Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.10.2007, 13:02   #2
RaZZcE
Usta Yiğido
 
RaZZcE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
RaZZcE Şuan RaZZcE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2011 12:17
Yeti Long Ass Shot 2 Champion!
Üyelik Tarihi: 01.05.2007
Mesajlar: 1.140
Tecrübe Puanı: 786 RaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: BAYRAM ŞEKERİ ALIRKEN...

-ŞEKERDE DOMUZ JELATİNİ ÇİKOLATADA LİKÖR İDDİASI...-

Birçok yumuşak şekerde domuzdan üretilen jelatin, çikolatada ise bir alkol türevi olan likörün kullanılabildiğini öne süren Özer, şöyle devam etti:

'Bunun yanı sıra tatlandırıcı olarak sıvı ya da kristal gerçek şeker yerine yapay sağlıksız tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Gıda boyası adı altında hayvansal ve sağlıksız yapay özdeş aromalar ve gıda boyaları tercih edilebiliyor. Kutuyu açtığınızda çikolatanın kokusunda kimyasal ya da keskin şeker kokusu varsa çikolatanız kalitesiz demektir. Çikolatanın rengi koyu kızıldan koyu kahveye arasında bir renktir. Rengi parlak ve canlı olmayan çikolata kalitesiz demektir. Çikolatanın yüzeyinde küçük beyaz noktacıklar halinde oluşan çiçeksi beneklere dikkat edilmelidir. Bu durum ürünün bayat olduğunu gösterir. Kaliteli çikolata ağızda erir. Çünkü kakao yağı, insan vücudu sıcaklığında erime özelliğine sahiptir. Ağız ısısında çikolata erimiyorsa çikolatada kakao yağı dışında sağlıksız yağ kullanılmış demektir.'

Özer, bayramlarda çikolata ve şeker yerine hurma, badem, fındık, dut kurusu, kaysı kurusu gibi sağlıklı ve besleyici yiyeceklerin ikram edilmesini tavsiye etti.




evet gercektende cok dikkat etmek lazim bunlarin icinde neler var neler yok diye!
almanyadada cogu cikolatalarda domuz yagi oluyor jelatin gibi seyler
hep dikkat etmek lazim , biz hep arkasini okuyupta aliyoruz
__________________
ʀɑZZcə ɢəəəʀɨ ɗööɴɗüü .. ♥
RaZZcE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla