Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Menkıbeler & Dini Hikayeler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=333)
-   -   Sevİlenlerden olmak (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31501)

gülrüba 15.10.2009 20:34

Sevİlenlerden olmak

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Ramazan... Cuma günü... Cuma vakti... Cami... Cemaat tek tük camiye girmekte. İmam kürsüde... Girenlerin arasında... O... Hızır... Hızır a.s. da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor. Kürsüde imam sohbete başlıyor... Hızır'ın yanına kırklarında bir adam gelip oturuyor. Cami yavaş yavaş dolmakta. [/FONT][/COLOR]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak. Hızır a.s. adamı dürtüklüyor: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Uyuyacaksın, der.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Adam: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Uyumam, beni rahat bırak. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hızır a.s. ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Uyuyacaksın dedim, der.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Adam:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Ben de sana uyumam, beni rahat bırak dedim. Rahat bırak beni. Rahat bırak yoksa, Hızır olduğunu söylerim. Buradan çıkamazsın. Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hızır a.s. susar ve gözlerine kapar, boynunu büker Allah'a yönelerek: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Ya Rabbim! Bu nasıl iştir. Bu kulun benim kim olduğumu bildi. Bu nasıl iştir ki bendeki listede bunun ismi yok. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Cevap gelir: [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var. O ise benim sevdiklerimden... [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Allah sevdiklerinden etsin... Sevmek, seviyorum demek bir iddia. İş sevilenlerden olmak..[/COLOR][/FONT]

65serdal58 15.10.2009 20:38

Cevap: Sevİlenlerden olmak

yüreğinize sağlık

CRAZY OSMAN 58 15.10.2009 20:38

AYNEN ÖYLE..
İŞ SEVİLENLERDEN OLMAK...

gülrüba 15.10.2009 20:41

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Allah c.c cümlemizi sevilenlerden eylesin değerli yorumlarınız için sağolun ... [/FONT][/COLOR]

65serdal58 15.10.2009 20:42

[QUOTE=gülrüba;471687][COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Allah c.c cümlemizi sevilenlerden eylesin değerli yorumlarınız için sağolun ... [/FONT][/COLOR][/QUOTE]

amin.................

HaKaaN 15.10.2009 20:43

emegine sağlık.....guzel paylaşım.......

gülrüba 15.10.2009 20:48

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Teşekkür ederim yorumunuz için sağolun ...[/FONT][/COLOR]

Kardelencicegi 15.10.2009 20:50

[B][I][COLOR="DarkRed"]Allah sevdiklerinden etsin... Sevmek, seviyorum demek bir iddia. İş sevilenlerden olmak..[/COLOR][/I][/B]

gülrüba 15.10.2009 20:53

[QUOTE=Kardelencicegi;471704][B][I][COLOR=darkred]Allah sevdiklerinden etsin... Sevmek, seviyorum demek bir iddia. İş sevilenlerden olmak..[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Amin kesinlikle önemli olan sevilenlerden olmak ... degerli yorumunuz için sağolun ..[/FONT][/COLOR]

gülrüba 16.10.2009 15:14

Rabb'inle Bayramlaş!

