Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Tecer Gölün'deki Su Kaçağı için Destek Beklentisi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35047)

Sivaslilar.Net 10.05.2010 09:55

Tecer Gölün'deki Su Kaçağı için Destek Beklentisi

[B]Sivas'ın Ulaş ilçesindeki bir süre önce borularla su getirilerek doldurulan Tecer Gölü'nde, su kaçağı nedeniyle göl havzasında suyun çoğalmasında sıkıntı yaşandığı bildirildi. [/B]

Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tecer Dağı eteklerinde bulunan Tecer Gölü'nün yıllar önce göçmen kuşların uğrak yeri, doğa harikası bir göl olduğunu ifade etti.

Fakat 1970 yıllarında DSİ Müdürlüğünün sivrisinekle mücadele amacıyla kanal açarak Tecer Gölü'nü kuruttuğunu anlatan Koçak, '2008 yılında Belediye olarak Tecer Dağı'nda boşa akan suyu yaklaşık 2 kilometre mesafeden Sivas'taki yetkililerin desteği ile borularla getirerek Tecer Gölü'nü eski haline getirmeyi amaçladık ve bunu başardık da' diye konuştu.

Gölün eski haline kavuştuğunu, akıttıkları suyun yaz kış devamlı aktığını ve gölün su havzasının dolmaya başladığını bildiren Koçak, şöyle konuştu:

'Fakat su doldukça DSİ Müdürlüğünün 1970'li yıllarda açmış olduğu kanaldan toprak altından su kaçmakta. Tecer Dağı'nda boşa akan ikinci bir su bulduk, bu suyu da bu sene Göle akıtacağız. Yine Tecer Dağı'ndan borularla getireceğiz. Borularımız hazır. Sayın Valimiz ve yetkililer bu konuda yardımcı oluyorlar, teşekkür ediyorum. İkinci bir suyun da Göle akıtıldığında göldeki su artacak, gölümüz daha iyi bir konuma gelecek.'

[B]- GÖLDEKİ SU KAÇAĞI İÇİN DESTEK BEKLENTİSİ- [/B]

Göldeki su kaçağı konusunda destek beklediklerini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

'Sayın Valimden, DSİ Bölge Müdürümden, Özel İdare yetkililerinden yardım bekliyorum. Suyun kaçtığı bölge olan yerde bir günlük çalışmamız olacak. Belediye olarak büyük iş makinelerimiz yok. Eğer iş makinesini bir günlük belediyemize verirlerse su kaçan yeri 15 veya 20 metre bir kanal açacak açılan kanalı belediye olarak kamyonlarımızla killi toprakla dolduracağız. Böylece su kaçağını önlemiş olacağız. Yoksa Tecer Gölümüzde su çoğalması olmayacak, dolan su kaçmaya devam edecek. Bu su kaçağını önlemek için yetkililerden destek ve yardım bekliyorum.'

(ÇK-DOĞ-ÜNS) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

Salim58 10.05.2010 10:26

Cevap: Tecer Gölün'deki Su Kaçağı için Destek Beklentisi

[B]Burası çok güzel bir yer. inşallah yetkililer ilgilenirde bir çözüm bulurlar.[/B]

servet 58 10.05.2010 21:44

Cevap: Tecer Gölün'deki Su Kaçağı için Destek Beklentisi

inşAllah gölümüz yıllar önceki halini alır

dünyanın en kıymetli varlığı olan suyumuza sahip çıkalım

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:55.