![]() |
Istiklâl Marşi
[CENTER][IMG]http://img120.imageshack.us/img120/733/turkeygbbbo9.gif[/IMG]
[B]İSTİKLÂL MARŞI[/B] [B][I]Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;[/I] [I]Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. [/I] [I]O benim mîlletimin yıldızıdır, parlayacak; [/I] [I]O benimdir, o benim milletimindir ancak.[/I][/B] [B][I]Çatma; kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl, [/I] [I]Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl? [/I] [I]Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl... [/I] [I]Hakkıdır, Hakka' tapan, milletimin istiklâl.[/I][/B] [B][I]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, [/I] [I]Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! [/I] [I]Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner aşarım; [/I] [I]Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.[/I][/B] [B][I]Garbın âfakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, [/I] [I]Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var, [/I] [I]Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, [/I] [I]"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?[/I][/B] [B][I]Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. [/I] [I]Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. [/I] [I]Doğacaktır sana vaadettiği günler hakkın. [/I] [I]Kim bilir belki yarın... Belki yarından da yakın.[/I][/B] [B][I]Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı; [/I] [I]Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. [/I] [I]Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır atanı; [/I] [I]Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.[/I][/B] [B][I]Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?[/I] [I]Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda! [/I] [I]Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, [/I] [I]Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.[/I][/B] [B][I]Ruhumun senden, ilâhi şudur ancak emeli. [/I] [I]Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli, [/I] [I]Bu ezanlar -ki şahadetleri dinin temeli- [/I] [I]Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.[/I][/B] [B][I]O zaman vecdile bin secde eder -varsa- taşım, [/I] [I]Her cerihamdan, ilâhi boşanıp kanlı yaşım, [/I] [I]Fışkırır ruhu mücerret gibi yerden naaşım; [/I] [I]O zaman yükselerek arşa değer belki basım.[/I][/B] [B][I]Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! [/I] [I]Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. [/I] [I]Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal; [/I] [I]Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;. [/I] [I]Hakkıdır; Hakka tapan, milletimin istiklâl.[/I][/B] [I][SIZE=4][B]Mehmet Akif Ersoy[/B][/SIZE][/I][/CENTER] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:49. |