Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.01.2008, 14:08   #9
abircan
Usta Yiğido
 
abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 3.258
Tecrübe Puanı: 1019 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI

bu haberde kapak olsun amerikancı oferci yahudi çanakçılarına



Üniversiteler paralı olsun




Yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Üniversite kapısındaki yığılmanın nedenlerinden biri okulların bedava olması. Hiçbir yerde görülmemiştir.” diyerek lisans eğitiminin paralı olması gerektiğini öne sürdü.


Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan önceki gün Ulusal Öğrenci Konseyi’nin açılışına katıldı. Toplantı sonrasında bir öğrenci YÖK Başkanı’na "Herkes üniversite mezunu olmalı mı?" diye sordu.

“Hayır olmamalı” diye soruyu yanıtlayan YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan şöyle devam etti:

“Üniversite kapısındaki yığılmanın nedenlerinden biri okulların bedava olması. Hiçbir yerde görülmemiştir. Bunun yerine öğrencilere paralı yapsak, isteyene 8-10 milyar kredi versek. Sonra bunu bize geri ödese. Daha iyi değil mi? Böyle bir üniversitede okumak istemez misiniz? Neyse borcun, Amerika'da olduğu gibi mezuniyetten sonra ödeyebilirsin. Aynı kredi yurtlar gibi... Üniversiteleri paralı yapalım, ihtiyacı olan herkese burs verelim. Hiç olmazsa üniversiteler ayağının üzerinde dursun. Herkesin üniversite mezunu olma çabasına anlam veremiyorum. Bir çok kişi boşta gezmemek ya da askerlik için üniversitede okumak istiyor. Bunun ideali herkesi üniversiteye taşımamak. Diğerlerini yüksek teknik okullara ve yüksek meslek yüksekokullarına yönlendirmek. Bu sayede en azından istihdam sorunu çözülür”

Başka bir öğrenci ise “Herkesin üniversiteye gitmemesi gerektiğini söylüyorsunuz. Peki neden YÖK Başkanı olur olmaz bu yöntemi açıklamadınız, neden üniversite sayısını artırma yoluna gittiniz?” diye sordu.

Prof. Özcan bu soruyu ise “Ben bunları hemen söylersem daha geldik üç hafta… Beni orada tutmaz indirirler” diye yanıtladı.
__________________
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık
KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ
abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla