Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 09.02.2008, 10:17   #115
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 839 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: MÜSLÜMAN KADININ ÖZGÜRLÜĞÜ NEREYE KADAR

İnsanları anlayamıyorum. Bir başörtüsü sorunu nerelere kadar uzadı gitti.

Üniversitelerde çatışma olurmuş,
Kopye çekme olaylarında artış olacakmış, Türkiye İran olma yolunda ilerliyormuş...
Falan filan işte.

Biz daha önceleri aynı sıraları paylaştık çatışmadan, şimdi neden olsun ki?
Ama tabi, bazı kendini bilmezler var ''Türban üniversiteye girerse çıkarmasını da biliriz'' diyen! Bu önyargı ile yaklaşılırsa tabiki çatışma da olur, daha ileriye de gidilebilir. Sonuçta kim galip gelir, orası meçhul.

Kopye konusuna gelince, sadece gülüyorum. Koskoca adamlar bakşa bahane bulamamış, herhalde çocuklarına fikir danışmış da böyle konuşmuşlar.

İran, Afganistan benzetmelerinden de bıktım, usandım artık. Kapalılar olarak biz istemiyoruzki oralara benzemeyi, bu yolda nasıl ilerleyelim?

Bence herkes mantıklı olsun. İçinizdeki öfkeyi, kini atıp olumlu bakmaya çalışın.

Laiklik kavramını Atatürk'ün anlattığı şekilde anlamaya çalışın.

Yine Atatürk'ün yazdırdığı Kuran-ı Kerim tefsirini okuyun. (Elmalılı Hamdi Yazır'ın Tefsiri)

Eğer başörtüsünün siyasi bir simge olarak kullanılmasından şikayetçiysen, din üzerinden siyaset yapıldığını düşünüyorsanız, bu yasağın kalkmasına destek vermeniz en mantıklısı. Yasak kalksınki bir daha gündemde olmasın.

Ama yoook, neden kaldırılsınki. Asıl din üzerinden siyaset yapanlar belli! Halktan nasıl oy toplanacak Laiklik elden gidiyor diye.

Bizim dinimiz kadına çok değer verir.
Bizim dinimiz adaletlidir, çünkü Yaradanımız sonsuz adaletli.

Şunu da belirtmek istedim, Kanada'da doğan birisinin nasıl Müslüman olabileceğine kuşkuyla bakan bir arkadaşın yazısına itafen;

Allah herkese akıl fikir vermiş. Aklını kullanan herkes Allah'ın varlığını farkeder. Hak dinin Müslümanlık olduğunu bulur. Nerede ve nasıl doğduğun, yetiştirildiğin önemli değil.

Hz. İbrahim o kadar putperestler arasından Allah'ı bulabiliyorsa, hem de elinde Kuran gibi kutsal bir kaynak yokken...

Daha başka söze gerek yok herhalde.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif