|
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
|
--->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?
DİYALOĞUN , VE SAĞLIKLI DİYALOĞUN BİZİ DAHA ANLAMLI, ANLAŞILIR KILMASINI DİLİYORUM VE KARDEŞİMİN AFFINA SIĞINARAK YİNE KENDİNDEN İZİNSİZ BURAYA BUNU TAŞIYORUM,
Alıntı:
&&&&&&&&&&&&&58´isimli üyeden Alıntı
günaydın şu an aktif olduğunuzu gördüm.
söylediğiniz gibi alevi aileler var tanıdığım ama almanyadalar
üç farklı alevi aile var mesela
biri tuncelili kürt ve aleviler
biri sivaslı
biri erzincanlı
o kadar farklılarki anlatamam onları eşimin kardeşi sayesinde tanıdım
hepsi almanyada bi aradalar izne gelince uğrarlar
bizim sivaslı alevi arkadaşlarım eşimin kardeşinden daha yakınlar bana
ama mezhep ayrılığını hiç konuşmadım yanlış bir söz edip bilmeden incitirim diye korktum biraz
bildiğim sadece gerçekten yörelere göre çok farklı inanç sistemleri var belki ben sivaslı arkadaşımı çok seviyorum bana yakın geliyor
verdiğiniz cvp için tşk ederim
umarım site içinde yanlış anlaşılmaz bu yürekten tavır
sözleri saptırmaya meraklı insan çok çünkü
başörtüsünün ben şu anda ne iktidar nede muhalefetin umrunda olduğunu asla düşünmüyorum
tek dertleri mondros mütarekesini uygularken milleti uyutmak bu malzemeleri çocuk eline şeker vermek gibi veriyorlar elimize
her derdi çeken bilir...
anlaşıldığım içinde mutlu oldum tşkler
Alevilik yaşam biçimi deyince dalga geçiyorlar hafife alıyorlar, yaşayarak tanımanıza sevindim, yöreler doğal olarak çok farklı nerdeyse değil öyle kız alıp verdiğimiz komşu köyde bile farklı burada bazan cem yapıldığında bile kimse kimsenin cemini beğenmiyor , bu çok normal çünkü yüzyıllardır kapalı yaşamış, dağların en yükseklerinde kuytuluklarda hep kaçmış osmanlının zulmünden. hiç dere kenarına ovaya kolay kolay köy kuramamış aleviler, bir aleviye inancını adetini sorabilirsiniz kasıt olmadıktan sonra hiç bir alevi sizi incitmez merak etmeyin, sivastaki kapı komşularımız sünni olanlar bile yıllar sonra bizi arar bulurlar istanbulda gelip el öperler anne babamın, bizimkilerde mutlak gidince evlerini ziyaret edip hal hatır ederler, hiç kimseninde aklına birşey gelmez, ki biz hatta bilirizki yanımızdaki ve karşımızdaki ailenin gençlerinin 78 olaylarında benzinimiz bitti daha çok kızılbaş, kominist evi yakacaktık dediklerini duyduk, anne babaları bizi korurken bizde onları korurken, malesef bunlar yaşandı
malesef 1400 yıldır müslüman olan bu halka yeniden bişey empoze etmeye çalışıyorlar bunun adına müslümanlık diyorlar, 60 lardan sonra ve özellikle 1980 den sonra dışa açılmayla birlikte biraz utangaç birşey bu ama halkımızda televizyona ve buna bağlı gelişen yozlaşmaya karşı, tüketim toplumu olmaya tepki olarak köklerimize sahip çıkıyoruz deyip insanı temel alan anlayıştan uzak dini hareketlere vb sol kendine göre dine karşı olmaya kalktı dini görmezden geldi küçümsedi aşağıladı, geldik bugünkü açmaza, sol boka battı, sağ bokta yüzüyor zaten, kaldık kapitalist dünyanın ortasında pusulasız, dışa açık, provokasyona açık, ortalama 4.5 yıl eğitimli bir millet olduk, burun kıvırdığımız iran bile bizden ilerde kadınlar daha okumuş, kendi demokrasisi daha ilerde bizden
buradan başörtüsüne nasıl gelindi dersen işte böyle gelindi, ben 85- 90 öğrenciyken başörtülü arkadaşlarımızla beraber pikniğe gider çaybahçelerine gider oturudum bundan rahatsız olmazdım, ama aynı anda başka birileride inan yemin ederim başörtüsü taksın diye bazı kızlara 50- 75- 100 dolar veriyorlardı, bir manipülasyon vardı ama kimse çokda itiraz edemiyordu o dönemde, ama biz kimseden rahatsız değildik, aynı grupta 15 kişinin içinde en az 2,3 başörtülü arkadaşım vardı, ki ben aynı dönemde hem halkevciydim, hemde pirsultan derneğinde üyeydim, asla bir karşı duruş sergilemezdim, çünkü benim annem yengem halam hala eşarplı, belki okudunuz yazdıklarımdan eşim sünni 1.5 yıl oldu evleneli, ama ailesi ve efradında kimse örtülü değil, 80 yaşında bir anneanne aleviye kızmı verilir diye diğer oğlunu Defterden silmiş, benim kayınvalide büyük yeminler etmiş iki kızını asla vermem diye, eşim beni en iyi anlayan olduğu için annesini ikne etmiş, yaklaşık 2 yıldır tanıdığım kayınvalidem artık evine gidip kalmadığımız haftanın sonunda telefon etmeden duramıyor oğlumun sesini duyacağım diye, benim içinse içimden gelerek anne babam diyebildiğim ailem oldular ,Kİ O ANNEANNEDE OĞLUM DİYEBİLİYOR ha keza baldızım ve bacanağım da aynı şekilde, ramazan da çok iftara katıldım, kimsenin aklınada birşey gelmiyor sen o sun sen busun diye,
bir annem var alibeyköyde oturur etrafımızda çok sünni aile var tabiki annem mahallenin fındık annesi, çokda nüktedan eleştirir onları ama yinede severler, mevlide vb toplantılara mutlaka çağırılar, ve ailem çevresiyle barışık yaşar gider, benim pir sultan derneği yöneticisi olduğum yıllarda bile kimse demezdiki siz şusunuz busunuz, insanlar kendini bildikten sonra yaşamak kolaydır, güzeldir, çeşitlilik iyidir, karslı komşum var caferi, evlenip ayrılınca mahalleden hakkımı helal etmem sen buradan gidersen demişti çok etkilendim, sen niyet ettikten sonra kurd kuzuyla bile yaşar, hacı bektaşın o meşhur tablosundaki gibi
emperyalizmin oyununa düşmemek için sabırla kırmadan dökmeden her sorunumuzu çözeriz bu bizim hamurumuzda var
diyaloğunuza teşekürler tartışılan konuların tamda oratsındaki sıcağı sıcağına yaşayan biri olarak direkt muhatapsınız buna sevindim, ama şu erkeklerin bu kadar şarlar biçimde kadını yok sayarak kadını konuşmaları benide rahatsız ediyor kusura bakmayın, ben keşke siz ve sizin gibi bu sorunu yaşayanların bunu daha fazla tartışıp konuşmalarını isterdim, kadınların daha sağlıklı bir çözüm yolu bulacağına inanıyorum, türkiyenin kurtuluşununda kadınların daha çok söz sahibi, makam sahibi, yetkili olduğunda olacağına inancım tam, ben aslında sıkı bir feministimde , sağlıcakla kalın, dileğim size ve eşinize aileyi mutlu kılacak bir gelir ve iş diliyorum