Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas'ta tarihi eser operasyonu (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=33996)

Sivaslilar.Net 04.03.2010 00:10

Sivas'ta tarihi eser operasyonu
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//emniyet/tarihi-eser-operasyon-sivas.jpg[/IMG]

[B]Sivas'ta yapılan operasyonda, Selçuklu dönemine ait 946 bakır sikke ele geçirildi. [/B]

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen Şarkışla ilçesine bağlı Kayapınar köyünden S.A. ile B.A'ya ait ev ve eklentilerinde arama yapıldı.

Aramalarda, Selçuklu dönemine ait olduğu bildirilen 946 bakır sikke ve 3 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Sivas Hürdoğan

Salim58 04.03.2010 06:13

Cevap: Sivas'ta tarihi eser operasyonu
 
yakalanmaları güzel olmuş. en azından yurt dışına çıkışı engellenmiş,bu gibi birsürü tarihi eserimiz dünyanın dört bir yanına kaçak yollarla götürüp satıyorlar.önce parayı düşünüyorlar geçmişin değerine hiç bakmıyorlar ne diyelimki

Sivaslilar.Net 04.03.2010 12:17

Cevap: Sivas'ta tarihi eser operasyonu
 
Kaynak: Demokrat Gazetesi

[IMG]http://www.demokratgazetesi.com/images_up/operasyon.jpg[/IMG]

[B]KAÇAK TÜTÜN, SİKKE VE SİGARA KAĞIDI ELEGEÇİRİLDİ[/B]

Eski buğday pazarındaki Bit pazarı nda operasyon yapan polis, bol miktarda kaçak tütün, sigara kağıdı ve Roma dönemine ait sikkeler elegeçirdi, 13 kişiyi emniyete götürdü.
Bit Pazarı olarak bilinen eski buğday pazarında polis tarafından yapılan aramada bol miktarda kaçak tütün ve sigara ile tütün sarmada kullanılan malzemeler ve Roma dönemine ait sikkeler ele geçirildi, 13 kişi emniyete götürüldü.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğlen saatlerinde, Demircilerardı Mahallesi Dikilitaş mevkisindeki Bit Pazarı olarak bilinen eski buğday pazarında, kaçak tütün ve sigara satışı yapan tezgahlara yönelik baskın düzenledi.
Pazarda tütün ve sigara satışı yapan esnafın tezgahlarını ve tezgahlarının altını didik didik arayan ekipler, bol miktarda kaçak tütün ve sigara ile sarma kağıdı, filtre, tütün sarmaya yarayan makineler ve hazırlanmış filtreli sigaralar ele geçirdi. Aramalarda ayrıca, tezgah altlarında Roma dönemine ait bazı sikkeler de bulundu.
Bu malzemelere el koyan ekipler, pazarda satış yapan 13 kişiyi kaçak tütün ve sigara satışı ile ilgili olarak emniyete götürdü. Ekiplerin aramaları sırasında, pazarda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kaçak sigara ve tütünlerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirten uzmanlar, vatandaşları bu konuda uyardı.

ayten58 04.03.2010 12:22

Cevap: Sivas'ta tarihi eser operasyonu
 
ide çıkardılar bile bir kısmını yurt dışına kimbilir kendi illerine hainlik yapan adiler be bu insan müsveddeleri vijdansızlar.paylaım için teşekkürler.

58Sevda 04.03.2010 21:44

Cevap: Sivas'ta tarihi eser operasyonu
 
[COLOR="Red"][B]Tarihi eserlerimizi yurt disinda sattip yok ediyorlar... boyle birseyi nasil yapabilirler, ama tabi soz konusu para olunca malum..[/B][/COLOR]


WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:15.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.