Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Çocuk koltuğu zorunluluğu 1 Haziran'da başlıyor (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35332)

Sivaslilar.Net 29.05.2010 07:02

Çocuk koltuğu zorunluluğu 1 Haziran'da başlıyor

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//emniyet/cocuk.koltuk.sivas.jpg[/IMG]

[B]Araçlarda çocuk koltuğu ve bağlama sistemi bulundurma zorunluluğu uygulamasının, 1 Haziran 2010'da başlayacağı bildirildi. [/B]

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Meydana gelen trafik kazalarının en büyük mağdurları ne yazık ki çocuklar ve bebekler olmaktadır.
Küçük çocuklar arka koltukta oturuyor dahi olsalar, keskin virajlarda, sert ve ani frenlerde araç içerisinde savrulmakta ve yaralanabilmektedir'' denildi.
Çocukların araç içerisinde güvenliğinin sağlanması için Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 150. maddesinde yapılan değişiklik ile araçlarda (otomobil, kamyonet, kamyon ve arazi taşıtı) 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren çocuk koltuğu veya bağlama sistemi kullanma zorunluğunun getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''150 santimetreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocukların ağırlıklarına uygun çocuk koltuğu veya bağlama sistemi kullanılması gerekmektedir. Ancak 135 santimetreden uzun çocuklar bağlama sistemi yerine ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabilirler. Çocuk koltuğu olmayan otomobil, kamyonet, kamyon ve arazi taşıtlarında 3 yaşın altındaki çocukların taşınması yasaklanmıştır. Çocukların taksilerde seyahatleri sırasında, çocuk koltuğu kullanmaları, yoksa arka koltukta oturmaları zorunludur. Minibüs ve otobüslerde seyahat eden 3 ve üzeri yaştaki çocukların, emniyet kemeri ya da çocuk bağlama sistemi kullanması zorunludur.
Yukarıda belirtilen yönetmelik hükümleri haziran ayından itibaren uygulanması gerektiğinden denetimlerde vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin mağduriyet yaşamaması için araçlarında bulundurulması gereken ilk yardım çantası, yangın söndürme cihazı gibi gereçler ile birlikte çocuklarımızın araç içerisinde güvenliğinin sağlanması için çocuk koltuğu ve bağlama sistemi de bulundurulması gerekmektedir.''

Sivasın Sesi

doğan bulut58 29.05.2010 07:43

Cevap: Çocuk koltuğu zorunluluğu 1 Haziran'da başlıyor

bence saçma bir uygulama çocuklar onun içinde durmazki be koltuğun üstüne monta ediyon bayağı yükseliyo çocuğu oturuyon bide bağlıyon tavana daha yakın oluyo yok ben bğenmedim o uygulamayı tabiğki beğenenlerde ola bilir ama çocul onun içinde durmaz

HAYIRLI OLSUN KİM UYARSA BU KARARA

Salim58 29.05.2010 07:45

[B]Çocukların emniyeti açısından Güzel birşeyde, buna alışmaları biraz zor olacak.çocuğu fazla olan aileler ne yapacak veya denetimler nasıl yapılacak, çocukları kim tartıp boyunu kim ölçecek hepsi soru işareti..

Ayrıca bahsedilen koltuklarda yaşa ve kiloya göre değişiyor, fiyatlar şimdiden tavan yapmış durumda.[/B]

burak5866 29.05.2010 14:24

bizde çocuk yokki ne gerk var boşa masrafa.

LaEdri 29.05.2010 16:50

Umarım yasanın esnekliği vardır.Adamın 3 çocuğu var.ya da anaokul servis araçları?Ya da kendine ait olmayan bir çocuğu bir seferlik taşıyan bir şöfor?

kronik 29.05.2010 21:51

[B][COLOR=darkorange]otomotiv sektörü iş yapmayınca çocuk oto koltuğu sektörüne yöneldik . Yeni sektörümüz Hayırlı ,uğurlu,bereketli olsun [/COLOR][/B]

ela58 29.05.2010 21:53

vuuuuu iş çok Allah yardım etsin çocuklulara zaten çocuk bağlı rahat duramaz yerinde o ne öle hapis gibi:D

Sivaslisandy-58 29.05.2010 23:12

[COLOR="DarkRed"][FONT="Franklin Gothic Medium"]cok gec kalinmis bir uygulala olarak görüyorum.
ama bunada sükür artik tika basa dolusup birde üstüne o görmek istemedigimiz manzaralari görmek istemiyorum(kaza)

cocuklarin yasina ayina göre koltuklar var taki 1:34cm gecene kadar.
ucuza kacilmamali abartili fiyatada.
ilkokul cocuklari ayri tasinmali okul araci ile avrupada oldugu gibi.
sadece otobüslerde zorunlu degil,kemer varsa takilir.

artik bilincli yasama zamani

avrupa kanunlarini (osmanli geleneginden aliyor)kurallarida islam dininden
beki bizler ne yapiyoruz avrupalilasmaya calisiyoruz:confused:

kaciniz biliyorsunuz merak ediyorum!?

yaban gibi yasamaya artik son verilmeli,kirmizi isiktada gecilmemeli:mad:
yaya gecidindede durulmali:mad:
[/FONT][/COLOR]

kircicegi58 29.05.2010 23:27

guzel bir uygulamada avrupada mecburu cocuk koltugu turkiyedede olmasi guzel

aysima58 29.05.2010 23:42

haydin uşağı olanlar koltuk almaya hayırlı uğurlu olsun yeni koltuklarınız gı.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:50.