Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kampus Hastane Hayal Oldu (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=29890)

Sivaslilar.Net 02.07.2009 23:25

Kampus Hastane Hayal Oldu

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/devlethastanesi.jpg[/IMG]

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından önerilen ve yer tahsisi yapılması halinde ödeneğinin gönderilerek derhal inşaatına başlanacağı belirtilen kampüs hastane, yer tahsisinin yapılamaması sonucu Sivas’ın hayal olan projeleri arasına girdi.

Mevcut hastanenin genişletilmesinin mümkün olmadığı ve bir kampus hastanenin Sivas’a şart olduğu Sivas’ı ziyarete gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından belirtilmiş ve derhal yer tespitinin yapılması istenmişti. Ancak aradan geçen 4 yılda yetkililerin bir yer tahsisini bile yapamaması Sivas’ın bu projesinin de uygulamaya konulamayan bir proje olmasına neden olurken aradan geçen 4 yılda halen bu konuda bir gelişmenin olmadığı edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

Sivas'ta kampus hastane yapılması için Hazine tarafından Sağlık İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen 500 dönümlük arazide yapılan zemin etüt çalışmasının da olumsuz sonuçlanmasının ardından rafa kaldırılan proje, Sivas’ın sonuca ulaşmayan projelerinin başında geliyor. İlin ihtiyaçlarına cevap veremeyen hastanelerin taşınması için başlatılan yer arayışları da şimdilik askıya alınırken, kampüs hastanenin akıbeti de temeli atılan ancak bir türlü tamamlanamayan Şeker Fabrikası ve fuar alanı ve yine üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçen yer tahsisi yapılamadığı için gerçekleşemeyen Adliye Sarayı binası gibi oldu.

Yer bulunması durumunda TOKİ’ye devredilerek yaptırılması düşünülen hastane ile Sivas’ın sağlık alanında ki ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen Sivaslı idareciler ise, yaşanan yer sorununu bir türlü aşamadılar.

Hayalde kalan projelerden biri olma özelliğini şimdiden alan kampus hastane projesi kapsamında ilerleyen günlerde ne gibi çalışmalar yapılacağı ise kamu oyu tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Ertugrul 03.07.2009 02:13

Cevap: Kampus Hastane Hayal Oldu

[B][I]Yazık Sivas'ıma, şehre çok önemli fayda sağlıyacak, hemşerilerimin sağlık konusunda 1 adım öne geçeceği, bölgenin ihtiyacağını karşlıyacak böylesi bir proje yer tahsisi yüzünden yapılamıyor. Oysa Numune Hastanesi Başhekimi ile yaptığımız röportajda Bölge Hastanesi projesini bilgisayardan gördüğümüzde ne kadar da sevinmiştik, başhekim beyde heycanla anlatıyordu, bu proje ile Sivas'ın sağlık üssü hale geleceğini ama bizde başhekimde becereksiz yöneticileri düşünmemiştik. Ne diyelim Allah Sivas'ıma ehil insanlar tarafından yönetilmeyi nasip etsin[/I][/B]

Salim58 03.07.2009 09:36

ayağına gelen hizmeti tepmek diye buna denir işte ne diyelim

FurkaN 03.07.2009 10:24

[B]Her tarafı boş araziler olan bir memlekette Bölge Hastanesi için yer bulunamaması çok komik.. Bu kadar beceriksiz idarecilerin olduğu memleketin ilerlememesi gayet normal. Bizle birlikte olur alan Kayseri hemen yer tahsisi yaptı ve geçen yıl temel attı.. Ahh ne demeli bilmiyorum yazıkk oluyor bu şehre..[/B]

LaEdri 03.07.2009 10:34

Böyle beceriksizlik olmaz ya!
Artık kimseye güvenmiyorum yöneticilerden!Bir kez de Sivas'ın menfaatine çalışın be!Ankara Mimarlar Odası bu şehirdeki bir ihaleye iptal davası açıyor.Böyle bir şey olabilir mi yahu?Hiç bir odaya,sendikaya,kuruma artık güvenimiz yok.Hepsi menfaat peşinde.Bölge Hastahanesi,stad,çevre yolu,2.üniversite,2.osb..Hangisi hayal olmadı ki?

