Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt?
bn türbanlılara saygı duyuyorum.sadece bu üniv.tede istemiodum.siz beni vatan haini ilan ettiniz.TEŞEKKÜRLER SİVASLİLAR.NET SAKİNLERİ..
AYRICA YASA ÇIKTI DA BİDE BUNUN kazanması var bakalım görcez....
türbanlı insanlarıda sewmiyorum doğrusu .Amaç saç örtmekse Atatürk şapka kanunu çıkarmış...
Şapka takmak zor mu geliyo..bunun cevabı gelirse sewinirim..demekki işin içinde başka şeyler var..babaanemizin yemenisini türbanla karıştırıyolar...
|
Sayın ero,
Kendi yazdıklarınızda bile çelişiyorsunuz. Türbanlılara saygı duyuyorsunuz sözde ama onları sevmiyorsunuz, üniversite, kamu kuruluşlarına girmelerini hiç istemiyorsunuz.
Tebrik ediyorum sizi, ne diyeyim.
Bizim dinimiz ne kadar güzel bir din, farkında değil bazıları. Bakın, siz türbanlıları sevmesenizde ben dinimizin hoşgörü özelliğine dayanarak sizin gibileri yine adam yerine koyup 'Sayın' diye hitap edebiliyorum.
Baş örtüsünden, kapalılıktan korkmayın; bizler sizler gibi kinci değiliz.
Zira Atatürk şapka kanununu baş örtülüler başını açıp taksın diye getirmedi. Öyle olsaydı bunu hayatta olduğu dönem içinde uygulamaya geçirirdi. Sizin babaannenizin yemenisi nasıldı bilmem ama benim babaannem tesettürlüydü, onun annesi de ve geçmişteki tüm kadın büyüklerimiz.
Ninem başındaki tesettürüyle cephedeki askerlere cephane taşıdı!
Din kimsenin tekelinde değildir fakat sizin gibi davrananların müslümanlıklarını sorgulamak en doğal hakkım.
Türkler 751 Talas Savaşı sonrası İslamiyeti kabul ettiler. Tabiki her Türk bundan sonra kabul edecek diye bir şart yok. İslamiyetin kuralları hoşunuza gitmiyorsa seçilecek bir sürü din var. Herhangi birini tercih edebilirsiniz.
Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Yani din seçiminde herkes hürdür.
Şayet Müslümanım diyorsanız o zaman müslümanlığın emir ve kurallarını da kabul etmek zorundasınız, uygulamasanız da!
Tesettürü dinin emri olarak kabul etmeyenlerin bu sohbeti dinlemesini tavsiye ederim.
Gerçi sayın ero Zekeriye Beyaz hocayı kendisine örnek alıyor ama...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]