Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Almanya'da Sivas plakalı araçla geziyor (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=36224)

Sivaslilar.Net 15.08.2010 23:00

Almanya'da Sivas plakalı araçla geziyor

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//insan/sivas.plakali.araba.jpg[/IMG]

[B]Sivaslı gurbetçi Bünyamin Deniz, yaşadığı Almanyanın Münih kentinde, vergisini ödeyerek Sivas plakalı otomobilini kullanıyor.
Gurbetçinin bu tutumu diğer gurbetçileri bile şaşırtıyor.[/B]

Almanya'da nakliyat işiyle uğraşan 33 yaşındaki Bünyamin Deniz, çocukluğundan itibaren yaşadığı bu ülkede memleket hasretini bir nebze de olsun dindirmek için Sivas'tan satın aldığı 58 DD 048 plakalı otomobiliyle dolaşıyor. Tatil için geldiği Sivas'ta memleketini çok sevdiğini belirten Deniz, bu sevgisini aracına ve plakasına da yansıtmak istediğini, bu amaçla Sivas plakası taşıyan ve Türkiye'de üretilen bir otomobili tercih ettiğini anlattı. Sivas hayranı olduğunu vurgulayan Deniz, bir fıkradan yola çıkarak böyle bir girişimde bulunduğunu anlatarak, ''Zamanında Almancılar Türkiye'ye gelip hava atıyormuş. Hacı Murat'ın sahibi de bir gün Almanya'ya gidip o da hava atma girişiminde bulunmuş. Ben de bir Sivas sevgilisi olarak Sivas plakalı, özellikle Türkiye'de üretilen bir araba alıp Almanya'ya gitmeyi düşündüm. Böylece orada memleketimizi de yaşatıyoruz'' dedi.

Türkiye plakalı aracı gören gurbetçilerde değişik tepkiler olduğunu, trafikte korna çalarak kendisine selam verdiklerini, özellikle Sivaslı gurbetçilerin tepkisinin daha coşkulu olduğunu aktaran Deniz, ''Bazıları merakından beni durdurarak konuşmak istiyor. Ne zaman geldiğimi, niye geldiğimi öğrenmek isteyenler, hatta 'arabayla gelinir mi?' diye soranlar oluyor'' diye konuştu. Böylelikle Sivas'ın ve Türkiye'nin de yurt dışında tanıtımını yaptığını kaydeden Deniz, Almanya'da bugüne kadar Türk plakalı otomobiliyle zorluk yaşamadığını anlattı. 4 yıl içerisinde polis tarafından iki defa durdurulduğunu belirten Deniz, otomobili için Türkiye'deki vergisinin yanı sıra Almanya'da da yıllık 108 avro vergi ödediğini, ayrıca sigortasını da Türkiye'de yaptırdığını bildirdi. Deniz, uygulamasının gurbetçilere örnek olmasını isteyerek, ''Almanya'da kendi memleketlerini tanıtırlar'' dedi.

Gazete İzci

65serdal58 15.08.2010 23:03

Cevap: Almanyada Sivas plakalı araçla geziyor

çok güzel yaaaaa:)

farklı bir duygu olsa gerek.biz bile sivastan farklı bir yerde 58 i görünce içimiz kıpır kıpır olur,yurt dışını düşünemiyorum bile......

KARAMELLL58 16.08.2010 00:23

Ben de bir Sivas sevgilisi olarak Sivas plakalı, özellikle Türkiye'de üretilen bir araba alıp Almanya'ya gitmeyi düşündüm. Böylece orada memleketimizi de yaşatıyoruz''

helal olsun tebrik ederimm valla hemde yurtdışında cidden tam sivas aşığıymış;)

burak5866 16.08.2010 00:55

ben olsam bende öyle yapardım eğer yurt dışında yaşasaydım.

şarkışla 58 16.08.2010 01:53

Ben de İstanbul da 58 HD 340 Plakalı aracımla geziyorum.Bilinçli olarak arabamı SİVAS tan aldım.

Salim58 16.08.2010 07:03

Cevap: Almanya'da Sivas plakalı araçla geziyor

[I][B]Eskiden alamancılar gelirken sarı mercedeslerle gelirlerdi tabi birde havalar amanda aman.:)

Demekki şimdi tersine döndü kardeşimizi tebrik ederim.Türkiye içinde fazla dikkat çekmese bile yurt dışında gurbetçiler arasında hemen göze batar.

Sivas plakalı arabayla oralarda dolaşmak ayrı bir zevk olsa gerek.Bizlerde Sivasın dışında bir Sivas plakalı araç görsek gözden kaybolana kadar mahsun mahsun bakıyoruz..[/B][/I]

navruz58 16.08.2010 07:06

bende sivas delisiyim sivas sivasspor benim herseyim ben bir daha bir deliyim sivasima

Arif Coşkun 16.08.2010 08:26

Sivas aşkı bu olsa gerek tebrikler.

ŞAHBEY 16.08.2010 15:30

bu aşk başa belada oluyor malesef Sivas düşmanı çoooook sabah bi bakıyorsun plakan sökülüp atılmış arabayada hakaretler yazılmış...bir dahamı kalsın SİVAS benim gönlümde

murat tugrul 16.08.2010 17:24

Gurur duydum helal olsun kardeşime

WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:41.