Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Allah Azze ve Celle (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=331)
-   -   Zİkre dalmiŞ herŞey (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31500)

gülrüba 15.10.2009 20:32

Zİkre dalmiŞ herŞey

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray][URL="http://img257.imageshack.us/i/zikr1239908472.png/"][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/8748/zikr1239908472.png[/IMG][/URL][/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bir sahâbî Allâh Resûlü'ne gelerek: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]– Hangi cihâdın ecri daha büyüktür? diye sordu. Peygamber Efendimiz: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Yüce Allâh'ı en çok zikredeninki!” buyurdu. Adam: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]– Hangi oruçlunun ecri daha büyüktür?” diye sordu. Efendimiz: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Yüce Allâh'ı en çok zikredeninki!” buyurdu.[/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bundan sonra adam, namaz kılanlar, zekât verenler, hacca gidenler ve sadaka verenler için de aynı soruyu tekrarladı.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Fahr-i Kâinât Efendimiz bunların hepsine de: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Yüce Allâh'ı en çok zikredeninki!” buyurdu.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bunun üzerine. Ebûbekir -radıyallâhu anh-, Hz. Ömer'e: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]– Yâ Ebâ Hafs! Allâh'ı zikredenler, hayrın tümünü alıp götürdü! dedi. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bunu duyan Kâinâtın Efendisi onlara doğru yöneldi ve: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Evet öyledir!” buyurdu.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray](İbn-i Hanbel, III, 438; Heysemî, X, 74) [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Zikir, insanın kalbini cilâlayıp temizlediği için, böyle bir kalble yapılan ameller ihlâs ve samîmiyet itibariyle, böyle olmayan kimselerin yaptıklarından çok daha farklı olmaktadır.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Mevlâna -kuddise sirruh- kalbini cilâlayıp saflaştıran kimselerin kıymetini ifâde etmek üzere şöyle der: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Her halde bunu işitmişsindir, hatırlar olmalısın. Padişahların bir âdeti vardı. Yiğitler, pehlivanlar padişahların sol taraflarında dururlardı. Çünkü, yi*ğitlik ve cesaret duygusunun yeri olan yürekler, bedenin sol yanındadır. Defterdarlarla kâtiplerin yeri ise sağ tarafta idi. Çünkü yazı yazmak ve defter tutmak sağ elin işidir. [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Sûfîlere ise padişahın karşısında yer verirlerdi. Zîrâ sûfiler, cânın aynası*dır, ve mânen aynadan daha parlaktırlar. Onlar, gönül aynasında hiç görülmemiş, dokunulmamış şekiller, hayaller belirsin diye, onu zikirle ve tefekkürle cilâlamışlardır. Aynayı mayası ve yaratılışı temiz olan güzel kişilerin önüne koymalıdır. Çünkü, güzel kendi güzelliğini görmek ister. Bu sebeptendir ki güzel yüz aynaya âşıktır. Güzel, câna cila verir, kalbi kuvvetlendirir.” [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]( Mesnevî , beyt: 3150-3156) [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Gönüllere cilâ ve câna şifâ olan zikrin, ashâbının kalbine iyice yerleşmesini isteyen Efendimiz, onların her zaman ve her yerde Allâh'ı anmalarını emretmiştir.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Muaz bin Cebel -radıyallâhu anh- şöyle anlatır: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Birgün Resûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- elimden tuttu ve: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Vallâhi seni seviyorum ey Muâz!” buyurdu. Ben: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]– Ben de sizi seviyorum yâ Resûlallâh! dedim. Bunun üzerine Efendimiz: [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“– Her namazın ardından [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]«Allâhım! Seni zikredebilmem, sana şükredebilmem ve en güzel şekilde kulluk yapabilmem husûsunda bana yardım eyle!» demeyi hiçbir zaman bırakma!” dedi. (Nesâî, Sehv, 60; Ebû Dâvûd, Vitir, 26) [/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Bilesiniz ki kalbler ancak Allâh'ın zikri ile mutmain olur.” [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray](er-Ra'd 13/28) [/COLOR][/FONT][/CENTER]

CRAZY OSMAN 58 15.10.2009 20:34

Cevap: Zİkre dalmiŞ herŞey

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN KONU SÜPER...

gülrüba 15.10.2009 20:39

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Teşekkür ederim Allah c.c cümlemizden razı olsun.. [/FONT][/COLOR]

65serdal58 15.10.2009 20:40

yüreğinize sağlık gerçekten,,,,

gülrüba 15.10.2009 20:44

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]yorumunuz için sağolun sizinde gönlünüze sağlıkolsun ...[/COLOR][/FONT]

Cley 15.10.2009 20:45

[B]Paylaşım için teşekkürler.
[CENTER]Kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur...[/CENTER][/B]

gülrüba 15.10.2009 20:49

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]ben teşekkür ederimm .. yorumunuz için ..[/FONT][/COLOR]

Kardelencicegi 15.10.2009 20:55

[B][I][COLOR="DarkRed"]

«Allâhım! Seni zikredebilmem, sana şükredebilmem ve en güzel şekilde kulluk yapabilmem husûsunda bana yardım eyle!»
demeyi hiçbir zaman bırakma!” dedi. (Nesâî, Sehv, 60; Ebû Dâvûd, Vitir, 26)

Paylasim icin elinize, emeginize, o güzel gönlünüze saglik bacim. [/COLOR][/I][/B]

gülrüba 15.10.2009 20:59

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Teşekkür ederim sizinde gönlünüze sağlık değerli yorrumunuz için sağolun ..[/FONT][/COLOR]

altuntas58 15.10.2009 21:03

[B]Teşekkürler emeğinize sağlık [/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:52.