Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt?
Sadece siz müslüman değilsiniz,müslümanlık sizin tekelinizdede değil.Ayrıca müslümanlıktanda korkmuyoruz.Korkumuz bu ülkede biryere gelmek isteyen "ya dini yada milli duyguları" kullananlardandır.1993 te şehirimizi dinsizler bastı deyip halkı galyana getiren insanları diri diri yakmaya kalkanlardandır.Ya siz birşeyleri görmüyor yada sırf yorumda bulunalımda ne olursa olsun diyorsunuz.Bu konu bir baş örtüsü meselesi değil, özgürlük maskesi adı altında bir ele geçirme hedefte alınacak mesafe adım örneğidir. TC devleti laik değilmi? Benim şimdiye kadar anladığım yada öğrendiğim kadarıyla tanımı: Din ile devlet işlerinin bir birinden ayrılmasıdır.Bu dokunulmaz ve değişmesi dahi teklif edilemez şeklinde anayasada yer almaktadır.Herkes rahatça dini ibadetini yerine getirmektedir bu sistemde zaten tüm inanışlar güvence altına alınmaktadır. Hangi inanıştan hangi dinden olursa olsun bunu devletin yönetimine sokmaya kalkarsa bu sistem elbetteki buna müsade etmez. Haa ederse ne olur, yasalar çiğnenmiş olur suç işlemiş olursunuz.Bunun cezası elbette vardır.Birde dış güçler iç güçler işbirliğiyle ülkemize biçilen(ılımlı islam adında) bir gömlek vardır,bu dikilmiştir, şimdi giydirilmeye çalışılmaktadır ve şu an kolunun biri geçirilmiş bulunmaktadır.İleride bakacağız bu gömleğin tamamı giyidirilebilicekmi?
|
cok guzel bir yazi olmus.
Ayrica yukarida bir arkadasimiz tarafindan kullanilan "siz musluman degilmisiniz yoksa" ifadesini de dogru bulmuyorum bu ifadede yaniliyor olabilirim elbette ama bir yargilama ve hatta suclama seziyorum. Turkiye Cumhuriyetinde Musluman olmayan Vatandaslarimiz da yasamiyor mu? Sonuc olarak Turkler Muslumanligi kabul etmeden evvelde Turklerdi, benim icin asil olan millet birligidir din kisilerin kendi vicdanindadir, acikcasi Turk kani tasiyip Musluman olmayan ve hatta ateist olan birini Turk kani tasimayan Muslumana tercih ederim her zaman.