Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   TOKİ konutları elde mi kalacak? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37909)

Sivaslilar.Net 21.04.2011 00:53

TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//yatirim/toki.konutlari.sivas.jpg [/IMG]

[B]TOKİ konutlarının başvuru süreleri yarın sona ermesine rağmen beklenen başvuru yapılmadı.Sivas'ta binlerce dar gelirli ailenin merakla beklediği ve TOKİ tarafından yapılan 468 adet 2+1 konutun kura çekimi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.[/B]

B ve DY olmak üzere iki tipten oluşan konutlar için toplamda 694 tane asil ve yedek üye belirlenmiş, bu üyelerin kalan evraklarını 13-22 Nisan tarihleri arasında tamamlamaları istenmişti. Eksik evrakların tamamlanması için verilen sürenin yarın dolmasına rağmen, Sivas Valiliği'ne bugüne kadar yedek ve asıl olmak üzere sadece 300-350 kişinin başvurduğu öğrenildi.
Konutları küçük buldukları ileri sürülen talihlilerin oldukça büyük bir kısmının başvuru belgelerini henüz ibraz etmemeleri bu kez konutların genişlik açısından istenilen düzeyde olmadığını ortaya koyuyor
Çekilen kura sonucu B tipi ve DY tipi 468 asil ve 226 tanede yedek talihli olarak belirlenmişti.
İlk başvuru yapıldığında uzun kuyruklar oluşturularak 30 bin civarında başvuru formunun alındığı ve 6 bin 700 başvurunun olduğu TOKİ konutları için talihlilerden bazılarının da konutları gördükten sonra başvuru yapmaktan vazgeçtiği öğrenildi.
468 asil ve 226 yedek talihlinin başvurmak zorunda olduğu bu süreçte şu ana kadar sayı 350 civarında oldu.
Edinilen bilgilere göre konut çıktıktan sonra TOKİ'ye giderek gezen veya başkalarından dairelerin büyüklükleri ile ilgili bilgi alan talihlilerin başvuru yapmaktan vazgeçtiği belirtiliyor. Konutları oldukça küçük bulan talihlilerin ise bu nedenle sözleşme öncesi vermeleri gereken belgeleri başvuru bürosuna getirmediği öğrenilirken başvuru için yarın son gün olduğu açıklandı.
Diğer taraftan B tipi konutların DY tipinden daha çok ilgi gördüğü ve B tipi konutlara 198 kişinin başvurduğu DY tipi konutların ise ilgisiz kaldığı belirtildi.
Kalan talihlilerin konutlara son iki günde başvuru yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.
[B]SÖZLEŞMELER MAYIS'TA[/B]
Evrakların tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirmenin ardından 9-27 Mayıs tarihleri arasında sözleşmelerin imzalanacağı, DY tipi 2 oda 1 salon nitelikli 64,71 m2 konutlar, 4 bin TL peşinat, B tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 75,38 m2 büyüklüğe sahip konutlar ise 7 bin TL peşinat 180 ay vade ile satışa sunulacak.
Buna göre 64 metrekarelik konutların vatandaşa maliyeti 50 bin TL, 75 metre karelik konutun maliyeti ise 58 bin TL olacak.

Sivas Hürdoğan

BOUN 23.04.2011 11:28

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
Şehrin sosyal dokusunu ve aile yapısını dikkate almadan kibrit kutusu büyüklüğünde daireler yaparak oy avcılığı yapan zihniyetin halka ne kadar yabancı olduğunun en büyük kanıtı bu örnektir.

Karı-koca sadece iki kişinin yaşayabileceği daireleri dar gelirliler için yaptığını söylersen sana gülerler aslanım. Bu memlekette çocuk sayısı fazla olan aileler zaten dar gelirliler değil mi? Burası Nişantaşı veya Etiler değil ki bir çift bu kibrit kutularında yaşayıp gitsin. Chp'yi halka yabancı olmakla suçlayanların, varoşların temsilcisi/sesi olduğunu iddia eden bir partinin varoşlara bu derece yabancı kalması manidar!

Anlaşılan beyler sınıf atlamış saraylara yerleşmiş. Ne demişler 'imparatorluklar çadırlarda kurulur, saraylarda yıkılır'. Anlaşılan varoşlarda kurulup kök salan muhafazakar demokratlarımız saraylara yerleşti, köklerini unuttu. O halde yıkılmanız yakındır! ;)

abircan 23.04.2011 16:18

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
mücahittiler müteahhit oldular
mazlumdular despot oldular
yoksuldular karun oldular,
bir lokma bir hırka derlerdi 2. ev tuttular
türbanlı eşe jeep sus payı, başı açık çıtır 2. eşe imam nikahlıya malibu tatili

pover58 23.04.2011 17:06

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
[QUOTE=BOUN;598640]Şehrin sosyal dokusunu ve aile yapısını dikkate almadan kibrit kutusu büyüklüğünde daireler yaparak oy avcılığı yapan zihniyetin halka ne kadar yabancı olduğunun en büyük kanıtı bu örnektir.

