![]() |
Akıllı tahta ile verimli dersler yapılıyor
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//egitim/akilli.tahta.sivas.jpg [/IMG]
[B]Sivas’ta özel bir dersane, oluşturdukları İnteraktif Çözüm Sınıfları’nda, bilgisayar sistemli akıllı tahta kullanarak öğrencilerine daha farklı bir hizmet veriyor. [/B] Bir projeksiyon cihazı, özel bir kalem ve bilgisayar sistemi ile çalışan akıllı tahtalarla öğrencilere ders konuları anlatılırken öğretmenler zamandan tasarruf ederek öğrencilerine görsel anlamda daha fazla bilgi sunuyor. Dershanelerindeki akıllı tahta sistemini anlatan Coğrafya öğretmeni Serdar Kabasakal bu sistemle öğrencilere daha faydalı olduklarını belirtiyor. Öğrencilerde akıllı tahta sayesinde görsel öğelerle anlatılan derslerin daha kalıcı olduğunu belirterek bu sistemle daha fazla soru çözebildiklerini söylüyor. Akıllı Tahta Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığı okullarında da yakında başlanacağı beliritliyor.. Kaynak: Tv58 |
Cevap: Akıllı tahta ile verimli dersler yapılıyor
[B]Hayırlı olsun.Bizim zamanımızda akıllı tahtayı bırakın akılsız tahtayı bile zor buluyorduk.:) Şimdiki öğretmenlerde şanslı öğrencilerde.[/B]
|
[B][I][COLOR="DarkRed"]Akilli tahta yurt disinda uzun süredir kullaniliyor.
Kolaylik her ögretmenin & ögrencinin hakkidir diye düsünüyorum. Hayirli olsun. Güzel & pratik bir uygulama yöntemi. [url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img217.imageshack.us/img217/6130/83944062ga3u.gif[/img][/url] [/COLOR][/I][/B] |
[B]Bizim zamanımızda tebeşir tozu yutarak öğretim görüyorduk şimdiki öğrenciler çok şanslı sayılır[/B]
|
Akıllı tahta elbetteki faydalı,elbette pratik çözümlerle,görselliği işe sürerek daah etkili öğrenme sağlıyor.Ama biz ne zaman kullanırız bilemiyorum..:)
|
Milyarlara ulaşan öğrenci kayıt bedellerini alıp da kara tahta ile ders işleyecek halleri yok.
|
Bize biraz geç gelsede harika bir buluş, bulan kişiyi tebrik eder iyi dersler dilerim.
|
[QUOTE=Arif Coşkun;587129]Bize biraz geç gelsede harika bir buluş, bulan kişiyi tebrik eder iyi dersler dilerim.[/QUOTE]
Arif abi akıllı tahta artıkbir gereklilik çocuk zaten evde istediği kadar internete girebiliyor okulda anlatım yöntemi çoktan öldü. Öğretmene düşen görev rehberlik etmek. ''en iyi öğretmen kendisini zamanla gereksiz kılan öğretmendir'' Dersaneler milyarlarca lira para alıyorlar. Akıllı tahtayı Sivasta ilk defa bir dersane 2006 yılında kullanmaya başladı. Diğer dershaneler 800 -1000 lirayken bu dersane 2500 liraydı. Dersanler kullandıkları araç gereç sayısına niteliğine göre ücret alıyorlar . Bu uygulama dilerim Milli eğitime de geçer çünkü bir projeksiyonu bir bilgisayarı hatta üçlü pirizi bile kendimiz getirip götürmek zorunda kalıyoruz. hele ki okul kenar mahallede kalmışsa öğretmenlerin işi çok zor. |
[QUOTE=LaEdri;587094]Akıllı tahta elbetteki faydalı,elbette pratik çözümlerle,görselliği işe sürerek daah etkili öğrenme sağlıyor.Ama biz ne zaman kullanırız bilemiyorum..:)[/QUOTE]
[B]Biz bu sisteme bu yıl geçtik açıkcası çok büyük bir kolaylık. Sınıflarımıza internet erişimide sağladık ve böylece ders esnasında konu ile ilgili herhangi bir videoyu veya seslendirmeyi internetten çocukalra dinletebiliyoruz. Eğer okul idareniz istese bu sisteme hemen geçersiniz. Biz idare ve öğretmenler olarak bu sistem için bu yıl çok iş adamı kapısı aşındırdık ve okula akıllı tahta bağışlarını kaptık hem onların işine geldi vergiden düştü devlet onların masraflarını hem bizim işimize geldi akıllı tahta sahibi olduk. Tebeşir tozu yok projeksiyon tahta ve mimo adı verilen kalem :) süper üçlü :)[/B] |
[QUOTE=FurkaN;587136][B]Biz bu sisteme bu yıl geçtik açıkcası çok büyük bir kolaylık. Sınıflarımıza internet erişimide sağladık ve böylece ders esnasında konu ile ilgili herhangi bir videoyu veya seslendirmeyi internetten çocukalra dinletebiliyoruz. Eğer okul idareniz istese bu sisteme hemen geçersiniz. Biz idare ve öğretmenler olarak bu sistem için bu yıl çok iş adamı kapısı aşındırdık ve okula akıllı tahta bağışlarını kaptık hem onların işine geldi vergiden düştü devlet onların masraflarını hem bizim işimize geldi akıllı tahta sahibi olduk. Tebeşir tozu yok projeksiyon tahta ve mimo adı verilen kalem :) süper üçlü :)[/B][/QUOTE]
Hayırlı olsun. Sence Sivas'ta bu mümkün mü? |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:56. |