![]() |
Müfettişlere rotasyon şoku
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=29365&token=15021][img]http://resimzade.com/Show.html?i=29365&token=15021[/img][/url]
[B]Milli eğitim bakanlığı yıllardır aynı illerde görev yapan İlköğretim Müfettişlerine, 8 yıl aynı ilde kalma ve akabinde görev yerlerini değiştirme gibi bir mecburiyet getiriyor.[/B] Okul müdürlerinden sonra müfettişlerin rotasyona tabi tutulması, Sivas’ta birçok eğitimci tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıllardır aynı ilde görev yapan ve birçoğunun emekliliği geldiği halde, emekli olmayan müfettişlerin bulunduğunu ifade eden genç eğitimciler, 2005 yılında uygulanmaya başlanan yeni programın anlaşılıp anlatılması konusunda da, önemli bir etkinlik gösteremeyen eski kuşak müfettişlerin, bu görev yeri değişikliği vesilesiyle, yeni genç idealist müfettişlere kapı aralanacağı ve eğitimdeki kan değişiminde, ivedilik sağlanacağı vurgulanıyor. Bakanlığın bu uygulamasının memnuniyet verici olduğunu belirten öğretmenler, okul müdür yardımcılarına da 5 yıl sınırlamasının getirilmesinin de çok önemli olduğunu, hatta ve hatta yıllardır aynı kurumda görev yapan öğretmenlerin de, rotasyona tabi tutulmaları gerektiği ve bu vesileyle yaşanacak değişime ayak uyduramayanların emekliliğini isteyeceği veyahut performansını artıracağı düşünülüyor. Sivaspostası |
Cevap: Müfettişlere rotasyon şoku
[B]Bence de çok güzel bir uygulama olmuş.
Böylelikle sayın devlet memurlarımız isteseler de istemeseler de yeniliklerden haberdar olmak durumunda kalacaklar, bilmedikleri birçok konuyu araştırıp asıl görevlerini şimdi yerine getireceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığını bu güzel karardan ötürü kutluyor, diğer bakanlıklarımızın da benzer kararlar çıkarmalarını bekliyorum.. Saygılar.[/B] |
Cevap: Müfettişlere rotasyon şoku
Geçen sene de bazı okul müdürlerini vurmuştu bu rotasyon..Ben sadece bulunduğu yerleşim yeri içerisndeki rotasyonları destekliyorum.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:55. |