Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 09.01.2008, 09:20   #123
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1086 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

AŞAĞIDAKİ ALINTIYI VE CEVABIMI BU SABAH OKUDUĞUM ÖZELİME MESAJ YAZMIŞ BİR SİTE ÜYEMİZ HANIM ARKADAŞIMIZDAN ALDIM, KENDİ AFFINA SIĞINARAK YAZIYORUM BURAYA KİM KİMDİR , KİM NE DEĞİLDİR, NASIL BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA İHTİYACIMIZ BUNA BİRAZ OLSUN KATKI SUNMAK İÇİN YAZDIKLARIMI BURAYA YAZMA GEREĞİ DUYDUM

QUOTE=&&&&&&&&&&&58]abircan bey ben bu konudaki tüm yazılarınızı okudum;bu ülkede bir çok kavram birbiri içinde malumunuz.sağcı dindarmı olur,solcu koministmi olur,aleviler solcumu olur,dindarlar sol partiye nasıl oy verir,sağ sol,alevi sünni,kürt türk.......
abi bi sürü kavramdan bir çok kombinasyon yapılıyor ve kimin işine ne geliyorsa o kullanılıyor.kendimi anlatmak istiyorum tüm tartışmaları bırakıp başörtülüyüm, üç çocuğum var,eşim iflas etti,hemşirelik mezunuyum,devlet beni işe almıyor.trakyadayım özellerde halk tepkisi oluyor diye bir bahaneyle kibarca reddedildim
benim başörtüm ne erdoğan için ne erbakan için ne birine düşmanlık edip kışkırtmak içinsadece okudum öğrendim buna inandım ve hür düşüncemle örttüm .inan çok üzüldüm bazı sözlerine herkes kendine göre müslüman bu ülkede yada her neye inanıyorlarsa ..kendine göre bireysel inançlar var
yahudiyi hristiyanı hoş görü programları düzenleniyor
bana göre herkese hoşgörü lazım
ama en önce aynı kültürün aynı vatanın evlatlarının birbirine daha hoşgörülü olması lazım
bu arada buralarda kime sivaslıyım desem alevi gözüyle bakıyorlar..bence hiç sorun değil kimseye bişey ıspatlama çabam yok zaten
ama sivas aleviliği konusunda gerçek bilgileri alacağım gerçek kaynaklar arıyorum ...eğer yardımcı olursanız sevinirim
keşke şu tepkilerimizi yiğidolar olarak ülkeyi parselleyenlere emperyalizmin bir numaralı uşaklarına verebilsek tek ağızdan
şehit kanlarıyla sulanan toprakları metre metre satıyorlar makam uğruna
başörtülüyüm abi benden bu güne kadar kimse zarar görmedi .izin verilse kötümü olurdu benim çalışmama
ben yürekten yazdım
samimi bir cvp rica ediyorum vaktini aldım bağışla abi

sayılarımla[/quote]

değerli kardeşim bu mesajın beni çok duygulandırdı, sen nasıl başörtülüsün diye aynı dışlanmayı yaşadıysan malesef bizde asırlardır dışlandık, bir gecede yavuz 40 bin aleviyi kesti, bu ülkede şeyhülislamlar ne fetvalar vermediki katli sevaptır dedi, kestiği yenmez dedi, içtiği sudan geçtiği yoldan geçilmez dediler, çok şükür bugünlere geldik, maraş katliamı daha dün gibi hafızalarımızda, ben 78 sivas olaylarında çocuktum alevi sünni dayanışmamız olmasaydı komşulşarımızla evimiz barkımız yakılacaktı, 93 te hasbel kader ben dernek başkanıydım sivasta ilkdefa şenlik düzenlemeye gittik malum otel olayı oldu, kısaca güzel kardeşim bu ülkede alevi istenmiyor ama ne varki yaşıyoruz, lisedeyken ortaokuldayken hep gizlendik, ama bilinirdi bazılarınca, aşağılanırdık, insan bacısıyla, kızıyla yatarmı bu denli arsız ahlaksız suçlamalarla karşı karşıya kalmış bu güzelim topluluk, en yakın can ciğer arkadaşlarım yapma ya yazık sen alevi olamazsın okadar iyisinki bu imkansızı malesef çok duydum sivasta, gelelim alevilikle ilgili kaynaklara, öncelikle sana ypabileceğim tavsiye bu iş kitapla falan belli olmuyor, iyi bir alevi aileyle dost olman gerekir, merak etme sen samimi olursan onlar önyargılı yaklaşmazlar, bunu niye tavsiye ediyorum, ancak en iyi içlerinde yaşayarak anlarsın, aralarındaki bağı ilişkiyi insna olan inancı , gerçek vicdanı allah korkusunu nasıl hissedip yaşadıklarını, gerçek ahlakın nasıl olduğunu ancak onlarla yaşayarak anlarsın, henüz alevilikte kendini bulma tanımlama evresinde çünkü şehirleşmeyle beraber alevilik kendini değerlerini yeni nesillere aktaramamış, çünkü cumhuriyetle birlikte tekke zeviyelerin kapanması en çok aleviliğe zarar vermiştir, tarikatlar iyi kötü gelişimini sürdürüp yaşarken alevilik kendini geliştirememiş, yeni nesillere aktaramamış, özalla ve 12 eylülle türk islam sentezi altında yapılanlar alevi refleksini uyandırmış şehirlerde hemşeri dernekleri kültür dernekleri olarak gelişmiş ve günümüzdede devam ediyor, alevilikle ilgili bir çok yayınlanmış eser var, bazı derneklerin internet web sayfaları var, ama ne kadar alevilikle ilgili temel bilgiler var orası tartışılır, çünkü hepsi bir asimilasyon psikolojisinde şu anda kendini savunma durumunda hissettiğinden pek sağlıklı olarak aleviliği anlatamıyorlar,
türbanınla iş bulamamana üzüldüm, malesef bazı yörelerde bu algı henüz kırılmamış ama inşallah bu durumlarda düzelecek, öncelikle hükümetin atacağı sağlıklı adımlara bağlı , kaldıracağı yasaklarda ne kadar toplumsal uzlaşıyı yaklayıp yakalamamasıyla alakalı birşey, şuanda hükümet güya alevi açılımı yapıyor ama alevilersiz bunuda kendine göre yapıyor, güya alevi açılımını yapıp toplumsal direniş noktalarını kırıp daha sonra belki aklından geçen türbana gerekli serbestiyi sağlayacak, ama hep yanlışa devam ediyorlar, karşılıklı olarak anlamsız toplumsal zıtlaşma devam ediyor bu hiçte kimsenin hayrına değil.