünki biz Türk neferleriyiz cünki biz ümmeti Muhammediz.
|
Ne kadar güzel söylemi$ Merhum M.Akif nur icinde yatsin.Hangi cilgin bana zincir vuracakmi$ $a$arim.Kükremi$ sel gibiyim bendimi cigner a$arim.Yirtarim daglari enginlere sigmam ta$arim.Derken o neler hissederek neler ya$ayarak bunlari yazdiysa bizde o ani ya$ayalim,ya$ayalimki irkilip kendimize gelelim.Ne söylemi$ Aziz deden Yavuz Sultan Selim Gecme muhannetin köprüsünden koy götürsün sel seni yatma tilki gölgesinde koy yesin arslan seni.Bizlere tilki gölgesinde yatmak yaki$maz zaten bir Arslanida tilkinin gölgesi kapatmaz.
|
Tam bağımsız demokratik bir Türkiye olmamamız için hiç bir bir neden yok.
Yeterki Atatürk'ün kurduğu laik demokratik bağımsız T.C' ne gerçek anlamda ilkelerine uyarak sahip çıkalım. |
anadoluda olalım da ...ışık doğudan yükselir.ayrıca daoğ ülkeleri bizi sadece vurdu mu afganistan değilmiydi bizi ilk tanıyan...
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:42. |