Alıntı:
blacksky Nickli Üyeden Al?nt?
cok guzel bir yazi olmus.
Ayrica yukarida bir arkadasimiz tarafindan kullanilan "siz musluman degilmisiniz yoksa" ifadesini de dogru bulmuyorum bu ifadede yaniliyor olabilirim elbette ama bir yargilama ve hatta suclama seziyorum. Turkiye Cumhuriyetinde Musluman olmayan Vatandaslarimiz da yasamiyor mu? Sonuc olarak Turkler Muslumanligi kabul etmeden evvelde Turklerdi, benim icin asil olan millet birligidir din kisilerin kendi vicdanindadir, acikcasi Turk kani tasiyip Musluman olmayan ve hatta ateist olan birini Turk kani tasimayan Muslumana tercih ederim her zaman.
|
Sen yandın arkadaşım, bittin. Hemen tövbe etmelisin. Bu kadar basit değil bu işler.
Peygamberimizin veda hutbesini hiç okumadın galiba;
". . .
Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır.
Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. Kimse kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz.
. . ."
Bir müslüman bu şekilde konuşamaz. Müslüman değilse o ayrı...