Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   MUSTAFA'NIN SON MEKTUBU(12 EYLÜL) (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31017)

barikat58 12.09.2009 22:21

MUSTAFA'NIN SON MEKTUBU(12 EYLÜL)

[LEFT][I][B][COLOR=darkred]Ankara'nın Balgat semtinde oturuyor olup 22 yaşındaydı mustafa!Ülkücülük suçundan ceza evine girmiş ve idam cezasına mahkum edilmişti. Mamak askeri Cezaevi'nde yatarken bir fırsatını bularak kaçmayı başardıysa da kısa bir müddet sonra tekrar yakalandı. 12 eylül cuntası tarafından, idam edilmesi için verilen emir, 7 Ekim 1980 tarihinde Ankara merkez kapalı Cezaevi'nde yerine getirildi ve sabahın erken saatlerinde asılmak suretiyle şehit edildi. Cenazesi, Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.[/COLOR][/B][/I]

[I][B]İşte mustafa'nın son mektubu...[/B][/I]
[B]
Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkinizi helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkin ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır.

Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.

Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.[/B]

[B]Oğlunuz Mustafa [/LEFT]
[/B]

Kardelencicegi 12.09.2009 22:24

Cevap: MUSTAFA'NIN SON MEKTUBU(12 EYLÜL)

[B][I][COLOR="DarkRed"]Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.

Oğlunuz Mustafa

Cok aci bir veda :([/COLOR][/I][/B]

bzafer 12.09.2009 23:38

BENDE 12 EYLÜLDE TUTUKLANDIM VE ÜÇ CEZAEVİ GEZDİM SUÇUM ÜLKÜCÜ OLMAKTI.BU KARDEŞLERİMİZE SON SORUSU SORULDUĞUNDA!KURAN'I HATMEDİYORUM AZ KALDI DEDİ AMA ARZUSU DİNLENMEDEN HATMİNİ BİTİRMEDEN ŞEHADETE YÜRÜDÜ SANDALYESİNEDE TEKMESİNİ KENDİ VURDU .DEVLETİNİ VE MİLLETİNİ SEVDİĞİNİ HAYKIRARAK KELİME_ İ ŞEHADET GETİREREK HAKKA YÜRÜDÜLER RUHLARI ŞAAD OLSUN..

vanlıyam65 12.09.2009 23:58

ilk önce insanlarımızı birbirine düşürdüler,sonrada kurban ettiler,kurtarıcı olarak gelip ülkenin içine ettiler,güzel bir paylaşımdı teşekkürler

DALGIÇ 13.09.2009 00:05

[QUOTE=vanlıyam65;461224]ilk önce insanlarımızı birbirine düşürdüler,sonrada kurban ettiler,kurtarıcı olarak gelip ülkenin içine ettiler,güzel bir paylaşımdı teşekkürler[/QUOTE]

Heralde bundan daha güzel bir 12 Eylül tanımı yoktur... Önce gençleri birbirine düşürdüler sonra kendi memurlarını gönderip darbe yaptırdı ve avuçlarının içindeki şimdiki Türkiye'yi yarattılar...

vanlıyam65 13.09.2009 00:10

[QUOTE=DALGIÇ;461226]Heralde bundan daha güzel bir 12 Eylül tanımı yoktur... Önce gençleri birbirine düşürdüler sonra kendi memurlarını gönderip darbe yaptırdı ve avuçlarının içindeki şimdiki Türkiye'yi yarattılar...[/QUOTE]

en kibar versiyonunu yazdım içine ettiler diyerek,akan kanı durdurmayı bitirdiler evet doğru,benim ülkemde akan kan yıllardır durmadı,ve bunun sebebi kenan evren darbesidir.bu arada o zmanın siyasi liderlerinin hiç mi sucu yoktu,en büyük suç onların zaten,kenan evrende okyanus ötesi emirle gereğini yaptı

Dilsad Hatun 13.09.2009 00:54

[COLOR="Red"][B][I]Sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır.

Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.

Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.

Oğlunuz Mustafa [/I][/B][/COLOR]

[B][I]Yine geldi kahpe eylül yine canimizdan canlar gitti ... cok aci bir veda olmus ): Icim yansada yinede Allah davasi Onkuzular Imamoglular Kilickiranlar ve daha nice Ülkücanlarimiz ÖLMEZ ÖLMEZ !

[COLOR="Green"]Zulüm azrail olsa hep hakkı tutacağım, Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir !

Sira bizde ...[/COLOR] [/I][/B]

bilal kose 13.09.2009 03:40

sene bindokuzyuzseksenbir
tarihlere nasil gecer kimbilir
bana gore leke bana gore kir

barikat58 29.10.2009 21:11

[B]Her günümüz size yad size ağıt ruhun şad olsun mustafamız....[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:12.