Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 17.12.2007, 16:19   #29
KIZILCAN
Yiğido

KIZILCAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KIZILCAN Şuan KIZILCAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.07.2014 20:37

Tecrübe Puanı: 737 KIZILCAN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?

Alevi ve sünni hemşehrilerimizin yorumlarını okudum.Herkes olayı kendine göre yorumluyor.Bir defa şunu söylemek istiyorum.Alevi ya da Sünni doğmak,ya da başka bir dine mensup olarak doğmak bizim elimizde değil.Ben sünni doğdum ama alevi de doğabilirdim.Bu gayet doğal.Alevi arkadaşlarımızın otelin müze olması fikrine katılmıyorum.Çünkü 2 Temmuz insanların hafızalarına yeterince yerleşti.Kazındı zaten.Bu faydadan çok zarar verir.Olay unutulsun demiyorum.Ama orası müze olduğunda insanlar oradan geçerken hep o olay kafasında canlanacak.İster istemez ayrımcılık başgösterecek.Bizler yıllardır birlik beraberlik içinde yaşıyoruz.Ben 2 temmuzda çocuktum ve aleviliği o olaydan sonra öğrendim.Ve o olaydan sonra şehir dışına çıktığımda hep o meşhur sorularla karşılaştım.Bu olay alevisi-sünnisi Sivas halkından çok şey götürdü.O yüzden Alevi arkadaşlarımdan istediğim,artık bu olayı uzatmamaları.Uç kutuplara gitmek bizi iyice ayırır.
Bazı sünni arkadaşlarımızın olaya kayıtsız kalması alevi arkadaşlarımızı rahatsız ediyor.Sonuçta birçok insan ölmüş.Ne olursa olsun saygı duymak lazım.İnşallah böyle bir olay tekrar yaşanmaz.

KIZILCAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla