Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   SİVAS İÇİN VARMIYIZ ARKADAŞLAR??? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35943)

filografozan 19.07.2010 15:18

SİVAS İÇİN VARMIYIZ ARKADAŞLAR???

zaman zaman,sivasa giderim,işler dolayısıyla pek sık değil ama illaki giderim.bizim sivas il sınırına girdiğimiz bölgeden itibaren hoş olmayan görüntüler başlar.en büyük eksiklik tabiki yeşillik..
bir çok memleket yeşile bürünmüşken,malesef bizim sivasımız yeşilden hep mahrum.yoldan transit geçen insanlar dahi şaşıyor bu duruma.
herkes anladı ve zaten biliyor vehameti.biz neyapabiliriz?
Arkadaşlar,50000 rakamına yaklaşmış bir topluluğuz.
herbirimiz 3-5- 10 tl ne olabilirse verirsek(sadece ağaçlandırma amaçlı kullanılmak şartıyla)ortaya güzel bir meblağ çıkar.
ticaret odası,belediye veya valilik vasıtasıyla şeffaf bir hesapta toplanıp denetime açık şekilde bu işi organize edebilirmiyiz.
teknik olarak bilgim olmadığı için yetkili kurumlara ulaşabilecek arkadaşlar ilgilenebilirmi.?
başka birşey yapamıyoruz en azından bunu yapalım...
tüm dostların fikirleri önemlidir.gayret edelim.
saygılarımla....

OSMAN ECE 19.07.2010 15:33

Cevap: SİVAS İÇİN VARMIYIZ ARKADAŞLAR???

ÇOK GÜZEL FİKİR SİVAS İÇİNDE İKAMET EDEN ÜYELERİMİZ YARDIMCI OLSUNLAR
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR İŞ HAYIRLI BİR HEPİMİZ KATGIDA BULUNURUZ

goramaz 19.07.2010 17:39

Bence de süper bir fikir. ama ne olur valilik tso filan karışmasın. onlar el atınca işler bitmiyor. BEN VARIM

Arif Coşkun 19.07.2010 18:37

Değerli [URL="http://www.sivaslilar.net/forum/member.php?u=386501"][COLOR=#ac3e4b]filografozan[/COLOR][/URL], güzel fikir başta kutlarım. Ancak bu taşıma suyla değirmen döndürmek derler onun gibi geldi bana. Neden dersen. Varsayalımki yeterli para topandı istenilen yerlere ağaçlar dikildi. Bu ağaçlar ilgisizlikten yine kurur. Önce insanlara yeşili, doğayı, çevreyi sevdirmekten geçiyor bunlar. Bilinçli çevre bilinçli toplum oluşturmak gerekiyor başta, buda tabiki bir eğitim meselesi.
Herkes kapısını bacasını tarlasını arazisini ağaçlandırsa yine istenilen sonuç ortaya çıklar, yani biraz ilgi biraz sevgi gerekiyor.
Bu iş için sanıyorum resmi yerden izin almak gerekiyor gerekli şartlar yerien getirilmek şartıyla yardım toplanabiliyor. Umarım gerekli ilgiyi görür çağrını herkes duyar istenilen sonucu elde edersin.
Başarılar sizlerle olsun, yeşil bir Sivas'a kavuşmak dileğiyle.

murat tugrul 19.07.2010 18:39

Elimden ne gelirse bana düşen görev ne olursa yapmaya hazırım.

ahbey 19.07.2010 18:58

Sivasımız için çok güzel bir öneri. Belki bizler için olmayabilir ama gelecek nesiller için harika olur.
Suyu bol, toprağı bol, havası kirli değil, bir de yeşili bol olsa..

servet 58 19.07.2010 19:25

herzaman üstüme düşeni yaparım hele konu sivas olursa
hiç teredüt etmem inşAllah olur

burak5866 19.07.2010 19:46

sivaslilar.net hatıra ormanı olur adıda.

filografozan 20.07.2010 10:53

kolay olmayacağını enbaştan kabul etmeliyiz.ilgi gösteren gösteremeyen tüm arkadaşlara teşekkürler.
ama şu var güzel dostlarım,resmi makamlar malum herşeyi savsaklar buna fırsat vermiycez,pes etmiyecez.neticede sivas bizimse,biz elden geldiğince sahip çıkmaya gayret edelim.tüm arkadaşların tereddütlerine bende katılıyorum.
eminim tüm arkadaşlar biliyordur.THOMAS EDİSON un hayatını.
ampulu yakabilmek için bazı kaynaklar 20000,bazı kaynaklar 5000 civarında deneme yaptığını kaydediyor.
ve bu uğurda deli damgası yedi,ömürlük çalışmaları yangınla kül oldu,asla pes etmedi<TÜM HATALARIMI SIFIRLADIM,ARTIK YENİBAŞTAN İŞE KOYULMALIYIM>DEDİ.
Sivas bitane,başka sivas yok ve bizim memleketimiz.
bizden başkada kimse el atmaz...

kronik 20.07.2010 12:38

[B][/B][QUOTE=burak5866;565584]sivaslilar.net hatıra ormanı olur adıda.[/QUOTE]

[B][COLOR="DarkOrange"]Bu daha güzel bir fikir :)[/COLOR][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:11.