Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.01.2008, 21:05   #9
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 825 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abiciğim eline yüreğine sağlık eyvallah. senden sivas birinci osb deki yatırımlar hakkında da bilgiler rica ediyoruz.

merak ettiğim konular şunlar
1. 2. osb projesi ne durumda
2. sıcak çermik konusunda imar sorunu çözülüyor burada yapılacak yatırımlar neler
3. sivas sağlık bakanlığının açıkladığı sağlık kampüsü yapılacak mı
Sıcak Çermik konusuyla ilgili tek tük yatırım haberleri alıyorum. Daha iki gün önce haber verdiler. Fransa'da yaşayan bir gurbetçimiz büyük bir arsa temin etmiş bölgede. Otel işletmesi kurmayı düşünüyorlar.Sıcak Çermik ile ilgili bir konuya değinmek isterim. Bir müddet önce Kalın Belediye Başkanı ile de bir araya geldim ama konuyu gündeme getirmem mümkün olmadı. Ben buranın özel müteşebbisler yoluyla rayına gireceğini düşünüyorum. İktidar partisine bağlı iki belediye arasında sorunun halledilememesini ise tamamen beceriksizlik olarak görüyorum. Sıcak Çermik bu yapısıyla gelişemez.

Sıcak Çermik istenildiği taktirde Sivasspor için bile çok büyük fayda sağlayacaktır. Yazın Antalya'da havalar çok sıcak olduğundan yurt dışına gidemeyen takımlar Kızılcahamam, Abant gibi yerleri tercih ediyor. Ben de ilk etapta çevredeki takımların bölgemizi tercih edebileceklerine inanıyorum. Buranın Sivasspor'a verilmesi veya gelirlerinin bir kısmının bağışlanabilmesi çok güzel olacaktır. Tabi Sıcak Çermik için projeler üretilmeli. Sadece kendi suyu değil, soğuk su alternatifleri de gündeme getirilmeli.

Diğer sorduğun sorularla ilgili inşallah yakın zamanda cevap verebilirim. Özellikle Osb konusunda. Yalnız isterseniz şu anda aklımadayken Şarkışla ile ilgili bir haber vereyim. Ben de bir müddet bu şirin ilçemizde bulunmuştum daha önce. Gerçekten Sivas'ın geleceği parlak ilçelerinden birisi. Şarkışla'da 2005 yılında kurulmasına izin verilen Şarkışla OSB Bölgesi 85 hektar alan üzerine büyük ihtimalle 2008 içerisinde açılacak. Etüd-proje için son aşamaya gelinmiş.

Şarkışla OSB , 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşvik Yasası kapsamında hizmete girecek. Bedelsiz Arsa tahsisi yapılacak uygun görülen yatırımcılara. Bazı vergilerden muafiyet, enerji desteği v.b. imkanları da olacak. Bedelsiz arsa tahsis etmek isteyen yatırımcılar sarkisla.gov.tr veya Osb Müdürlüğü'nden bilgi alabilecekler.

Yakın zamanda diğer konulara da değiniriz inşallah.