![]() |
Hem film izliyor hem şeker satıyor
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=29474&token=41763[/IMG]
[B]Sivas'ta Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı çocuklar fırsatı değerlendirerek Sivas'a özgü olan horoz şekeri satıp harçlıklarını çıkarıyor. [/B] Şehrin çeşitli yerlerinde açtıkları tezgahlarda horoz şekeri satan çocuklar iftar saatine kadar en çok şekeri satabilmek için bir birleri ile yarışıyorlar. Saatlerce dışarıda beklemek zorunda kalan bazı satıcı çocukların başvurdukları yollar ise renkli görüntüler meydana getiriyor. Hürdoğan objektifine yansıyan bir çocuk ise hem laptopundan film izliyor hem de horoz şekeri satıyor. Atatürk Caddesinde, kaldırıma kurduğu tezgâhında şekerini satan ve kurduğu laptopuyla çizgi film izleyen çocuğun durumundan son derece memnun olduğu gözleniyor. Ara sıra film deki komik sahnelerde kahkahaya boğulan çocuk objektiflerimize böyle yasındı. Hürdoğan |
Cevap: Hem film izliyor hem şeker satıyor
fenami ne güzel ilerde baba eline bakmaz paranin nasil kazanildigini anlar hemde zaman geciriyor calismakta bir ibadettir.disarda kötü arkadaslara takilacagina evde sikilacagina calismak en dogrusu bence....
|
Laptopu olan çocuk da şeker mi satarmış:)
|
neden calismak ayipmi insanin her seyi olsada calismali bos oturani allah sevmez calisan demir pas tutmaz cocuklari hayata alistirmak lazim okumassa nolacak oku demeylede olmuyor insanin icinde olacak....
|
[B]İyiymiş :)[/B]
|
[B]Laptop'unun taksitleri için çalışıyor olabilir.
Boş boş, aylak aylak dolaşmasından binlerce kat daha iyidir. Taktir etmek lazım..[/B] |
[B]Laptop da elektrik yakıyor. Herhalde onun parasını da çıkarıyordur :)[/B]
|
[B]Koşup, eğlenip, gezmek tatil yapmak varken çalışmak zorunda. Ekmek parası kolay değil. Zabıta ile ne zaman tanışır ne zaman kovalamacalar başlar bilemeyiz ama halinden pek memnuna benziyor. Sanki hobi için yapıyormuş gibi bir hali de var :)[/B]
|
Olsun ne güzel işte hem eğleniyor hem para kazanıyor. Önemli olan harçlığını çıkarması aferin ona.
|
Bir çocuğun sokakta çalışmasına şiddetle karşı çıkıyorum.
Geçimini sağlamayan ailelerine yardım etmekiçin çalışan çocuklar o yerleşim yerindeki yöneticilerin ayıbıdır. Laptoptan bahsettim evet. Ailesini dinlemden bir yorum yapmak istemiyorum ama çocuk istismarının çocuk kaçırmalarının had safada olduğu çağımızda hangi mantık çocukları tehlikelerle dolu olan sokaklara salabilir. Çalışmanın ayıp olduğunu ya da bir insanın harçlığını çıkarmasının ayıplığından bahsetmiyorum. Ayak aylak gezmek muziplik yapmak eylemlerinin faili çocuk olunca biz bu fiillere ''oyun'' diyoruz. Oyunun da çocuğun gelişimindeki yerini kimse inkar edemez. Dediğim gibi oyun oynaması sokakta satıcılık yapmasından daha önemlidir. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:52. |