Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.05.2007, 19:49   #6
sonbahar5803
Usta Yiğido
 
sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Üyelik Tarihi: 26.09.2005
Mesajlar: 1.078
Tecrübe Puanı: 835 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ

Ellerine sağlık Elbeyli. Tarifler sana aitse pek marifetlisindir demek. Her eve lazım senin gibisi.

Ancak en önemlisini unutmuşsun, Madımak tarifi.

Madımak Mıhlaması

Malzemeler:

1 kilogram madımak
1 adet büyük soğan
100 gram tereyağı
6 adet yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber


Hazırlanışı:

Madımakları bol su ile yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın.

Soğanı ayıklayıp yıkayın, küp şeklinde doğrayın.

Genişce bir tavaya yağı koyup ısıtın, soğanları ekleyin, şeffaflaşana kadar çevirin. Madımakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun, tuzlayıp biberleyin.

Yumurtaları karıştırma kabına kırın, tuz ve biber ilavesiyle homojen hale gelene kadar çırpın. Tavadaki kavrulmuş madımakların üstüne dökün. Bir kaşık yardımıyla iyice birbirine karıştırıp yayın. Üstüne kapak kapatıp pişirin.

Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla alt üst edip öteki tarafını da pişirin, kırmızı biber ekip sıcak olarak yiyin.
__________________

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla