Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 28.01.2008, 19:15   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 947 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart KIZLARDA OKUSUN

Koyulhisar ilçesi kaymakamı Mehmet Kurt, okula devam etmeyen 5 kız öğrenciyi, köylerine giderek yaptığı konuşmayla eğitimlerini sürdürmeleri konusunda ikna etti. Koyulhisar Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çifçi, ilçeye bağlı Aksu köyünde 8’i kız 1’i erkek 9 öğrencinin yapılan tüm görüşmelere rağmen okula devam etmediklerini Kaymakam Mehmet Kurt’a bildirdi.

Çifçi ve Milli Eğitim Şube Müdürü Özel Kayalı ile birlikte köye giden Kurt, Aksu Köyü İlköğretim Okulunda, okula devam etmeyen ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Nilgün Aksu, 8. sınıf öğrencileri Deniz Oruçgüney, İlvan Aksu, Sevgi Karasu, Mihriban Kaya ve bu öğrencilerin velileriyle görüştü.

Öğrencilerin velileri çocuklarını okula göndermek istediklerini, ancak çocukların yaşıtları olmadığı için okula gitmek istemediklerini belirttiler.

Bunun üzerine öğrencilere bir konuşma yaparak nasihatte bulunan Kaymakam Kurt, kendisinin de köyde yetişip büyüyen birisi olduğunu söyledi. KAYMAKAM KENDİNİ ÖRNEK VERDİ
Öğrencilerden okullarına devam etmelerini isteyen Kaymakam Kurt, “Bizler bu öğrencilerimizin peşini bırakmayacağız. Okulu bitireceksiniz” diye konuştu.

17 yaşına kadar kendisinin de köyde okuduğunu ifade eden Kurt, orta okuldan sonra eğitimini sürdürmek istemediğini, ancak matematik öğretmeninin kendisi ve ailesiyle konuştuktan sonra eğitimine devam ettiğini söyledi.

Kurt, “Matematik öğretmenim velimle görüşerek elimden tuttu ve benim bugünlere gelmemi sağladı. Bu benim unutamadığım bir olaydır. Ben de sizler gibi yapsaydım belki okumayacaktım, köyde kalacaktım. Ama matematik öğretmenimin gösterdiği çaba benim bugün bu noktalara gelmeme sebep oldu.”dedi.

Öğrencilerden okula devam etmeleri konusunda söz isteyen Kurt, “Ben bir kaymakam olarak şunu söylüyorum. Buradan ayrılsam da görev yerim neresi olursa olsun hepinizi takip edeceğim. Ne yaptınız, nereyi bitirdiniz. Gerekirse hepinizin sorumluluğu bende” dedi.

Konuşmasının ardından öğrenciler Kurt’a okula devam edeceklerine dair söz verdiler.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla