![]() |
Taç Sitesi yürüyen merdivenleri neden çalışmıyor?
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//sehir/yuruyen.merdiven.sivas.jpg[/IMG]
[B]Atatürk Caddesi’nde bulunan Taç Sitesi içerisindeki Sivas'ın ilk yürüyen merdivenler yıllardır yürüyemez halde.[/B] Merdivenlerdeki bu sakatlığın nedeni ise oldukça ilginç... Site içerisinde 10 yılı aşkın süredir hizmet gösteren esnaf-ların birçoğunun yürüyen merdivenlerin ne kadar zamandır çalışmadığını hatırlayamaması ise merdivenlerin kaç yıldır çalışmadığı hakkında tüyo veriyor. Sitedeki merdivenlerin çalışmama nedeni aylık ortalama 600 TL gelen elektrik faturasından kaynaklanıyor. Demirbaş aidatı ile toplam 2 bin 500 TL’yi bulan aidat esnaflara ağır geliyor. Toplam 84 dükkânın bulunduğu sitede, her esnaf ortalama aylık 40 lira aidat ödemek durumunda kalıyor. Fakat aylık 40 lira kiranın esnaflardan toplanamaması nedeniyle haliyle elektrik faturası ağır gelmesin diye merdivenler yıllardır çalışmıyor. Aylık 40 lira veremeyen esnafların gerekçesi ise ekonominin gerilemesine bağlanıyor. Esnaf kan ağlıyoruz derken, bunun ispatı olarak 40 liralık aidatın bile her ay kendilerine ağır geldiğini söylüyor. Merdivenlerden yürüyerek inip çıkmayı yeğleyen esnaflar, “biz bu duruma alıştık. Çözüm noktası maddiyattan geçiyor, belediye de bize bu konuda yardım edemeyeceğine göre, 84 esnaf bu düzene devam edeceğe benziyor” diye konuşuyor. Kaynak: Sivaspostası |
Cevap: Taç Sitesi yürüyen merdivenleri neden çalışmıyor?
Valla kendimi bildim bileli çalışmıyor :)
Fazla kullandığım bir yer olmadığı için ve çok katlı olmadığı yürüyüp yürümemesi beni ilgilendirmiyor. |
[B]Bu sitenin böyle yürüyen merdiven sistemi var ama doğrusu bende hiç calıştığını görmedim ne kadar hizmet o kadar müşteri[/B]
|
Zaten insanları tembelliğe itiyormuş, vatandaş spor yapmış olur diye düşünmüş olabilirler.
|
[B]Haber oldukça garip hem merdivenler neden çalışmıyor diye soruyor hemde cevabı kendisi veriyor :)
Sivas'ın en büyük sorunu olan yürüyen merdiven haberini yapan Sivas Postasını tebrik ederim ;)[/B] |
haber ve konusu baştan sona aziz nesin hikayesi gibi
teğet geçen kriz 40 lira aidatı bile ödettiremiyorsa hemde esnafa yani işi alışveriş olan para kazanmak olan kişiye pesss doğrusussssssssssuuu e kardeşim sormazlarmı o zaman ne diye meydan agelen boşbakanın boş vekillerini hep berabar şakşaklıyosunuz olmadı bide anayasada yüzde 76.6 ile kaymak sürüyorsun kadayıfına versene yüzde 50.5 evet neyine yetmiyor alsın sinyalide yapsın yapsın yatırım kayseriye bağlanacaksınız az kaldı hemşerilerim bu kafayla |
Bir yürüyen merdivenimiz varmış oda elektrik parası yüzünden çalışmıyormuş yazık.
|
[I][B]Burasının hiç çalıştığını görmedimki buraya gidersen merdivenleri yürüyerek çıkacaksın. Bende öyle yaptım.[/B][/I]
|
şaka gibi yaaa yıllardır çalışmıyo öylece duruyo devam etsin öylece durmaya:)
|
24 senelik hayatımda hiç çalıştığını görmedim
bence o merdivenler boş durmaktan bozulmuştur |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:03. |