Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.01.2008, 23:41   #66
sivaslifani
Yiğido

sivaslifani - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslifani Şuan sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.10.2008 13:34

Tecrübe Puanı: 665 sivaslifani FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
dede58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yuh diyorum başka birşey demiyorum.Hangi kitapta yazıyor o
Hani Mekke'de Muhammed-ül Emin olarak bilinen mübarek biri vardı, hani 40 yaşında Peygamber olmuştu, işte o Peygamber'e yani Peygamberimiz hz. Muhammed(SAV)'e 610 yılında 'oku' emriyle nazil olan kutlu bir kitap vardı. İşte o kitapta Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de tesettürün farz olduğu yazıyor! Şöyle ki;

"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: Üzerlerine feracelerini sıkı sıkı örtsünler. Bu onların tanınmamaları ve eza edilmemelerine en yakın -en muvafık bir sebepdir. Ve Allah çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır." (Ahzap Süresi/ 59)

"Ey Muhammed! Mümin kadinlara söyle, gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini ve namuslarini korusunlar, görünmesi zarurî olanlar hariç zinetlerini göstermesinler. Bas örtülerini yanlarina sarkitsinlar. Ziynetlerini kendi kocalarindan veya babalarindan veya kocalarinin babalarindan veya kendi ogullarindan veya kocalarinin ogullarindan veya kendi kardeslerinden veya kardeslerinin ogullarindan veya kiz kardeslerinin ogullarindan veya kadinlarindan veya sahip olduklari cariyelerden veya cinsi iktidari olmayan hizmetçilerden veya kadinlarin mahrem yerlerini henüz anlayacak çagda olmayan çocuklardan baskasina göstermesinler. Gizledikleri süslerini baskalarina bildirmek için ayaklarini da vurmasinlar. Ey müminler! Hepiniz Allaha tevbe edin ki, kurtulusa eresiniz" (Nûr Süresi/ 31).

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif