Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dünya ve Türkiye'den Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Twitter Yüzünden İdam Edilecek (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38775)

_DuMaN_58 12.02.2012 01:12

Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
Mevlit Kandili'nde attığı bir tweet sonrasında kendisine karşı başlatan kampanya sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Suudi genç, başı kesilerek idam edilecek.


İnternet ve sosyal medya denilince birçoğumuzun aklına, fikirlerin görüşlerin [B]özgürce[/B][B] paylaşılması [/B]gelebilir. Ancak dünyanın her ülkesinde durum böyle değil.

Suudi Arabistan'da bir yerel gazete çalışanı olan 23 yaşındaki[B] Hamza Kaşgari[/B], Mevlid Kandili kutlanırken gönderdiği bir [B]tweet yüzünden[/B] hayatından olmak üzere.

[B]Twitter'a[/B]"Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey de var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim." tweet'ini gönderince Suudi Twitter kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı.
[CENTER][IMG]http://static.shiftdelete.net/img/article_new/hasimic1328961104.jpg[/IMG] [/CENTER]
Gönderdiği [B]tweet'i silip pişman olduğunu belirtse de[/B] ülke çapında nefret toplayan ve Suudi yetkililere hakkıda binlerce şikayet gönderilen Kaşgari hakkında yetkililer kendisinin [B]kafir [/B]olduğunu ve[B] ölüm cezasına[/B] çarptırılması gerektiğine karar verdi. Hükümet de bu karar üzerine harekete geçti.

Enformasyon Bakanı tarafından çalıştığı gazeteden işten çıkarılması sağlanan Kaşgari'nin diğer gazetelerde çalışması yasaklanırken Suudi Kralı Abdullah tarafından da Kaşgari için [B]yakalama kararı[/B] çıkarıldı.

Olayların bu noktaya gelebileceğini tahmin eden Kaşgari[B] Malezya'ya[/B] kaçmaya çalıştıysa da Suudi Kralın yakalama emri üzerine Malezyalı yetkililer tarafından [B]havaalanında yakalanan Kaşgari[/B] ülkesine teslim edecek. Teslim edildikten sonra da Kaşgari'nin kafir olduğu için [B]başı kılıçla kesilerek[/B] idam cezasına çarptırılacağı açıklandı.


kynk: shifdelete

_DuMaN_58 12.02.2012 01:17

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
Tabi bunların yaptığı müslümanlık değil. İnsana, Allah akıl vermiş. Doğruyu bul diye. Yukardaki vatandaş aklını kullanmamış olabilir, kullanmak istemiyor da olabilir. Kendi tercihidir. Bu tercih yüzünden bir insanı hayatından etmek hangi kitapta yazar. Yazık.

YuSuF 13.02.2012 13:36

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
[B][I]Yok abi böyle hükümmü olur ya.Ne diyebilirim ki [/I][/B]

aysima58 13.02.2012 17:58

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
şimdi bu müslümanlıkmı oluyo, efendimiz allaha inanmayanların cezasını kendimi veriyordu,dinimizde allahın verdiği canı ancak ve ancak allah alır denmiyomu hani suudi ler müslümandı,müslümanlığın gerektirdiği allahın verdiği canı kulların almasımıdır, ne kadar aptalca ve yanlış bir inanış be, allahım sana ham,dü senalar olsunk,i türküm, ve türkiyedeyim,çok şükür sana rabbim.

Cley 13.02.2012 19:16

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
Yasadıgın yerin kurallarına uyacaksın. Seriatin kestigi parmak acımaz

ZiDaNe58 13.02.2012 19:25

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
böyle saçmalıkmı olur islam dininde böyle bişey yoktur olamazda zaten..cehaletten başka bişey değil

gezgin_58 14.02.2012 02:13

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
suudi arabistanin hofuf sehrinde 8 ay dammam sehrinde 4 ay cidde sehrinde 6 ay kaldim suudi halkiinanilmaz bilincsiz olmaz boyle bir CEHALET allah yardimcisi olsun
KELLE GITTI VALLA

aktassa 04.03.2012 14:13

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
Peygamberler tarihine bakarsanız neredeyse tüm milletlere ayrı ayrı peygamberlerin geldiklerini görürsünüz. Ama bir millet var ki neredeyse bütün peygamberler onların ikamet ettikleri topraklara gönderilmiştir.
Neden?
Çünkü en azgın, en sapkın millettir onlar.
Bunlar Müslümanları da kötülüyorlar.
Daha geçen hafta işim gereği İsrail'in Haifa limanına gittim. Korkarak hemde.
Alışveriş esnasında az buçuk esnafla konuşma, sohbet fırsatım oldu ve adamların bana söyledikleri en çarpıcı söz
[B]" KEŞKE BÜTÜN MÜSLÜMANLAR SİZLER GİBİ (TÜRKLER)OLSAYDI. BUGÜNLERİ YAŞAMAZDIK!.."[/B]
Bu arada hafif nabız yoklaması ile şunu da söyleyebilirim. İsrailli vatandaşlar Türklere çok imreniyorlar ve "Osmanlı Devam etseydi biz inanıyoruz ki biz vadedilmiş topraklarımızda Müslümanlarla beraberce sorunsuz yaşardık. Yakın tarihin en büyük hatası süpergüçlerin yanlış planlaması sonucu Osmanlıyı Yıkması oldu" dedi...
Siz ne dersiniz bu durumda?

Arif Coşkun 04.03.2012 15:46

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
Ülkemizin kıymetini bilelim. Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyorum.

aysima58 04.03.2012 18:04

Cevap: Twitter Yüzünden İdam Edilecek
 
evet arif bey size hak veriyorum atatürk gibi zamanında bir liderimiz olmasaydı şimdi bizde bu cehalet içinde yüzüyor olucaktık ne mutlu bizeki rabbim merhum atamızı bizm karşımıza çıkarmış ona her geçen gün dahada saygı duyuyorum mekanı cennet olsun inşallah.


WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:30.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.