Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 12.02.2008, 16:54   #7
BOUN
Usta Yiğido
 
BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 40
Mesajlar: 810
Tecrübe Puanı: 830 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Daha evvel bir foruma yazmıştım, aynı yazıyı burda tekrar ediyorum, tekrardan dolayı özür diliyorum ancak bu sorunların geçen dört yılda çözülememiş olduğunu görmek Sivas dışında yaşayan biz Sivaslıları hüzünlendiriyor.



Sayın belediye başkanımıza bir kaç sorum olacak efendim:



Yıllardır bu şehirde kurulmaya çalışılan 1. OSB'nin altyapısı ne durumda?

On yıldır kurulması planlanan ve hala kurulamayan 2.OSB için şehrin önde gelen isimlerinden olan sayın belediye başkanımızın herhangi bir katkısı veya çabası olmuş mudur? Belediyenin sanayicimize sağladığı ne gibi katkılar vardır?

Konya ve Kayseri gibi illere ikinci devlet üniversiteleri kurulması için çalışmalar başlatılmış ve bu şehirlerin belediyeleri gerekli arazi tashihi vs gibi konularda önemli çalışmalar yapmışlardır. Bizim belediyemizin bu konuda herhangi bir teşebbüsü var mıdır demiyorum çünkü olmadığına eminim ancak akıllarından ikinci devlet üniversitesi fikri geçmiş midir diye sormakla yetiniyorum.

Yıllardır Sivas şehir merkezinde çöplük gibi kullanılan belli alanlarda belediyenin geçen dört yılda ne gibi çalışmaları olmuştur ve ne gibi katkılarda bulunmuştur? Mesela eski buğday pazarı, eski sanayi, ata sanayi, sebze-mezyve hali gibi üçüncü dünya şehri görünümümüze büyük katkısı olan mezbelelik alanlar neden geçen dört yılda herhangi bir değişimden nasibini almamıştır?

Belediye yan kuruluşu olan Özbelsan ve Sidaş gibi kuruluşlar neden daha nitelikli sanayi ve hizmet yatırımları yapmak yerine inşaat gibi Sivaslının yegane istihdam kaynağı olan bir sektörde haksız rekabet uygulayıp şehrin istihdam sağlayan üç-beş müteahhitinin de önü kesilmektedir?

Yeni ve modern Adliye sarayları bir çok şehirde yapılıp bitirilmesine rağmen neden Sivas'ta hala şehrin dışında ve uygun bir yerde Sivas Adliye sarayı için uygun bir yer tashihi yapılamamıştır?

Sivas belediyesinin yeni ve modern bir kampus hastanenin Sivasımıza kazandırılması için herhangi bir çalışması olmuş mudur? Yoksa yine sadece memleketin 16 vilayetine kampüs tipi hastane yapılacağı haberi gazetelerde duyulduktan sonra mı belediyemiz haberdar olmuştur?

Daha sorulacak soru çok ancak benim şimdilik sıralayacaklarım bunlar. Siz de birtakım katkılarda bulunabilirsiniz!...
__________________
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla