![]() |
Üşüdün ve Üşüttün bizi KOCA REİS !
[img]http://img148.imageshack.us/img148/1968/muhsinyazicioglua.jpg[/img]
Çarşamba günüydü,Allah'ın en güzel günlerinden biriydi.O zaman Reis sen ÇağlayanCeritteydin.Güzel mitingini [B]Tgrt[/B] Haberden doyumsuz şekilde izledim.O güzel üslübün [B]29 [/B]Martta ne kadar iddaalı olucağının belli başlı habercisiydi. [B]7[/B] Yaşında tanıdım seni Babam tanıttı seni[B] REİS ![/B] O Günden bu güne büyük bir hayranlık oluşturdun bende. Hep hayatını örnek aldım.O güzel hayatını.... Mertliğin Türkiyenin [B]81[/B] iline yayılmış Koca[B] Reis ![/B] Dava arkadaşların seni yanlız bırakmadı reis.[B]1993'de[/B] kurduğun [B]Büyük Birlik Partisi[/B] [B]( BBP )[/B] her şeçimde [B]%1[/B] ile [B]%5[/B] oy aldı [B]Reis.[/B] Sen hiç bir zaman kimseye küsmedin darılmadın reis.Davanın adamı olduğunu bu şeçimlerde görüyorduk KOCA REİS. Vefatın üzerine [B]%1[/B] oy almana rağmen Türkiyenin [B]%99[/B] oranındaki insanları bir araya getirdin Reis ! [B]Sağcısı,Solcusu,Türk'ü,Kürdü,Lazı,Çerkez'ini bir araya getirdin Reis ! Sen güldün biz güldük.Sen ağladın yeri geldiği zaman,bizlerde ağladık.[/B] [B]Mamak[/B] cezaevinde 25 yıl önce yazdığın şiiri okudum reis ! Hani sen derdin ya ; Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır şu anda aynen bendede öyle bir çoşku var içimde sağa dönsem [B]SEN[/B] sola dönsem [B]SEN.[/B] Ne olursa olsun bir Sivasli olarak sana hak ettiğin değeri veremedik REİS ! Yine buna rağmen Türkiyeye,Sivaslilara hizmet etmeye devam ettin REİS ! Hani sen [B]Osmanlı [/B]Padişahlarını örnek alırdın ya [B]Reis,[/B]Sen benim gönlümün Osmanlı fatihisin reis. [B]Fatih Sultan Mehmet 21-22[/B] Yaşlarında [B]İstanbul'u[/B] fet etti,Sende [B]25 yaşında [/B]Türkiyenin dört bir yanında bizim Liderimizdin [B]reis.[/B] Her mitinginden sonra [B]' Allah'a emanet olun'[/B] sözünü dilinden düşürmüyordun [B]Reis ![/B] Sen bizi Allah'a emanet ettin peki bizi neden yanlız bırakdın Reis ? Ben Dünyaya gözlerimi açmışım[B] 24[/B] Gün sonra sen Partini kurmuşşun[B] Reis ! [/B]Keşkelerle dolu bir dünyada yaşamayı istemiyoruz[B] Reis ! [/B] Bizlerin derdinden bir gün bile kendi derdine bakamadın [B]Reis ![/B] Bu kadar kısa bir sürede nasıl böyle bir kitleye ulaştın [B]Reis ?[/B] Hani bir sözün vardı ya ; Beni sevenin çok olduğunu biliyorum,Ama sandığa gidince sevgileri başka bir yön alıyor diyordun. Gerçektende öyle biz [B]Sivasli[/B] olarak sana hiç sahip çıkmadık [B]Reis ! [/B]Sen [B]Maraşta[/B] üşürken reis biz burada yerimizde duramıyorduk [B]Reis ![/B] Çok sevdiğin Peygamber efendimizin yine çok sevdiği[B] ' Gülü'[/B] partinin amblemine aldın [B]Reis ! [/B]O gül orada durdu biz hep gülü sevdik K[B]oca Reis ![/B] Bilki yerin doldurulamayacak seni hep hatırlayacağız her zaman kalbimizdesin ! Sende [B]Allah'a emanet ol ![/B] Gittiğin yerde peygamber efendimizi görmeyi nasib eylesin Ya rab. [COLOR="Red"]İnna lillah ve inna ileyhi raciun [/COLOR] [B]Muhsin Yazıcıoğlu - Üşüyorum Üşüyorum[/B] Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın [B] Beton çok soğuk, üşüyorum…[/B] [B]Muhsin YAZICIOĞLU[/B] Not ; Yazılan yazı merhum [B]Muhsin Yazıcıoğlu[/B] için [B]Eyüphan Aydın [/B]tarafından yazılmıştır.Resim'i değiştiren [B]Eyüphan Aydındır.[/B] |
Cevap: Üşüdün ve Üşüttün bizi KOCA REİS !
[B][I]Öyle bir üşüttü ki; hiçbir zaman artık o sıcaklıgı göremeyecegiz :(((( emeğine sağlık kardeş.[/I][/B]
|
allah razı olsun kardeşim çok guzel yazöışın..inan şuan bile gozumden yaşlar dokuluyor ben çok seviyordum koca reisi ÖLMEDİN SEN YUREGİMİZDESİN KOCA REİS......
|
Eyüp çok güzel anlatmışsın o kimseye küsmedi kırılmadı hep yoluna devam etti davasından vazgeçmedi
Allah rahmet eylesin :(:(:( |
[B]Seni ne kadar çok özlediğimizi bir bilsen KOCA REİS ![/B]
|
SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM
DUALRIM SENİNLE |
Allah rahmet eylesin Eyüp kardeş yazı için tşkler..
|
Kocaman bir yürek ve koca reis bu dünyanın kirli oyunlarına sığmadı asıl ve ebedi olan gönüllerdir onun yeri......Allah rahmet eylesin ..... Başımız sağolsun....
|
[B]En çok yandığım konu ise kıymetini hiç bilemememizdir.Bir Sivasli olarak tam sahip çıkamadık.[/B]
|
[COLOR="black"][B][I] takdiri ilahi böyleymiş demekki böle yazmış yaradan ne desek artık bütün kelimeler boşuna Allah ebedi alemde mekanını cennet eylesin Dualarımız sivaslı gardaşlarımızla inşallah.. [/I][/B][/COLOR]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:43. |