Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Açılımın anketi yapıldı! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31333)

Salim58 06.10.2009 09:37

Açılımın anketi yapıldı!

[B] Erdoğan "Ne olursa olsun bu yoldan dönüş yok" diyor. Peki halk açılıma nasıl bakıyor? İlk anket yapıldı. İşte sonuçlar!
Pollmark şirketinin Ak Parti için 1500 kişiyle yaptığı ankette, Kürt açılımına destek yüzde 48 çıktı. Açılıma ‘hayır’ diyenlerin oranı yüzde 35’te kaldı. Ak Parti’ye oy verenlerin açılım desteği de yüzde 80’i buldu

AÇILIMA EVET YÜZDE 48, HAYIR 35

Ak Parti’nin, kamuoyunda büyük tartışma yaratan Kürt açılımına vatandaşın bakışını tespit etmek için farklı şirketlere çok sayıda anket yaptırdığı ortaya çıktı. Bu şirketlerden Pollmark’ın her hafta gerçekleştirdiği anketlerde, demokratik açılıma desteğin yüzde 48 dolayında olduğu, karşı olanların oranı ise yüzde 35 olarak saptandığı öğrenildi. “Fikrim yok” ya da “kararsızım” diyenlerin oranı yüzde 17.

AKP'LİLERİN YÜZDE 80'İ DESTEKLİYOR

Pollmark’ın, gelişen olaylar sonucunda açılıma desteğin sürüp sürmediğini saptamak amacıyla gerçekleştirdiği anketlere katılanlara hangi partiye oy verdiği de soruluyor. Ak Partili vatandaşların yüzde 80’i demokratik açılımı desteklerken, yüzde 20’si karşı olduğunu ya da fikri olmadığını söylüyor.

CHP'LİLERİN YÜZDE 45'İ, MHP'LİLERİN YÜZDE 25'İ

CHP’li olduğunu söyleyen vatandaşların yüzde 45’i açılımı destekliyor. Bu oran MHP’li olduğunu söyleyenlerde ise yüzde 25-30 aralığında değişiyor. MHP’li vatandaşların büyük bölümü açılıma karşı çıkıyor.

AKP'NİN OYLARI DOĞUDA ARTTI

Aynı şirketin, Kürt açılımı tartışmalarının partilerin oy oranına yansımaları çerçevesinde yaptığı diğer anketlerde ise, Ak Parti’nin oylarının Ege, Akdeniz ve Batı Marmara’da yüzde 3-5 gerilediği, Doğu bölgelerinde ise yüzde 20 dolayında arttığı ortaya çıktı.

Şirketin, önümüzdeki günlerde 10 bin 500 kişiyi kapsayan çok geniş bir açılım anketi daha yapacağı öğrenildi.

[/B]

Arif Coşkun 06.10.2009 09:44

Cevap: Açılımın anketi yapıldı!

En güzel anket bizim anket bence ("Kürt Açıılımı" Nedir?) onu da dikkate almalılar Salim'ciğim bu anket sanki doğruları söylemiyo gibi geldi bana :D

Salim58 06.10.2009 10:52

[QUOTE=arifcoskun;468876]En güzel anket bizim anket bence ("Kürt Açıılımı" Nedir?) onu da dikkate almalılar Salim'ciğim bu anket sanki doğruları söylemiyo gibi geldi bana :D[/QUOTE]

[B]evet dediğiniz gibi arif abi burdaki konuda da bi anket yapıp buraya eklemek gerek bakalım sonuç ne olacak [/B]

Arif Coşkun 06.10.2009 10:55

[QUOTE=Salim58;468904][B]evet dediğiniz gibi arif abi burdaki konuda da bi anket yapıp buraya eklemek gerek bakalım sonuç ne olacak [/B][/QUOTE]

Yaptıkya "Kürt Açılımı" nedir de, oranlara bakmadınmı Salimciğim, ben onu demeye çalıştım :)

Salim58 06.10.2009 11:02

[QUOTE=arifcoskun;468906]Yaptıkya "Kürt Açılımı" nedir de, oranlara bakmadınmı Salimciğim, ben onu demeye çalıştım :)[/QUOTE]

[B]baktım abi son hali burayla farklı yani

gerek yok..305
gerek var..77

bu da burdaki sonuç [/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:09.