Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.02.2008, 20:24   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 939 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart BAHARDA MOBESEleneceğiz.


Sivas il merkezinin güvenliği kameralarla sağlanacak. 60 kamera, havaların ısınmaya başladığı ilk günden itibaren halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, okul önü, hastane ve garajlara yerleştirilmeye başlanacak

. Vali Veysel Dalmaz, kent güvenliği açısında kamera sisteminin önemli bir görevi yerine getireceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesi doğrultusunda Türkiye’deki birçok ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) hız kazandı. Bu alanda hızlı davranan illerin başında gelen Sivas, 10 tanesi kablosuz, 50 tanesi fiber optik kablo bağlantılı toplam 60 kamera için ihale sürecini tamamladı.

Proje kapsamında, mobil uygulamalar sistemi, çağrı yönetim sistemi ile çevre güvenlik ile nezarethane izleme sistemi yapılması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi için İl Özel İdare tarafından geçtiğimiz aralık ayında yapılan ihaleyi 4 S Bilgisayar İthalat İhracat Yazılım Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şrkt. kazandı.

İhale öncesi Sivas Belediyesi, alt yapı çalışması yaptığı yerlerde 4 bin 200 metrelik kamera kablosunu döşedi.

İklim şartlarının müsaade etmesine müteakip, yüklenici firma ilk etapta iletişim alt yapısı ile MOBESE merkezi arasında bulunan bin 400 metrelik fiber optik alt yapısını yapacak. Bu alt yapı üzerinde bulunan 20 adet şehir görüntüleme kamerası ve 10 adet kablosuz iletişimli kamera ile izleme merkezinin kurulumu sağlanacak.

Toplam 60 kameranın konuşlandırılacağı yerler ise halkın yoğunlukta bulunduğu cadde, kavşak, okul önü, hastane bahçesi, otogar, tren garı, şehirlerarası ve köy garajı, pazar yeri ve trafik akışının fazla olduğu bölgeler ile ilin giriş-çıkış noktaları arasından seçildi. Kent güvenliğinin sağlanması için kameraların önemli bir görevi ifa edeceğini vurgulayan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2008 yılı sonuna kadar 60 kameranın faaliyete geçeceğini ifade etti.

MOBESE sistemini büyük ilçelerde de düşündüklerini anlatan Dalmaz, “Güvenliğin sağlanması konusunda zabıta tedbirlerinin yanı sıra görüntüleme sistemi de önemli bir görevi yerine getirecek” dedi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla