TURIST NOT INFORMATION
Tarih ve kültür şehri olan ilimiz özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğruyor. Sivas farklı dönemlere ait tarihi yapıtlarının yanı sıra kaplıcaları ve kültürel materyalleri ile her dönem turizmin keşfedilmemiş merkezi olarak nitelendirilir. Ve yine her dönem turizmin Sivas’ta canlandırılması adına projeler konuşulur, bu konuda hassas olunmasına dair vurgular yapılır.
Özellikle 2003 yılından itibaren 2006 yılının sonlarına kadar tarihi varlıklarımızın restorasyonuna ve tanıtımına ilişkin yapılan yatırımlar önemli bir yer tutarken bu dönemden sonra turizme ve turiste yönelik henüz somut bir çalışma göze çarpmıyor. Öyle ki mevcut değerlerimizi ilimize gelen yabancı misafirlere anlatacak, onlara yol gösterecek bir birim olarak düşünülen kongre müzesi bahçesindeki turist danışma merkezinin kapalı olması dahi bu eksikliklerin en önemli göstergelerinden. İlimize yurtdışından gelen konukların ilk uğradığı yerlerden biri olan turist danışma bürosunun önünde karşılaştığımız alman bir misafir, buranın kapalı olması doğru değil diyerek şaşkınlığını ifade ediyor.
Tarihi ve kültürel değerleriyle anadolunun en önemli merkezlerinden olan ilimize gelen turistlerden bazıları rehberlik konusunda sıkıntı yaşarken, bazı misafirlerde sivasa gelmeden önce gezip görecekleri yerler hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yaparak hazır geliyorlar, böyle olunca da turist danışma merkezinin kapalı olmasından çok etkilenmiyorlar. Bu görüntülerden sonra akla şu soru geliyor, ilgili makamlar Sivasın tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik gerçekten kaygı taşıyorlar mı yoksa sadece sivasta bu hususun eksik olduğuna dair ses ve görüntümü veriyorlar?
|