Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Promosyonla gelen zenginlikler (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38823)

Sivaslilar.Net 23.02.2012 15:24

Promosyonla gelen zenginlikler

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=34571&token=21895[/IMG]

[B]İlimizde mantar gibi çoğalan ve her gün yeni bir şube açan süpermarketler bazı tüketici haklarını suiistimal ederek kar elde etmeye çalışıyor. Bazı ürünler üzerindeki promosyonları alarak parayla satan süpermarketler müşterilerin güvenini sarsıyor.[/B]

Her adım başı market açılan ilimiz, tüketen bir toplum olmaya itilirken her gün yeni şubesi açılan süpermarketlere dur denilmiyor. Küçük esnafı adeta bitiren, belli bir sınırlama getirilmeyen marketlerin nasıl bu kadar fazla şube açtığı da merak konusu…

Birçoğu asgari ücretin altında ya da asgari ücretle işçi çalıştıran marketler, işçilere karşılığını vermeden fazla mesai yaptırıyor. Yemek molası dahi 15 dakikayı geçmeyen işçiler, sosyal haklarını kullanamıyor.

İşçilerinin hak ettiğini vermeyen marketler müşterilerinin de birtakım haklarını yiyor. Özellikle promosyon konusunda vatandaşların hakkını yiyen marketler, bazı ürünler üzerinde yer alan promosyonları alarak vatandaşa parayla satıyor. Müşterinin güvenini sarsan ve tüketici haklarını suiistimal eden marketlerin bu yolla mı kar elde ettiği ve yeni şubelerini bu şekilde mi kurmaya çalıştıkları merak ediliyor. Promosyonların üzerinde bedava yazısı varsa bunu da farklı bir ambalaj ya da barkotlarla kapatan marketlerin bu şekilde üç beş lira kar elde etmelerine anlam verilemiyor.

Daha fazla kazanmak adına tüketici haklarına aykırı bu durum duyarlı vatandaşlar tarafından eleştirilirken birçok vatandaş aldığı ürünün aslında promosyonunun üzerinden çıkarılmış olduğunun farkına bile varmıyor. Promosyon ürünlerin parayla satıldığını fark eden müşterilerin bu durumu ALO 175 tüketici hattına bildirmeleri gerekiyor.

Sivaspostası

LaEdri 23.02.2012 16:47

Cevap: Promosyonla gelen zenginlikler

Süpermarketler çalışanalrına köle gözüyle bakıyor,yalan değil..

_DuMaN_58 23.02.2012 18:15

Yukarda anlatıldığı gibi marketler var. Ama kimi marketler var, çalışanının kömürüne yardım ediyor, belli miktarda alışveriş çeki veriyor.

neu_erhan 23.02.2012 21:34

Meyve veren ağaç taşlanır derlerya aynen o söze yakışır bir yazı olmuş bence , sömürüyolar diyen insanlar önce araştırsınlar. Sivastaki marketlerde acaba kaç kişi ekmek yiyor ? Nekadar vergi veriyor? Sivasın kalkınmasına nekadar yardım ediyor? Kazandığı paralarla nerelere yatırım yapıyor? Bence bunları araştırıp ondan sonra yazsınlar mantar gibi büyüyen marketlerin zararlarını. Cahilce ve bilinçsizce yapılan bir haber işte.

Azizem_58_58 24.02.2012 11:41

[QUOTE=LaEdri;611024]Süpermarketler çalışanalrına köle gözüyle bakıyor,yalan değil..[/QUOTE]

[B]Evet katılıyorum çok doğru.. arasıra marketlere falan gidiyorum da arkadaşlarımı görüyorum sabahtan akşama kadar çalışıyoruz yemek wc aramız bile olmuyor diyorlar 10 dk olursa seviniyoruz diyorlar köle gibi kullanıyorlar.. iş imkanı olsa sivasta oralarda kendini ezdirirlermi ki sanki ! :mad: geçen yıl evde boş boş oturdum çalışmak istedim 250 tl özel bi kreşte 2 aya yakın çalıştım daha doğrusu o kadar dayanabildim sırf evde oturmamak için boş boşuna durmamak için sabah 7 de düşüyodum yollara akşam 6 da eve geliyordum. . 5 para etmez insanlarla muhattap oluyordum çok eziliyodum aldığım paraya sonradan güldüm kendime :D :D en sonunda da çıktım işte :D[/B]

mehmet5844 27.02.2012 14:44

Malatya da Malatya belediyesine ait 40-50 civarında market var. sistematik olarak çalışıyorlar. ne çalışanın hakkı yeniyor. ne diğer marketler kafalarına göre atını oynatıyor. bir yerde belediye dizginleri eline almış, diğer marketler ona ayak uydurmak zorunda kalmış. bizde nasıl saldım bayıra mevlam gayıra....

mehmet5844 27.02.2012 14:55

[QUOTE=neu_erhan;611035]Meyve veren ağaç taşlanır derlerya aynen o söze yakışır bir yazı olmuş bence , sömürüyolar diyen insanlar önce araştırsınlar. Sivastaki marketlerde acaba kaç kişi ekmek yiyor ? Nekadar vergi veriyor? Sivasın kalkınmasına nekadar yardım ediyor? Kazandığı paralarla nerelere yatırım yapıyor? Bence bunları araştırıp ondan sonra yazsınlar mantar gibi büyüyen marketlerin zararlarını. Cahilce ve bilinçsizce yapılan bir haber işte.[/QUOTE]

HAKLISIN BABASININ HAYRINA VERİYOR. SABAH 8 DEN AKŞAM 11 E KADAR. SEN HİÇ BİM DE ÇALIŞANIN ŞARTLARINA BAKTINMI

LaEdri 27.02.2012 17:09

[QUOTE=neu_erhan;611035]Meyve veren ağaç taşlanır derlerya aynen o söze yakışır bir yazı olmuş bence , sömürüyolar diyen insanlar önce araştırsınlar. Sivastaki marketlerde acaba kaç kişi ekmek yiyor ? Nekadar vergi veriyor? Sivasın kalkınmasına nekadar yardım ediyor? Kazandığı paralarla nerelere yatırım yapıyor? Bence bunları araştırıp ondan sonra yazsınlar mantar gibi büyüyen marketlerin zararlarını. Cahilce ve bilinçsizce yapılan bir haber işte.[/QUOTE]

Bu kadar hiddetlenemene gerek yok.
Madem biz cahiliz,blinçsiziz ve madem sen biliyorsun anlat da bilelim..
Günde kaç saat çalışıyorlar,maaşları nedir,yıllık izinleri nedir?
Bayramlarda çalışma durumları nedir?
Analt cahillikten kurtulalım..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:07.