[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Ramazanın ilk günü akrabalarına sürpriz bir ziyaret yap-mış, can yakınlarını sevindirmişti. İlk teravihi şehrin görkemli camilerinden birinde eda ettiler. İlk sahuru memlekette, hem de biten mutfak tüpü macerasıyla yaşamak ayrı bir zevkti. İftara kalmadan yola çıktılar. Dönüş yolu üzerinde şehitliklere uğradı. İnönü Savaşlarının karargahı Metristepe Zafer Anıtında siperleri dolaşırken milli mücadeleyi kazanan ruhu anlattı ailesine. Yol boyunca sağlı sollu şehitliklere Fatihalar okudular. [/FONT][/COLOR]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Sakarya nehri ve demiryolu, karayoluna arkadaşlık ederken Kurtuluş Savaşımızın kahraman ismi Ali Fuat Paşa’nın kabrini buldular sora sora. Kendi beldesinde bir cami avlusunda yatıyordu büyük kumandan![/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]“Adam eksen biter” dedikleri verimli havzası ile ünlü Pamukova İlçesine girdiklerinde her yıl adına merasimler düzenlenen, beldenin manevi bekçisi; Babam Sultan (k.s)ı ziyaret ettiler.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Babam Sultan Türbesindeki kitabeyi okudu: “ İran Hüküm-darlarından birinin şehzadesi. Hakikati fark edince tacı tahtı bırakmış, yollara düşmüş ve Pamukova’yı mekan tutmuş.”[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Mırıldandı: ”Fark edince hep dağlara mı vurmak lazım? Oturup güzel güzel hem dünyayı hem ahireti yaşasalar olmaz mı? Kimi gördüysem boş vermiş dünyaya, ya içine çekilmiş ya-da başını alıp gitmiş!.. Bu mudur yani?..”[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Eşi: ” Bildiğimi bilseydiniz Allah Allah diye bağırarak dağlara çıkardınız, hadisini unutma” dedi. [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]İyi ama, Rasülullah (s.a.v) dağlara vurmadı, toplum içinde yaşadı, bu veliler niye dağlara vuruyor ki? Eşi tekrar uyardı:” O Allah Rasülu!... Bunlar Allah Dostu!..”[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Türbeye girip dualar okudular. Bahçedeki çam ağaçları ve yeşil çimenleri gören çocuklar tabiatın kucağına attı kendilerini. Öteden gelen köpek ve enikleri de manzaraya eklenince çocuklara gün doğmuştu. Sevip oynaşmaya başladılar hayvancıklarla.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bahçeyi dolaşırken köylü kıyafetleri içinde bir ihtiyarın yaklaştığını fark etti. Herhalde türbedarı buranın, üç beş kuruş katkım olsun diye elini cebine attı. İhtiyar: “ Vazgeç, alış veriş yeri değil, pazar yeri değil burası, burası Evliyaullah Meydanı!” dedi…[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Tamam, dedi gene bulduk birini, yaptık işi!.. Nerede deli dolu, aykırı tipler, meczuplar, sözüm ona akıl kılıcını sıyırıp benliği bir çırpıda kesenler varsa gelir bulurdu Onu. Onlardan biri daha dedi içinden ve başladılar konuşmaya.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Ramazan geldi, nasıl ihya edeceksin, dedi adam.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Sinirlenirdi kendi özel ibadetine dair sorulara, ama sabretti:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Kendimce bir şeyler yapacağım işte.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Sıradan insanlar gibi oruç tutacak, sıradan insanlar gibi fitre verecek, sıradan insanlar gibi bayram edeceksen bu türbelere hiç uğrama![/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çattık belaya diye iç geçirdi, sabredecekti. Adam devam etti:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Sen orucu mu tutacaksın, yoksa oruç mu seni tutacak? Oruç seni tutmuyorsa boşuna aç kalmana değmez, ye gitsin!...[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Susacaktı. Dinleyecekti. Konuşmanın anlamı yoktu. Bakalım neler dökülecekti yaşlı amcadan. Kim bilir belki de Babam Sultan bu amca kılığına girmiş, sesleniyordu:[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Oruç tutan çoooookk, sürüyle… Orucun tuttuğu erler ge-rek, anlıyor musun? Fitre veren bir dolu insan vaaaarrr… Hani hakiki fakiri bulup ihya edennn?... Nerdeeee?...[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Ramazan üzerine epeyce anlattı ihtiyar. Yol uzundu, iftar yaklaşıyordu. Bir yandan yağmur çiselemeye başladı. Saatine bakınca anladı, kısa kesti adam :[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Anladık, gideceksin!.. Rabbinle Bayramlaşmak ister misin?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Sohbetten kopup tam çocuklara toparlanın diyecekti ki Rabbiyle Bayramlaşmak kavramı içine ateş düşürdü. Heyecanla elini tuttu ihtiyarın : [/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Anlatıver hele! Rabbimle nasıl bayramlaşırım?..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Ne yapıyorsun bayramda?..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Eş, dost ziyareti, akraba büyüklerin elini öpme ve bir iki sivil toplum kuruluşunun bayramlaşması. Genellikle hepsi bu!..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Sıradan insanlar gibi yani?.. Hem avamı kınarlar, hem de avam gibi davranırlar. Avam gibi yaşa, havas gibi düşün, bu da yeni moda!.. Nasıl işse?..[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Avam- Havas gibi tasavvuf terimleri geçince kulak kesildi. İhtiyar hiç de boş değildi.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Canım deyiver hele Rabbimle nasıl bayramlaşırım?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Acelen var senin, boş ver devam et yoluna.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Dünyada olmaaazzzz… Öğrenmeden şuradan şuraya adım atmam. Anlat nolur![/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çam ağaçlarından birinin altına oturdular. İhtiyar usul usul anlattı:[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Herkes akrabasını ziyaret eder. Akrabası kalmamış garip-leri, yalnız yaşayan ihtiyarları, müzmin hastalıklarla inleyenleri kim ziyaret edecek?! Huzurevlerine koşar oğullar, gelinler, to-runlar. Ya kimsesi olmayanlara kim koşacak?..[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kışlada bayramlar buruk geçer. Uzak diyarlardan nöbete koşan Mehmetçiklerden pek azının yakını gelir. Yakını gelme-yenleri kim tebrik edecek? Yetiştirme yurtları, yetimhaneler var her şehirde. Çocuğuna bayram harçlığı verirken anasız- baba-sız yavrulara kim harçlık verecek düşündün mü hiç? Yürek yok mu sende?..[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kalbini yokladı. Yüreği atıyordu. İçinden bir şeylerin koptu-ğunu hissetti. Adam sanki sinesine hançer saplamıştı. Gönlünü deşmişti sözleriyle. Devam etti ihtiyar:[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Yatalak hastalar nasıl geceler bilir misin? Ziyaret etmek, üç beş teselli cümlesi edivermek çok mu vakit alır? Çocuklarını lunaparka da götüreceksin değil mi? Mahalledeki şehidin yetim-lerini kim götürecek? Baklava açacak, börek pişirecek hanım-lar!.. Bayram; sanki mide demek!.. Haaa?! Bayram; tıka basa yemek mi? Değil di mi? Ahh ahh! Hakiki lezzeti tatmayan ne anlasın bunlardan? Dediklerimi yapsan, baklava lezzetine teslim olanlara gülüp geçerdin![/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Uzun bir sessizlik oldu. Öylece sustular. Ayağa kalkıp mü-saade isterken sordu:[/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Bu dediklerini yaparsam Rabbimle bayramlaşmış olur muyum?..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Hepsini yap demiyorum, hiç olmazsa birini![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Rabbimle bayramlaştığımı nasıl anlarım?..[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Peşinci, garanticisin. Sağlama alıyorsun işini![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Yooo öyle değil de, alametini görmek isterdim.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Ziyaret ettiklerinin; çocukların, yetimlerin, ninelerin, hasta-ların, askerlerin gözlerindeki pırıltıya, simasındaki sevince bak! O zaman anlayacaksın![/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]O zaman bileceksin ki onlardan sana gülümseyen; Rabbin-dir![/COLOR][/FONT]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:04.