FatihCan 03.07.2009 13:56

[B]yazıklar olsun diyorum sadece.....[/B]

cawus58 03.07.2009 15:27

HASTANE HAYAL YAŞAM HAYAL :D:D:D

Arif Coşkun 03.07.2009 17:12

Sanki fıkra gibi..............................

altuntas58 03.07.2009 20:30

[B]Gecen ay ankaraya kızağa alınan eski valimiz sayın veysel dalmazı görevine tekrar dömesi için kampanyalar acan arkadaşlarıma ve sivasta yaşayan sayın valinin gitmesine üzülen kardeşlerime soruyorum bu vali sivasımız için ne yapmış bölge hastanesi 4 yıl olmuş yer bulunamamış stadyum projesi senesini gecti hala bir kazma vurulmadı iyi hoşta bu valilerin görevi nedir ne yaparlar gecenlerde vali için acılan konuyada bunlara benzer bir kac kelime yazdım valinin sivasımızdan alınması çok iyi oldu dedim hemen tepki aldım vali yatırımlara karışmazmış valinin görevleri içinde değilmiş gibi sacmalıklarla karşılaştım valinin ne kadar pasif olduğunu sayın başbakan bile fark ettiki ankraya kızağa aldı tamam vali iyi niyetli ve iyi kalpli olabilir ama sivasımıza yeterli bir vali olamadı aktif olduğu bir konu vardı sivassporumuzu basın önünde şöyle yardım edeceğim böyle yatırım yapacağım gibi sözlerle medyatik olmayı iyi beceriyordu ama ne yazıkki bir stadyuma yer bulamadı halen proje askıda bütün bu sorumsuzlukları Sivasım hak etmiyor inşallah yeni gelen valimiz calışkan olurda askıya alınmış projeleri hayata gecirir [/B]

H_Turan 03.07.2009 20:45

[QUOTE=altuntas58;439151][B]Gecen ay ankaraya kızağa alınan eski valimiz sayın veysel dalmazı görevine tekrar dömesi için kampanyalar acan arkadaşlarıma ve sivasta yaşayan sayın valinin gitmesine üzülen kardeşlerime soruyorum bu vali sivasımız için ne yapmış bölge hastanesi 4 yıl olmuş yer bulunamamış stadyum projesi senesini gecti hala bir kazma vurulmadı iyi hoşta bu valilerin görevi nedir ne yaparlar gecenlerde vali için acılan konuyada bunlara benzer bir kac kelime yazdım valinin sivasımızdan alınması çok iyi oldu dedim hemen tepki aldım vali yatırımlara karışmazmış valinin görevleri içinde değilmiş gibi sacmalıklarla karşılaştım valinin ne kadar pasif olduğunu sayın başbakan bile fark ettiki ankraya kızağa aldı tamam vali iyi niyetli ve iyi kalpli olabilir ama sivasımıza yeterli bir vali olamadı aktif olduğu bir konu vardı sivassporumuzu basın önünde şöyle yardım edeceğim böyle yatırım yapacağım gibi sözlerle medyatik olmayı iyi beceriyordu ama ne yazıkki bir stadyuma yer bulamadı halen proje askıda bütün bu sorumsuzlukları Sivasım hak etmiyor inşallah yeni gelen valimiz calışkan olurda askıya alınmış projeleri hayata gecirir [/B][/QUOTE]

Ankara Yardım etmiyorsa Sayın Vali ne yapsın

Bence Veysel dalmaz iyiydi Bu şehir kötü daha sorumlu valiler gördü Örneğin 93 yılındaki vali Ahmet Karabilgin

Kampus Hastane yapılmamasında Milletvekillerimizinde Suçu var.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:46.