![]() |
Dilencilere acıyarak yardım etmekten vazgeçin
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//belediye/dilenci.toplantisi.sivas.jpg[/IMG]
[B]SİVAS Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte kentte dilenci sayısının artması üzerine alınacak önlemlerin konuşulduğu bir toplantı düzenledi.[/B] Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü ve sivil toplum örgütleri ve yardım derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda dilencilere karşı alınacak önlemler belirlendi. Kentte ihtiyacı olanlara belediye tarafından gereken yardımın yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, bu nedenle de halkın dilencilere acıyarak yardım etmekten vazgeçmelerini istedi. Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen katılan Asayiş Şube Müdürü Rıdvan Reyhanoğlu, dilencilere karşı kendilerinin gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Kabahatler Kanunu'na göre de cezai işlem uyguladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Reyhanoğlu, "Dilenciler konusunda halkı bilinçlendirici broşürler hazırlanıp dağıtılmalı ve bu broşürlerde vatandaşın dilencilere verdiği paraların nelere yol açtığı ve ne gibi yerlerde kullanıldığı anlatılmalı. Bu insanlara yardım edilmemeli. Eğer yardım edilmezse zaten o dilenciler buradan kazanç elde edemeyek ve şehri terk edecektir. Bu nedenle halka büyük görev düşüyor. İnsanlar eğer yardım yapmak istiyorlarsa, bunu makbuz karşılığında yapabilecekleri birçok yer var. Buralara yardım yapsınlar ki yardımlarının nereye gittiğini bilsinler"dedi. Müftü Vekili İsmail Şahin ise dilencilerin insanların dini duygularını sömürerek yardım talep ettiklerini belirterek, vaaz ve hutbelerde halkı bu insanlara karşı uyarmak konusunda çalışma yapacaklarını belirtti. Hilal ÖZDEMİR / SİVAS / DHA (Doğan Haber Ajansı) |
Cevap: Dilencilere acıyarak yardım etmekten vazgeçin
Kapının önüne bir tas su koyun bu sıcaklarda susuz kalmış canlılar içsin daha sevaba girersiniz. Hemde duygularınız sömürülmemiş olur
|
[QUOTE=murat tugrul;567486]Kapının önüne bir tas su koyun bu sıcaklarda susuz kalmış canlılar içsin daha sevaba girersiniz. Hemde duygularınız sömürülmemiş olur[/QUOTE]
Murat senin bu yorumun aklıma kuşları getirdi, Bazen susuzluktan ölen kuşlara rastlıyorum bazılarıda ağızları açık şekilde sersem gibi dolaşıyolar, derelerin üstü kapandığı için tatlı su bulamıyorlar deniz suyunuda tuzlu içemiyolar. Elimizden geldigince balkona su koyuyoruz. Diğer canlılarada biz insanlar biraz daha duyarlı olmalıyız, Bizim kadar onlarında dünyada yaşam hakkı olduğunu unutmamalıyız diye düşünüyorum. |
[I][B]Şimdi bunlar bu mübarek ayda bir yılın kazancını kazanmaya çalışacaklar.
Bizlerin vicdanı sızlıyor vermeden geçiyorsun pişman oluyorsun.Ne yapmalı en güzeli es geçmeli.Hayır yapılacak okadar çok yer varki. Açım para ver diyor, diyorum gel karnını doyurayım yok para ver diyor. İnsanların temiz duygularıyla alay ediyorlar.[/B][/I] |
[QUOTE=arifcoskun;567491]Murat senin bu yorumun aklıma kuşları getirdi,
Bazen susuzluktan ölen kuşlara rastlıyorum bazılarıda ağızları açık şekilde sersem gibi dolaşıyolar, derelerin üstü kapandığı için tatlı su bulamıyorlar deniz suyunuda tuzlu içemiyolar. Elimizden geldigince balkona su koyuyoruz. Diğer canlılarada biz insanlar biraz daha duyarlı olmalıyız, Bizim kadar onlarında dünyada yaşam hakkı olduğunu unutmamalıyız diye düşünüyorum.[/QUOTE] Evet abi kuşlar kediler köpekler bunlar yazın su bulamıyorlar. sokakta dolaşırken elimi ıslatacam desen bir damla su bulamazsın.Bu hayvanlar nasıl bulsun bütün yaşam alanlarını istila etmişiz dereleri kurutmuşuz. Şehirler çöl olmuş biz bile evlere hortum çekilmiş damla sulamayla yaşayan canlılar gibiyiz |
[B]5 yıldır sivastayım 5 yıldır istasyon caddesinde gezerim 5 yıl önce bir dilenci kadın görmüştüm hala aynı yerde kadın. hiç para vermedim daha kendisine belkide benim para vermemi bekliyor versem gidermiki ordan :D[/B]
|
[QUOTE][/QUOTE][QUOTE=mrguven;567526][B]5 yıldır sivastayım 5 yıldır istasyon caddesinde gezerim 5 yıl önce bir dilenci kadın görmüştüm hala aynı yerde kadın. hiç para vermedim daha kendisine belkide benim para vermemi bekliyor versem gidermiki ordan :D[/B][/QUOTE]
azcık parana yazık olucak ama bir dene istersen bakarsın gider kimbilir kardeşim.ama azcık ver öyle ver dedikse apartma.tamammı. |
Bence gitmez bulduk ekmek kapısını diye peşinden gelir
|
vallahi sizde haklısınız kardeşim.
|
bence verme parani belki bulundugu yeri satin alir felan:) bunlara en buyuk cezayi yine bizim halkimiz vermesi lazim dusunyaa o kadar issiz var amam sen oturdugun yerde aksama kadar 300 tl yi aliyor aylik super para:) sonrada tatile bahama lara sibel canin komsusu olarak gider artik:))
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:28. |