Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivaslılar Taksim Metro'da 6. kez buluşuyor (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35196)

Sivaslilar.Net 18.05.2010 21:45

Sivaslılar Taksim Metro'da 6. kez buluşuyor

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//Dernek/sivaslilar.vakfi.jpg[/IMG]

Sivaslılar, Taksim Metro'da 6. kez bir araya geliyor. 'Her Sivaslıdan Sivas'a Bir Turist' sloganıyla düzenlenen etkinlikler,
Sivaslılar,bu yıl 20–23 Mayıs günleri arasında yapılacak.

Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya, 20 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de başlayacak etkinliklerde, amaçlarının Sivas'ın her yönüyle tanıtımı olduğunu kaydetti. Kaya, şöyle dedi:

"Sivas, Selçuklu eserleri yönünden, Çifte Minaresi, Gök, Buruciye, Şifahiye Medreseleri, Güdük Minaresi ve Ulu Cami'siyle bir açık hava müze görünümündedir. UNESCO tarafından Türkiye'de tek koruma altına alınan Divriği Ulu Camii bir sanat harikasıdır . Sivas'ın anadolu kültüründeki yeri ve önemini burada anlatmaya çalışacağız. İlimizin tarihi turizmini canlandırmak istiyoruz. İstanbul'da yaşayan en kalabalık nüfusa sahip olmanın avantajıyla her Sivaslıdan Sivas'a bir turist sloganıyla yola çıktık."

Taksim metro istasyonunda 4 gün sürecek etkinliklerde Ahmet Turan Alkan, Berat Demirci, Bilal Kemikli, Müjgan Üçer, Kadir Pürlü ve Uğur Sarısözen konferanslar verecek.

Kültür Bakanlığı ve TRT sanatçılarının katılacağı ince sazlarla Sivas türkülerinin seslendirileceği etkinliklerde, yöreye ait yemek ve el işleri sergileri de yer alacak.

ismail 58 19.05.2010 03:56

Cevap: Sivaslılar Taksim Metro'da 6. kez buluşuyor

Güzel bir etkinlik başarıya ulaşması dileklerimle.

Bunun yanında her Sivas'lının hersene enaz bir defa Şehrine gelmesi yönünde de çalışma ve organizasyonlar yapılırsa iyi olacaktır.

Sivas'lı iş adamlarına artık söylenecek söz kalmadı dilimizde tüy bitti.........

Salim58 19.05.2010 06:28

[B]Sivasın tanıtımı için çok güzel olur.inşallah ist,Sivaslılar yoğun ilgi gösterir.

Bu etkinlikte emeği geçenleri kutlarım...[/B]

olympos 19.05.2010 09:09

Cok güzel bir etkinlik.

Lakin düzenlenecek konferanslarda, Istanbul disindan Türkiye ve Avrupa kentlerinden Sivas' a hava yoluyla ulasim neden yapilmak istenmiyor, detayli bir sekilde tartisilmadiktan, yetkili ve etkililer uyarilmadiktan sonra, ulasim problemi cözülmedigi müddetce birakin Sivas' a turist göndermeyi Sivas' linin kendisi de artik gelmeyecektir.

Birakin Istanbul' u Izmir, Antalya ve Avrupa kentleri Sivas' li dolu...
Uzun karayaolunu cocuklarla kimse göze alamiyor. 2,5 saatte Frankfurt' tan Antalya' ya geliyorsun. 14 saatte Antalya' dan Sivas' a gidiyorsun. Gidiyorsunda coluk cocuk bir daha Sivas' a o sekilde gitmemek icin karar veriyor. Yani bir daha gitmiyor.

Istanbul' daki Sivas etkinliklerine basarilar diliyorum.
Saygilar.

burak5866 21.05.2010 11:06

evet uçak seferleir ile ilgili sitede bir bölüm açalım ve hepimiz aynı yazıyı mail oalrak hem thy hemde ulaştırma bakanlığına atalımsiteden gerekli yardımı bekliyoruz sivaslılar olarak.

Arif Coşkun 21.05.2010 11:16

Biraz uzak ama gitmeye değer ciddi bir aksilik olmazsa gitmeyi düşünüyorum.

İsmail Özçelik 21.05.2010 11:36

Bende bugün gitmeyi düşünüyorum hem de arkadaşlarımla böylece her Sivaslıdan Sivas'a bir turist kampanyasına destek olmayı düşünüyorum.

olympos 21.05.2010 14:36

[QUOTE=burak5866;555771]evet uçak seferleir ile ilgili sitede bir bölüm açalım ve hepimiz aynı yazıyı mail oalrak hem thy hemde ulaştırma bakanlığına atalımsiteden gerekli yardımı bekliyoruz sivaslılar olarak.[/QUOTE]

Cok yerinde bir öneri, kutlarim. Tam vaktiyken yani tatil sezonu baslarken site yöneticileri Sivas' a büyük kentlerden Havayoluyla ulasimin saglanmasi icin bir kampanya baslatsin, bizlerde tüm gücümüzle destek verelim. Saygilar.

burak5866 21.05.2010 15:11

[QUOTE=olympos;555793]Cok yerinde bir öneri, kutlarim. Tam vaktiyken yani tatil sezonu baslarken site yöneticileri Sivas' a büyük kentlerden Havayoluyla ulasimin saglanmasi icin bir kampanya baslatsin, bizlerde tüm gücümüzle destek verelim. Saygilar.[/QUOTE]

hiç kimse uğraşmıyor ben daha 20 yaşındayım ama emin ol diğer insanlardan daha çok düşünüyorum sivasımı.onlarda en az benim akdar düşünse ve ilgilenseler sivasın sorunu kalmaz bunada eminim.SİVASLILAR SİZE SESLENİYORUM.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:54.