Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Aşık Veysel tiyatrosu Sivas'ta sahne alacak (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=34983)

Sivaslilar.Net 05.05.2010 18:16

Aşık Veysel tiyatrosu Sivas'ta sahne alacak

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/Sanatci/asik-veysel-sivas.jpg[/IMG]

[B]Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Aşık Veysel'in yaşam öyküsünün anlatıldığı 'Dost' adlı oyunu Sivas'ta sahneleyecek. [/B]

Sivas Devlet Tiyatrosundan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezon oyunu olan 'Dost', 13-15 Mayıs tarihlerinde Sivaslı tiyatroseverlerle buluşacak.

Proje Tasarım ve uygulamasını Kazım Sinan Demirer ve Tulga Serim'in yaptığı, Kazım Sinan Demirer'in oynadığı tek kişilik oyun, 13-14 Mayısta 19.30'da; 15 Mayısta 14.00-19.30 saatleri arasında sahnelenecek.

Aşık Veysel'i kendi dilinden ve sazından anlatan oyun, ozanı kişiliği, müziği ve kendine özgü hayat hikayesi ile günümüze taşıyor.

(EMN-ZVR) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

ömer yalcin 05.05.2010 18:23

Cevap: Aşık Veysel tiyatrosu Sivas'ta sahne alacak

[B][I][COLOR=purple]tiyatro izlemeyi pek sevmem,ama kendim oynarim...:):):)[/COLOR][/I][/B]

Arif Coşkun 05.05.2010 19:02

Büyük Şair Ozanımızı anmak hatrılamak adına, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür deriz. Sivas'ta da gerekli ilgiyi görecektir inşallah.

aysima58 05.05.2010 20:05

eskişehir belediyesini kutluyorum sivasa böyle bir örnek verdiğinden dolayı kendi ozanımızı kendimiz anmayı bile beceremiyoruz varmı böyle bir şey bee yazılar olsun diyorum sivas belediyesi duyuyosun değilmi hizmet sadece açılışlara gitmekle olmuyor bazen sivasının değerinide düşünmen gerekiyor sayın başkan.

kronik 05.05.2010 21:31

[B][COLOR=darkorange]Anadolu' nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın ve adam yatma hazırlığı yapmaktadır. Erken yatıp yarın sabaha, güneş ışığına erken uyanacaklardır. Adam üzerini değiştirir, yatağına yönelir. Evin penceresinden, karanlık bahçeye vuran ışıkta, ağaçların arasında bir gölge belirir. Kadın pencereden dışarı bakar ve gülümser. Kadının sevgilisi bahçededir. Tam sözleştikleri gibi, sözleştikleri saatte ve yerde adam onu beklemektedir. Kadın kocasının uyuduğundan emin olunca, sessizce yataktan kalkar, üstünü giyer ve pencereden aşağı atlar. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Başka bir adam için kadın kocasını terk eder. Koşarlar iki sevgili, kaçıyorlar. Tarlaları ovaları aşarlar. Anadoluda bir köy nasıl koşmasınlar ki. Arkalarından onları kovalayacak onca şey vardır. Namus belası, töre cinayetleri, yoksulluk, cefa, korku.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]Arkalarında bunlar varken nasıl durabilirler. Köyden uzaklaştıklarına iyice emin olunca soluklanmak için dururlar. Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefes der ki " Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor" çıkartıp bakar ki ayakkabısının içinde bir tomar para. Kocası her şeyin farkında biliyor ki gidecek. " Beni terk edecek onca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti" Yaban elde muhtaç olmasın diye o yoksul köylü, bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koydu. O güzel insanı, o onurlu davranışı sergileyen, o terk edilen adamı hepiniz tanıyorsunuz. Çünkü o bir dizesinde bize seslendiği gibi uzun ince bir yoldaydı ve gidiyordu gündüz gece[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorange]Aşık Veysel hayatında hiç kitap okumasa okuyamasa bile, kitap gibi hayat yaşayan adamlardan birisidr .Büyük ozan ,büyük şair,büyük yazar ... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]onun için ne yapılsa azdır Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na teşekkür ederim [/COLOR][/B]

rüzgar79 05.05.2010 21:36

kutlarim basarilarinizin devamini dilerim böyle bir ozan daha bu dünyaya gelemez

Cley 05.05.2010 22:02

[B]Eskişehir belediyesini Ve Sivas DEvlet Tiyatrosu ekibini kutlarım. Son zamanlarda güzel çalışmalara imza atıyorlar. Gereken ilgiyi göreceğinden şüphem yok.[/B]

Salim58 05.05.2010 22:05

[B]inşallah büyük ozana yakışır bi şekilde ilgi görür.emeği geçenlere teşekkürler....[/B]

kircicegi58 05.05.2010 22:07

kutlarim eski sehirlilerii cok guzl bir ornek serilemiler asik vesel gibi ozanlarimiz sivasimizin gururudurr

ela58 05.05.2010 22:51

eskişehir büyükşehir belediyesini kutlarım ozanımıza verdikleri değer için başarıları daim olsun

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:59.