![]() |
7 fırın faaliyetten men edildi
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//saglik/firinlar.denetim.sivas.JPG [/IMG]
[B]Asgari teknik şartlara uymamaktan dolayı 7 ekmek fırınına eksikliklerini giderinceye kadar Valilik oluru ile faaliyetten men edildi. [/B] Bin 144 lira idari para cezası uygulandı. Tarım Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren ekmek fırınlarını denetledi. Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ekmek üretimi yapan fırınlarda, genel temizlik, çalışanların sağlık şartları, iş yeri ruhsatı ile ekmek yapımında kullanılan ürünlerin uygunluğunu kontrol etti. Müdürlük görevlileri, denetimlerde üretim koşulları yetersiz olan fırın sahipleri ve çalışanlarını da eksiklikleri konusunda uyardı. Halk sağlığının korunması adına denetimlerin yapıldığını belirten ekipler, fırınların sağlık kurallarına riayet etmeleri çağrısında bulundu. Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, Ramazan ayı nedeniyle ekmek fırınlarını denetlemek üzere Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından denetim ekibi oluşturulduğunu kaydetti. Beykaya, bu ekiplerce Sivas merkez ve ilçelerindeki mevcut ekmek fırınlarının denetimlerinin yapıldığını söyledi. Beykaya, denetimler de tespit edilen eksikliklerin resmi tutanakla tebliğ edilerek, gerekli uyarıların yapıldığını, denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade etti. İlçelerde yapılan denetimlerde 7 fırının asgari teknik şartlara uymamaktan dolayı eksikliklerini giderinceye kadar Valilik oluru ile faaliyetten men edildiğini, bin 144 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti. Kaynak: Sivas Izci |
Cevap: 7 fırın faaliyetten men edildi
İnsanların sağlığını hiçe sayanlarını,temzilik kurallarını görmezden gelenleri affetmemeli.
|
[I][B]Bu tür denetimlerin devamlı yapılması gerek.İnsan hayatı herşeyden önemli..[/B][/I]
|
yazık yaa insanların hayatıyla oynanır mı inşallah ramazandan sonrada denetlemeler devam eder
|
çok güzel bir uygulama devamını dilerim..birde hale uğrasalar vatandaşa tezgahın arkasındaki kötü meyve sebze verenleri ayıklasalar çok süper olur
|
[B]Sivas'ta zabıtaların çalıştığını görmek ne kadar da güzel...[/B]
|
Ekmek üretimi en çok önem gösterilmesi gereken bir iş dalı. Hijenik ortam sağlıklı haraket şart.Bunları yerine getirmeyenlere asla izin verilmemeli, denetim az denetimlerin daha sık yapılması şart.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:56. |