![]() |
AK-SU'da Temizlik
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//medya/aksu temizleniyor.jpg[/IMG]
Eski mavi görüntüsü ve temizliğinden uzaklaşan Sivas’ın en gözde mekanlarından biri olan AK-SU’da temizlik çalışmaları dün başladı. Suyun büyük bir kısmını kaplayan yosun ve pislikler yüzünden AK-SU’nun alışılmış maviliği gitmiş su yosunlar ve pislikler yüzünden koyu yeşil bir görünüme kavuşmuştu. Belirli bölgelerde de ağır koku yayılan AK-SU’da uzun zamandır beklenen temizlik çalışması dün Sivas belediyesi tarafından başlatıldı. İlk etapta suyu tamamen boşaltan belediye ekipleri su içerisinde bulunan fıskiyelere yapışan yosunları tazyikli su ile temizlemeye başladı. İlerleyen günlerde zemin ve duvarlardaki yosunları da temizleyecek olan ekipler AK-SU’yu tekrar suyla buluşturarak eski görünümüne kavuşturmayı hedefliyor. Özellikle yaz aylarında Sivaslılar için çok önemli bir alternatif gezi yeri olan AK-SU son günlerde eski güzelliğinden uzaklaşmış ve etrafına da hoş olmayan kokular yaymaya başlamıştı. Yaz gecelerinde Sivaslıların en uğrak yeri olan ve en yoğun günlerini yaşayan AK-SU’da yaşanan bu manzara ise bazı vatandaşları rahatsız etmiş, buranın bir an önce temizlenmesi gerektiğini ifade etmişlerdi. |
Cevap: AK-SU'da Temizlik
[B]Çok güzel bir alanı var konserler için kullanılabilecek şekilde ve yazları özellikle gurbetçilerin akınına uğruyorB]
|
millet tatilini yaptı gitti yeni akıllarına gelmiş temizlemek. neyse bu da güzel bir gelişme..
|
temizlesinler ramazanda güzel olur...
|
evet ya,, bu sene bende gittim ama eski goruntusu yoktu,, cok sukur temizlik calismalarina baslamislar,, ama keske oraya gittigimde temizlenmis halini gorebilseydim..
|
[B]ramazan temizliği yapılıyor galiba havalar güzel iftardan sonra git güzel güzel kafanı dinle [/B]
|
[B]Sivasta yaz bitmek üzeredir. Tatilciler gitti, ramazan geldi ve aksu temizleniyor.Sivasta ramazan etkinliği olsa ve Aksu da yapılacak olsa anlarım da şimdi neden temizleniyor anlam veremiyorum. İlginç :)[/B]
|
Sivas belediye başkan yardımcısı Mustafa ÇİMEN Aksu'ya bir ay boyunca su verilmeyeceğini,zamanla bozulan ve yosunlanmaya neden olan zeminin tamamen yenileneceğini ve helikopter betonu denen yosunlanma riski çok az olan bir beton döküleceğini söyledi..
|
[B]Sivas'a hala yaz gelmemiş yaaa :( .....[/B]
|
[B]bende diyorum bu sulara ne olmuş böyle
bir an deniz gibi çekildi sandım :D[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:57. |