Karı-koca sadece iki kişinin yaşayabileceği daireleri dar gelirliler için yaptığını söylersen sana gülerler aslanım. Bu memlekette çocuk sayısı fazla olan aileler zaten dar gelirliler değil mi? Burası Nişantaşı veya Etiler değil ki bir çift bu kibrit kutularında yaşayıp gitsin. Chp'yi halka yabancı olmakla suçlayanların, varoşların temsilcisi/sesi olduğunu iddia eden bir partinin varoşlara bu derece yabancı kalması manidar!

Anlaşılan beyler sınıf atlamış saraylara yerleşmiş. Ne demişler 'imparatorluklar çadırlarda kurulur, saraylarda yıkılır'. Anlaşılan varoşlarda kurulup kök salan muhafazakar demokratlarımız saraylara yerleşti, köklerini unuttu. O halde yıkılmanız yakındır! ;)[/QUOTE]

görüşlerine katılmamak mümkün degil ancak chp mi alternatif olacak bu iktidara yoksa mhp mi ikiside pusulasını şaşırdı akp de başımıza bela olmaya devam edecek evet akp kötü ama daha iyisi yokki.tokiye gelince umarım bütün evleri ellerinde patlar.sivastan kazanıp trabzona yatıran zihniyetin temsilcilerine sivasın parası haram olur inşallah.stadımızada dokunmazlar belki.söz verip sözünü yiyenlere zıkkım olsun sivasın oyları.

ozsivasli58 24.04.2011 02:39

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
beyler sizlerin hayalleri bile AKP nin icratlarına yetişemez,

Kibrisli 24.04.2011 02:47

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
[QUOTE=ozsivasli58;598662]beyler sizlerin hayalleri bile AKP nin icratlarına yetişemez,[/QUOTE]

İcraat? Halk tarafından benimsenmeyen bunun gibi icraatler mi?

ozsivasli58 24.04.2011 03:03

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
sizler tüp yağ kuyruklarını su elektrik kesintilerini çöp yıgılarını bilmezsiniz.

Kibrisli 24.04.2011 03:11

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
[QUOTE=ozsivasli58;598664]sizler tüp yağ kuyruklarını su elektrik kesintilerini çöp yıgılarını bilmezsiniz.[/QUOTE]

O kuyrukların nedenlerini de siz bilmiyorsunuz demek ki bunu yazdığınıza göre...

altuntas58 25.04.2011 19:23

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
[B][SIZE="7"]Bu ülkede takım tutar gibi parti tuttuğumuz sürece bir arpa boyu yol ilerleyemeyiz[/SIZE][/B]

blacksky 25.04.2011 22:37

Cevap: TOKİ konutları elde mi kalacak?
 
Toki dedigimiz sey nedir?

Hukumetin muteahhitlik yapip sonra da hizmet yapiyormus gibi gostermesinin diger adi.

Tabi bir de yandas firmalarin devamli beslenebilmesi icin onemli bir kaynak.. basina da getirmisler bir lazi.. zaten lazlarin muteahhitleri meshurdur biliyorsunuz.

Bu ulkede ev yapip satacak kimse mi kalmadi ki hukumet soyundu bu ise?.. siz insanlara is saglayin, ekmek verin, gelirlerin yukseltin.. sonra insaat piyasasina ceki duzen verin gerekirse destek olun fiyatlari kirmalarini saglayin.. herkes gonlunden gecirdigi evi alabilsin.. bu arada toki de bos durmasin tabi.. yapsin yine toplumsal projelerini ama bu sekilde olursa olmaz.. devlet muteahhitlik yapmaz.. kimler bu isten nemalaniyor? toki ihaleleri ile kimler koseyi donuyor bunlari bir aciklasalar da bilsek.. hukumet neden bu isi elinden birakmak istemiyor acaba?

Millete, fakire fukaraya daha insanca yasam icin daha fazla ekmek saglamak dururken "bak sana dagin basinda kibrit kutusu yaptim.. gelin coluk cocuk tikisin icine.. cok da ucuza satiyorum.. kapanin elinde kaliyor acele et vatandas!" diyerek goz boyanmasi artik komik olmaya basladi.


WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:29.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.